تاریخ : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

تورم شدید حاصل محاسبه نرخ ارز صادراتی فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها تغییر رنگ پل طبیعت جهت حمایت از مبتلایان به تالاسمی توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت از اولویت‌های مدیریت شهری احتمال وقوع سیل در تهران تخفیف خوراک برای تولیدکننده‌های بنزین از متانول افزایش صادرات تجهیزات نفتی ایران به ۷ میلیارد یورو تکذیب بدهی ۶۰ هزار میلیارد تومانی پتروشیمی‌ها به شرکت گاز جزئیات قرارداد دو میلیارد یورویی شهرداری تهران برای خرید اتوبوس‌های برقی باغی با ۱۱ قنات در تهران برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو طرحی برای اخذ مالیات از دلال‌ها کاهش مرادات اقتصادی با تعطیلی پنجشنبه‌ها انتقاد از خام فروشی در صنعت فولاد ارائه گزارش‌های مالی نمایانگر نظارت و شفافیت در شورا انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله خطر افزایش شیوع «آسم» با مصرف غذاهای فرآوری‌شده معرفی باغ دلگشا خوی پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب محکومیت استقلال در آستانه بازی با ذوب‌آهن ترکیب احتمالی پرسپولیس برای بازی با نساجی الزام فولادسازان به اختصاص ۵ درصدی تولید به احداث نیروگاه خورشیدی مجلس دوازدهم بنیانگذار مجلس نوین در ایران صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در ابتدای ۲۰۲۴ ضرورت جرکت به سوی توسعه انرژی پاک هیدروژن ضرورت اتصال دوربین‌های ادارات در لایحه حجاب و عفاف به فراجا تعیین تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی پیش‌بینی قیمت مسکن در ماه‌های آینده تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر اعتماد به‌ نفس واکنش چمران به حصارکشی بوستان لاله تهران برنامه شهرداری تهران برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح پارک لاله در زمین‌های اطراف تهران اعلام زمان تمدید قرارداد بازیکنان استقلال رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات در شورای شهر اعلام نرخ شهریه مدارس غیردولتی

8

لزوم وجود نگاه تسهیل گری در حقوق

  • کد خبر : 41763
  • 17 شهریور 1399 - 10:08
یک وکیل دادگستری بیان‌کرد: اگر قرار باشد مدرکی داشته باشیم اما نگاه و اندیشه ما به حقوق از منظر تسهیل کنندگی نباشد، شاید کمیسیون در نهایت تشکیل شود ولی در نتیجه کار، تغییری حاصل نمی‌شود.

به گزارش سرویس سیاسی افق تهران، سعید دهقان، وکیل دادگستری در خصوص عدم تشکیل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس و تاثیر آن بر مساله قانونگذاری در کشور به ارائه دیدگاههای خود پرداخت و اظهار‌کرد: با توجه به اینکه کار اصلی مجلس، قانونگذاری است و تدوین و تنظیم قوانین هم یک فن است، نیاز جدی به علم و آگاهی است که فقط در حوزه تخصصی امکان پذیر است.

وی تصریح‌کرد: از این منظر، کمیسیون‌های تخصصی مجلس مثل کمیسیون حقوقی که باید بار اصلی کار را بر دوش بکشند، از اهمیت ویژه ای برخوردارند و قطعاً تاخیر در تشکیل این کمیسیون و یا عدم تشکیل آن، روند قانونگذاری شایسته را دچار مشکل جدی تری خواهد کرد؛ البته در گذشته هم داشتیم که بسیاری از حقوقدانان اعم از قضات و وکلایی که وارد مجلس می شدند، با اینکه تخصص یا لااقل مدرکشان حقوقی بود، اما علاقه‌ای به کار حقوقی و عضویت در کمیسیون حقوقی_قضایی نداشتند.

این حقوقدان ادامه‌داد: در مجلس کمیسیون‌هایی مثل سیاست خارجی گویا برای بعضی‌ها جذاب تر هست و به همین دلیل برخی از  متخصصین حوزه حقوق و حقوقدانان هم بدنبال این کمیسیون‌ها می روند. به طور کلی باید جنبه های منفی این وقایع و عوامل موثر در آن، بررسی، ریشه یابی و آسیب شناسی شود.

دهقان با طرح این پرسش که باید آسیب شناسی شود  چرا در این سال‌ها همیشه کمیسیون حقوقی مهجور واقع شده است ؟افزود: احتمالا به این موضوع مربوط می‌شود که نمایندگان به درستی انتخاب نشدند و زمانی که شعار می دادند و به مدرک و دانششان استناد می کردند، برای ایام پیش از انتخابشان بوده است. آنها یا خودشان را باور ندارند یا قصد دارند که به دنبال اهداف و برنامه های دیگری باشند که این امر خلاف رسم امانت است.

وی با طرح این پرسش که وقتی امور تخصصی به افراد غیرمتخصص واگذار می‌شود باید پرسید چه نتیجه ای به بار می آورد؟ توضیح‌داد: وقتی شما متخصص یک امر  هستید  و در کمیسیون مربوطه نمی آیید، طبیعتاً یا کمیسیون تشکیل نمی‌شود، یا با حضور آدم‌هایی که جبرا و قهرا وارد این کمیسیون شدند و یا حقوق خوانده اند ولی علاقه نداشتند یا سالها کار نکرده اند، تشکیل می شود که کمیسیون از این بابت تضعیف میشود یا اصلاً افراد غیر متخصص وارد کمیسیون می شوند که به مراتب بدتر هست.

به گفته این وکیل دادگستری اخیرا شنیدم بعضی از نمایندگانی که سابقه کار قضایی دارند می خواهند وارد کمیسیون قضایی بشوند یا عضو آن هستند اما نظراتی که می‌دهند ارتباطی به کار تخصصی کمیسیون حقوقی ندارد و نظراتشان الزاما نمی‌تواند شهروندان را به سرمنزل مقصود برساند. مثلا آقای غضنفرآبادی که اکنون عضو کمیسیون حقوقی است و قبلا رییس دادگاه انقلاب بوده، در مورد تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی که ایرادهای اساسی دارد و بسیاری از مقامات عالی قضایی هم این ایرادها را قبول دارند، گفته که اصلا این ماده نیاز به اصلاح ندارد؛ درحالی که بسیاری از حقوقدانان امید داشته و دارند که طرح اصلاح ماده ۴۸  عملی شود؛ لذا یا نمایندگان حقوقدان در این کمیسیون عضو نمی شوند و یا کسانی هم که عضوند و کار قضایی هم کرده اند، نظرشان علمی نیست و در تعارض با قانون اساسی است، در نتیجه در راستای تامین حقوق ملت ارزیابی نمی شود.

دهقان در پایان خاطرنشان‌کرد: مهم این است که اندیشه های حقوقی تسهیل کننده باشد. قانون مانند چوب می‌ماند که از این چوب می شود هم نیمکت درست کرد و برای آرامش و امنیت مردم استفاده کرد و هم از آن چماق درست کرد. اصولا قانون باید از چوبی درست به نحو درست ساخته شود و برای تسهیل کنندگی و آرامش و آسایش شهروندان باشد، نه برای برخوردهای قهرآمیز؛ بنابراین، اگر قرار باشد مدرکی داشته باشیم اما نگاه و اندیشه ما به حقوق از منظر تسهیل کنندگی نباشد، شاید کمیسیون در نهایت تشکیل شود ولی در نتیجه کار، تغییری حاصل نمی‌شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=41763
  • 30 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.