تاریخ : سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

انتقاد از انتصابات محفلی در شهرداری در شورای شهر تداوم بارش باران در تهران تا پنجشنبه ضرورت بهینه سازی مصرف انرژی در کشور ضرورت تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید تصویب لایحه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تعیین دستمزد راهنمایان گردشگری پتروشیمی‌ها به دنبال تامین خوراک از گاز فلر ضرورت مدیریت مصرف انرژی در صنایع فولادی و معدنی به وسیله هوش مصنوعی کاهش التهاب بازار مسکن با اجرای قانون ساماندهی اجاره‌بها تاثیر سبک زندگی سالم بر افزایش طول عمر امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان کاخ گلستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی نصب سامانه لرزه‌نگار در عمق ۱۰۰ متری در بوستان نهج‌البلاغه ضرورت احداث محل جدید برای دفن زباله در تهران بهره‌برداری از۴۰ بازار جدید تره‌بار در تهران تا پایان سال جاری تورم شدید حاصل محاسبه نرخ ارز صادراتی فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها تغییر رنگ پل طبیعت جهت حمایت از مبتلایان به تالاسمی توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت از اولویت‌های مدیریت شهری احتمال وقوع سیل در تهران تخفیف خوراک برای تولیدکننده‌های بنزین از متانول افزایش صادرات تجهیزات نفتی ایران به ۷ میلیارد یورو تکذیب بدهی ۶۰ هزار میلیارد تومانی پتروشیمی‌ها به شرکت گاز جزئیات قرارداد دو میلیارد یورویی شهرداری تهران برای خرید اتوبوس‌های برقی باغی با ۱۱ قنات در تهران برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو طرحی برای اخذ مالیات از دلال‌ها کاهش مرادات اقتصادی با تعطیلی پنجشنبه‌ها انتقاد از خام فروشی در صنعت فولاد ارائه گزارش‌های مالی نمایانگر نظارت و شفافیت در شورا انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله خطر افزایش شیوع «آسم» با مصرف غذاهای فرآوری‌شده معرفی باغ دلگشا خوی پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب محکومیت استقلال در آستانه بازی با ذوب‌آهن ترکیب احتمالی پرسپولیس برای بازی با نساجی الزام فولادسازان به اختصاص ۵ درصدی تولید به احداث نیروگاه خورشیدی مجلس دوازدهم بنیانگذار مجلس نوین در ایران

3

شهرداری در تحقق شعارهای اصلی مدیریت شهری توفیقی نداشته

  • کد خبر : 57629
  • 06 خرداد 1400 - 12:37
شهرداری در تحقق شعارهای اصلی مدیریت شهری توفیقی نداشته
کارشناس مدیریت شهری بیان کرد: شهرداری فعلی نه تنها در زمینه تحقق شعارهای اصلی مدیریت شهری و شعار ویژه خودش توفیق نداشته بلکه در توسعه زیرساخت‌های شهری هم ناموفق بوده است.

به گزارش سرویس مدیریت شهری افق تهران، سیدهومان حسینی کارشناس مدیریت شهری درباره شعار مدیریت شهری مبنی بر «تهران، شهری برای همه» اظهارداشت: آنچه از شعارهای تبلیغاتی به ذهن متبادر می‌شود جنبه‌های ایجابی است که انجام یک خدمت، که تا امروز وجود نداشته و یا از بین بردن ناهنجاری‌های موجود را از طرف گروه شعار دهنده نوید می‌دهد. بنابراین انتظار است که تاحد امکان سعی شود از طریق اقدامات مثبت و ایجابی و یا در صورت لزوم با اقدامات سلبی شعارهای مزبور تحقق یابد.

