تاریخ : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

تورم شدید حاصل محاسبه نرخ ارز صادراتی فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها تغییر رنگ پل طبیعت جهت حمایت از مبتلایان به تالاسمی توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت از اولویت‌های مدیریت شهری احتمال وقوع سیل در تهران تخفیف خوراک برای تولیدکننده‌های بنزین از متانول افزایش صادرات تجهیزات نفتی ایران به ۷ میلیارد یورو تکذیب بدهی ۶۰ هزار میلیارد تومانی پتروشیمی‌ها به شرکت گاز جزئیات قرارداد دو میلیارد یورویی شهرداری تهران برای خرید اتوبوس‌های برقی باغی با ۱۱ قنات در تهران برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو طرحی برای اخذ مالیات از دلال‌ها کاهش مرادات اقتصادی با تعطیلی پنجشنبه‌ها انتقاد از خام فروشی در صنعت فولاد ارائه گزارش‌های مالی نمایانگر نظارت و شفافیت در شورا انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله خطر افزایش شیوع «آسم» با مصرف غذاهای فرآوری‌شده معرفی باغ دلگشا خوی پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب محکومیت استقلال در آستانه بازی با ذوب‌آهن ترکیب احتمالی پرسپولیس برای بازی با نساجی الزام فولادسازان به اختصاص ۵ درصدی تولید به احداث نیروگاه خورشیدی مجلس دوازدهم بنیانگذار مجلس نوین در ایران صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در ابتدای ۲۰۲۴ ضرورت جرکت به سوی توسعه انرژی پاک هیدروژن ضرورت اتصال دوربین‌های ادارات در لایحه حجاب و عفاف به فراجا تعیین تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی پیش‌بینی قیمت مسکن در ماه‌های آینده تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر اعتماد به‌ نفس واکنش چمران به حصارکشی بوستان لاله تهران برنامه شهرداری تهران برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح پارک لاله در زمین‌های اطراف تهران اعلام زمان تمدید قرارداد بازیکنان استقلال رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات در شورای شهر اعلام نرخ شهریه مدارس غیردولتی

2

کاهش نرخ تورم نسبت به سال گذشته

  • کد خبر : 142147
  • 23 اسفند 1402 - 11:45
کاهش نرخ تورم نسبت به سال گذشته
کارنامه دولت سیزدهم در سومین سال نشان می‌دهد پس از اصلاح نظام یارانه‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۱ که می‌توان آن را گام اول اصلاح اقتصادی و مهار تورم دانست و در قدم بعدی نرخ تورم در هر سه شاخص نقطه به نقطه، ماهیانه و سالیانه در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و در حال حاضر تورم سالیانه ۵.۲ درصد کمتر از سال گذشته است.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ سال ۱۴۰۲ را به لحاظ میزان رشد قیمت‌ها می‌توان سال تعدیل انتظارات تورمی دانست. بخصوص در ماه‌های پایانی سال از میزان افزایش تورم در هر سه سطح سالیانه، نقطه به نقطه و ماهیانه کاسته شد.

طبق اعلام مرکز آمار در حال حاضر تورم سالیانه به ۴۲.۵ درصد رسیده است. اگرچه این عدد برای اقتصاد ایران قابل قبول نیست اما مقایسه این شاخص با بهمن سال گذشته که تورم سالیانه به ۴۷.۷ درصد رسیده بود از کاهش ۵.۲ درصد حکایت دارد.

تورم نقطه به نقطه و ماهیانه نیز در بهمن امسال به ترتیب ۳۵.۸ و ۱.۴ درصد گزارش شد. در حالی که دو شاخص مذکور در بهمن سال ۱۴۰۱ به ترتیب ۵۳.۴ درصد و ۳.۵ درصد بود.

پس از قله‌های قیمتی ناشی از اصلاح نظام یارانه‌ها در اردیهبشت ۱۴۰۱ که می‌توان آن را اولین گام در ایجاد عدالت اقتصادی و کنترل تورم دانست، دولت بر مبنای شعار سال مبنی بر «مهار تورم، رشد تولید» هدف‌گذاری خود برای کاهش سطح عمومی رشد قیمت‌ها به کار گرفت. تا جایی که در سال جاری عوامل اثرگذار بر میزان تورم شامل حجم عرضه پول (نقدینگی) و تناسب بین درآمدها و هزینه‌های دولت (کسری بودجه) از اوضاع به نسبت بهتری در مقایسه با دو سال قبل برخوردار شده و سرعت رشد نقدینگی کاهش یافته است.

حجم نقدینگی در پایان دی­ماه ۱۴۰۲ به رقم ۷۵۵۶ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به پایان سال ۱۴۰۱ معادل ۱۹.۲ درصد رشد نشان می‌دهد. همچنین، نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی از ۳۴.۱ درصد در پایان دی‌ماه ۱۴۰۱ طی یک روند نزولی به ۲۵.۲ درصد در پایان دی‌ماه ۱۴۰۲ کاهش یافته که دستیابی به این رقم برای اولین بار از خردادماه ۱۳۹۸ (پس از ۵۵ ماه) محقق شده است.

 

رشد ماهانه نقدینگی در دی ماه ۱۴۰۲ نیز معادل ۰.۸ درصد بوده است. کاهش مستمر و قابل ملاحظه رشد نقدینگی طی دو سال خیر و رسیدن آن به ارقام هدفگذاری شده رشد نقدینگی در سال جاری (۲۵ درصد) حاکی از تحقق برنامه پولی تنظیم شده و توفیق بانک مرکزی در اجرای سیاست کنترل مقداری رشد ترازنامه بانک‌ها و در نهایت کنترل رشد نقدینگی در دوره اخیر است.

وزارت اقتصاد دولت سیزدهم در سال جاری برنامه‌هایی را برای مهار تورم در پیش گرفت که از جمله آن می‌توان به ایجاد انضباط دریافت‌ها و پرداخت‌های دولت با حساب واحد خزانه و پرداخت به ذینفع نهایی و همچنین کشیدن ترمز نقدینگی به عنوان یکی از مهمترین موتورهای خلق تورم که از ۴۲ درصد به ۲۵ درصد رسیده اشاره کرد. البته وضعیت کنونی طبیعتا برای دولت مطلوب نیست و تداوم رشد اقتصادی و بهبود شاخص‌ها زمینه‌ساز بهبود وضعیت معیشت مردم خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=142147
  • 45 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.