تاریخ : سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

تورم شدید حاصل محاسبه نرخ ارز صادراتی فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها تغییر رنگ پل طبیعت جهت حمایت از مبتلایان به تالاسمی توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت از اولویت‌های مدیریت شهری احتمال وقوع سیل در تهران تخفیف خوراک برای تولیدکننده‌های بنزین از متانول افزایش صادرات تجهیزات نفتی ایران به ۷ میلیارد یورو تکذیب بدهی ۶۰ هزار میلیارد تومانی پتروشیمی‌ها به شرکت گاز جزئیات قرارداد دو میلیارد یورویی شهرداری تهران برای خرید اتوبوس‌های برقی باغی با ۱۱ قنات در تهران برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو طرحی برای اخذ مالیات از دلال‌ها کاهش مرادات اقتصادی با تعطیلی پنجشنبه‌ها انتقاد از خام فروشی در صنعت فولاد ارائه گزارش‌های مالی نمایانگر نظارت و شفافیت در شورا انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله خطر افزایش شیوع «آسم» با مصرف غذاهای فرآوری‌شده معرفی باغ دلگشا خوی پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب محکومیت استقلال در آستانه بازی با ذوب‌آهن ترکیب احتمالی پرسپولیس برای بازی با نساجی الزام فولادسازان به اختصاص ۵ درصدی تولید به احداث نیروگاه خورشیدی مجلس دوازدهم بنیانگذار مجلس نوین در ایران صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در ابتدای ۲۰۲۴ ضرورت جرکت به سوی توسعه انرژی پاک هیدروژن ضرورت اتصال دوربین‌های ادارات در لایحه حجاب و عفاف به فراجا تعیین تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی پیش‌بینی قیمت مسکن در ماه‌های آینده تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر اعتماد به‌ نفس واکنش چمران به حصارکشی بوستان لاله تهران برنامه شهرداری تهران برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح پارک لاله در زمین‌های اطراف تهران اعلام زمان تمدید قرارداد بازیکنان استقلال رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات در شورای شهر اعلام نرخ شهریه مدارس غیردولتی

2

مضرات زیاده‌روی در نوشیدن آب

  • کد خبر : 98851
  • 25 آبان 1402 - 8:22
مضرات زیاده‌روی در نوشیدن آب
براساس نتایج یک مطالعه جدید نوشیدن بیش از حد آب ممکن است بدن را مسموم کرده و یا عملکرد مغز را مختل کند.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، اگرچه سلول‌های بدن انسان برای عملکرد خوب به آب نیاز دارند و این اطلاعات شناخته شده و مستند است، اما وقتی در نوشیدن آن افراط شود، همین ماده حیاتی آسیب زا می‌شود.

در حالی که هیچ فرمول واحدی برای تعیین مقدار نوشیدنی در روز وجود ندارد، توصیه رایج این است که ۸ فنجان در روز نقطه شروع خوبی است.

مسمومیت و اختلال مغزی

شاید خطرناک‌ترین مسئله در مورد مصرف آب چیزی است که توسط یک مطالعه جدید اعلام شده و آن اینکه نوشیدن بیش از حد آب ممکن است بدن را مسموم کرده و یا عملکرد مغز را مختل کند.

این مطالعه نشان داده است که این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که آب زیادی در سلول‌ها از جمله سلول‌های مغزی وجود داشته باشد که منجر به بزرگ شدن آن‌ها می‌شود و زمانی که سلول‌های مغز متورم می‌شوند، فشاری ایجاد می‌کند که منجر به علائم دیگری مانند گیجی، خواب‌آلودگی و سردرد می‌شود.

اگر این فشار افزایش یابد، ممکن است باعث ایجاد شرایطی مانند فشار خون بالا، کندی ضربان و کمبود سدیم شود؛ عنصری حیاتی که به حفظ تعادل مایعات در داخل و خارج سلول‌ها کمک می‌کند و زمانی که سطح آن به دلیل وجود مقدار زیادی آب در بدن کاهش می‌یابد، مایعات وارد سلول‌ها شده و سپس این سلول‌ها متورم می‌شوند که فرد را در معرض خطر تشنج، کما یا حتی مرگ قرار می‌دهد.

بهترین راه برای تعیین اینکه آیا به اندازه کافی آب می‌نوشید، نظارت بر رنگ ادرار است که معمولاً از زرد کم رنگ تا رنگ چای به دلیل ترکیبی از رنگدانه اوروکروم و سطح آب در بدن شما متغیر است.

اگر ادرار شما اغلب شفاف است، این نشانه مطمئنی است که در مدت زمان کوتاهی مقدار زیادی آب نوشیده اید. همچنین میزان استفاده از دستشویی نشانه دیگری از میزان آب مصرفی شماست؛ اگر بیش از حد معمول یعنی بیش از ۶ تا ۸ بار در روز و حداکثر ۱۰ بار از توالت استفاده کنید، به این معنی است که عدم تعادل وجود دارد.

حالت تهوع یا استفراغ

وقتی آب بیش از حد در بدن شما وجود دارد، کلیه‌ها نمی‌توانند مایع اضافی را خارج کنند و شروع به جمع شدن می‌کند که منجر به حالت تهوع، استفراغ و اسهال می‌شود.

آب اضافی در بدن نیز باعث سردرد می‌شود، زیرا باعث کاهش سطح نمک و متورم شدن سلول‌ها می‌شود.

این تورم همچنین باعث بزرگ شدن سلول هامی شود و سلول‌هایی که در مغز هستند روی جمجمه فشار می‌آورند و باعث سردرد ضربان دار می‌شود و ممکن است منجر به ضعف مغز و مشکل در تنفس شود.

همچنین تغییر رنگ دست‌ها، پا‌ها و لب‌ها، ضعف عضلانی و خستگی نیز از دیگر علائم زیاده روی در مصرف آب است.

هنوز هیچ دستورالعمل یا نتیجه تایید شده‌ای در مورد میزان آبی که بدن انسان به صورت روزانه نیاز دارد وجود ندارد.

بر اساس مطالعات، چالش کمیت بستگی به میزان نیاز هر بدن دارد، زیرا زنان از سن ۱۹ تا ۳۰ سالگی باید حدود ۲.۷ لیتر آب در روز بنوشند، در حالی که مردان در همان سن به ۳.۷ لیتر آب نیاز دارند.

همچنین سطح تشنگی برای همه افراد به ویژه ورزشکاران، سالمندان و زنان باردار معیار مشخصی ندارد.

همچنین مهم است که بدانید آب برای عملکرد و زندگی سلول‌ها حیاتی است، بنابراین بدن شما در صورت نیاز به مقدار بیشتر به شما هشدار می‌دهد. با این هشدار که مصرف بیش از حد آب ممکن است نتیاج بدی داشته باشد و یا حتی منجر به مرگ شود، اما به نظر می‌رسد مصرف ۸ فنجان در روز استاندارد خوبی است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=98851
  • 72 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.