وی افزود: «تهران شهری برای همه» شعاری است که مدیریت فعلی شهرداری تهران در شروع کار به افکار عمومی و شهروندان تهران ارائه کرده است. هرچند که از این شعار کلی می‌توان برداشت‌های مختلفی داشت و به ویژه اینکه جزئیات تحقق این شعار نیز بیان نشده است باید به دنبال جواب این سوال مهم بود که دقیقاً چه ویژگی در شعار مدیریت شهری مستقر وجود دارد که قصد داشته تهران را به شهری برای همه تبدیل کند؟

این کارشناس مدیریت شهری ادامه داد: آیا منظور از «برای همه» در این شعار این بوده که در گذشته تبعیضی در بهره‌مندی گروه‌های مختلف شهروندان از امتیازات شهری وجود داشته است؟ آیا تبعیضی میان اقوام، زنان، کودکان، اقشار ضعیف و کم‌درآمد، توان جویان و سایر شهروندان وجود داشته است که مدیریت فعلی را وادار به ارائه چنین شعاری کرده است و یا اینکه قوانین و رویه‌های ناعادلانه و فرایندهای معیوبی وجود داشته که منابع شهر را که سرمایه نسل‌های آینده است را به ورطه نابودی و اتلاف منتهی کردهه‌ است؟ به هر حال درک بهتر مقصود از این شعار را شاید بتوان در پارادایم کلی‌تری که شورای شهری‌ها و برنامه‌ریزان آنها ارائه کرده‌اند جستجو کرد.

وی خاطرنشان کرد: شعارهای اصلی مدیریت شهری پنجم تاکید بر مبارزه با فساد، شفافیت و شهر نفروشی بود که با ملحوظ داشتن این شعارها می‌توان شعار «تهران برای همه» را نیز در پرتو این سه شعار اصلی ارزیابی کردد. حال پس از گذشت تقریبا چهار سال و نزدیک شدن به پایان مدیریت فعلی آیا واقعاً معضلات فساد، عدم شفافیت و شهر فروشی از بین رفته و یا حداقل سازماندهی شده است که درسایه آن، شهرداری به سازمانی پویا، شفاف و پایدار تبدیل شده که قادر باشد تهران را برای همگان مصون بدارد. آیا واقعاً زیرساخت‌های شهری در این دوره رشدی متناسب داشته‌اند و یا به نیازهای مختلف طبقات و گروه‌های اجتماعی توجه ویژه شده است و یا به سرانه‌های ورزشی و فرهنگی شهر چیزی اضافه شده است؟ آیا در این چهار سال تجهیز ناوگان حمل و نقل عمومی به نحو مطلوب صورت پذیرفته است. آیا معضل ترافیک بهبود یافته است؟ آیا مطالبات بیش از چهل هزار میلیاردی شهرداری از دولت و سایر اشخاص وصول شده و در حوزه های زیرساختی هزینه شده است؟ ده‌ها سوال ریز و درشت دیگر در ذهن مخاطبان شعار وجود دارد که اگر منصفانه و بدون غرض به دنبال پاسخشان باشیم، علیرغم اقداماتی محدود، نتیجه مثبتی را درنخواهیم یافت.

حسینی تصریح کرد: اگر که شهرداری نه در زمینه تحقق شعارهای اصلی مدیریت شهری و نه در زمینه تحقق شعار ویژه خودش توفیق خاصی داشته باشد و در توسعه زیرساختهای شهری هم ناموفق بوده باشد، پس کدام ویژگی مدیریت شهرداری آنرا به شهری برای همه تبدیل کرده است. در مقابل حتی اگر شهرداری چاره‌ای جزء اتخاذ تصمیمات محدودکننده‌ای مثل افزایش عوارض، محدود کردن طرح ترافیک، کاهش سطح دسترسی به خدمات حمل و نقل عمومی و … نداشته است ولی چون این محدودیت‌ها درکنار عدم مشاهده اقدام ایجابی مثبت و موثری صورت می‌پذیرد شهروندان و تا حد قابل توجه‌تری پرسنل شهرداری را ناراضی از وضعیت موجود کرده است.

وی در پایان یادآور شد: حال واقعاً شایسته است مدیریت فعلی مشخص کند دقیقاً کدام ویژگی مدیریت شهری، تهران را به شهری برای همه تبدیل کرده است و یا آنطور که واقعیت نشان می‌دهد منظور این بوده که شهروندان تهران همه به یک میزان از شرایط محدود کننده و نامطلوب مدیریت شهری متاثر شوند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=57629
  • 40 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.