تاریخ : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

تورم شدید حاصل محاسبه نرخ ارز صادراتی فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها تغییر رنگ پل طبیعت جهت حمایت از مبتلایان به تالاسمی توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت از اولویت‌های مدیریت شهری احتمال وقوع سیل در تهران تخفیف خوراک برای تولیدکننده‌های بنزین از متانول افزایش صادرات تجهیزات نفتی ایران به ۷ میلیارد یورو تکذیب بدهی ۶۰ هزار میلیارد تومانی پتروشیمی‌ها به شرکت گاز جزئیات قرارداد دو میلیارد یورویی شهرداری تهران برای خرید اتوبوس‌های برقی باغی با ۱۱ قنات در تهران برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو طرحی برای اخذ مالیات از دلال‌ها کاهش مرادات اقتصادی با تعطیلی پنجشنبه‌ها انتقاد از خام فروشی در صنعت فولاد ارائه گزارش‌های مالی نمایانگر نظارت و شفافیت در شورا انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله خطر افزایش شیوع «آسم» با مصرف غذاهای فرآوری‌شده معرفی باغ دلگشا خوی پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب محکومیت استقلال در آستانه بازی با ذوب‌آهن ترکیب احتمالی پرسپولیس برای بازی با نساجی الزام فولادسازان به اختصاص ۵ درصدی تولید به احداث نیروگاه خورشیدی مجلس دوازدهم بنیانگذار مجلس نوین در ایران صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در ابتدای ۲۰۲۴ ضرورت جرکت به سوی توسعه انرژی پاک هیدروژن ضرورت اتصال دوربین‌های ادارات در لایحه حجاب و عفاف به فراجا تعیین تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی پیش‌بینی قیمت مسکن در ماه‌های آینده تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر اعتماد به‌ نفس واکنش چمران به حصارکشی بوستان لاله تهران برنامه شهرداری تهران برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح پارک لاله در زمین‌های اطراف تهران اعلام زمان تمدید قرارداد بازیکنان استقلال رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات در شورای شهر اعلام نرخ شهریه مدارس غیردولتی

2

بررسی تاثیرگذارترین دارو‌های بی‌خوابی

  • کد خبر : 95847
  • 29 تیر 1401 - 10:15
بررسی تاثیرگذارترین دارو‌های بی‌خوابی
یافته‌های جدید نشان می‌دهند که بسیاری از دارو‌های رایج بی‌خوابی فاقد داده‌های ایمنی طولانی مدت هستند.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، یک مطالعه جدید به رهبری محققان دانشگاه آکسفورد بیش از ۱۵۰ کارآزمایی بالینی را برای ارائه یک تجزیه و تحلیل جامع و مقایسه‌ای از ۳۰ درمان دارویی مختلف برای بی خوابی بررسی کرده است.

یافته‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از دارو‌های رایج بی خوابی فاقد داده‌های ایمنی طولانی مدت هستند و درمان‌های رایج مانند ملاتونین شواهد بالینی کمی از اثربخشی دارند.

آندریا سیپریانی، سرپرست این تحقیق، توضیح داد: ما تمام اطلاعات منتشر شده و منتشر نشده، را برای دستیابی به شفاف‌ترین و جامع‌ترین تصویر از همه داده‌های موجود بررسی کردیم. بدیهی است که نیاز به درمان بی خوابی تا حد امکان موثر بسیار مهم است، زیرا می‌تواند اثرات بدی بر سلامت بیمار، زندگی خانگی آن‌ها و سیستم سلامت گسترده‌تر داشته باشد.

این مطالعه شامل داده‌های ۱۵۴ کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده دوسوکور بود که بیش از ۴۴۰۰۰ نفر را در بر می‌گرفت. ۳۰ درمان دارویی مختلف برای بی‌خوابی، با اثربخشی و عوارض جانبی برای استفاده حاد و طولانی مدت، مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌های نهایی به دو داروی خاص اشاره کرد که مؤثرترین پروفایل‌های درمانی را نشان می‌دهند یعنی لمبورکسانت و اسزوپیکلون.درمان‌های رایج‌تر بی‌خوابی مانند بنزودیازپین‌ها و زولپیدم در کوتاه‌مدت مفید بودند، اما شواهدی برای اثربخشی یا ایمنی طولانی‌مدت نداشتند.

با در نظر گرفتن تمام نتایج در مقاطع زمانی مختلف (یعنی درمان حاد و طولانی مدت)، لمبورکسانت و اسزوپیکلون بهترین مشخصات را از نظر اثربخشی، پذیرش و تحمل داشتند. با این حال، اسزوپیکلون ممکن است عوارض جانبی قابل توجهی ایجاد کند و اطلاعات ایمنی در مورد لمبورکسانت قطعی نبود.

جالب اینجاست که لمبورکسانت و اسزوپیکلون هنوز در اتحادیه اروپا تایید نشده اند. به طور خاص لمبورکسانت نوع جدیدی از داروی بی خوابی است که فقط برای استفاده در ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ تأیید شده است.

یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت مکانیسم اثر مورد استفاده توسط لمبورکسانت ممکن است در آینده برای دارو‌های بهتر بی خوابی بهبود یابد. همچنین باید توجه داشت که داروی لمبورکسانت از طریق مسیر متفاوتی در مغز (سیستم انتقال‌دهنده عصبی اورکسین)، یک مکانیسم اثر نسبتاً جدید عمل می‌کند.

هدف گیری انتخابی بیشتر این مسیر و گیرنده‌های اورکسین می‌تواند منجر به درمان‌های دارویی بهتر برای بی خوابی شود.

این مطالعه همچنین نشان داد که درمان محبوب بی‌خوابی ملاتونین دارای داده‌های اثربخشی ضعیف و مطالعه طولانی مدت کمی است. فقدان داده‌های بلندمدت در مورد دارو‌های بی‌خوابی به طور کلی در این مطالعه برجسته شد، زیرا مشکلی با توجه به اینکه این وضعیت اغلب پایدار است و به درمان برای مدت زمان طولانی نیاز دارد.

این مطالعه فقط بر مداخلات دارویی برای بی خوابی متمرکز شده است. مداخلات رفتاری و سبک زندگی در بررسی مقایسه‌ای لحاظ نشده است، بنابراین روش‌های جایگزین همیشه باید قبل یا در کنار هر درمان دارویی در نظر گرفته شوند.

سیپریانی گفت:این مطالعه در مورد درمان‌های دارویی توصیه‌ای نیست که دارو‌ها باید همیشه به عنوان اولین خط حمایتی برای درمان بی خوابی مورد استفاده قرار گیرند، حداقل به این دلیل که برخی از آن‌ها می‌توانند عوارض جانبی جدی داشته باشند.

با این حال، تحقیقات ما نشان می‌دهد که برخی از این دارو‌ها نیز می‌توانند موثر باشند و در صورت لزوم باید در عمل بالینی استفاده شوند. برای مثال، در مواردی که درمان‌هایی مانند بهبود بهداشت خواب و درمان شناختی رفتاری مؤثر نبوده‌اند، یا جایی که بیمار می‌خواهد مصرف دارو را به عنوان بخشی از درمان خود در نظر بگیرد.

مطالعه جدید در The Lancet منتشر شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=95847
  • 24 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.