تاریخ : چهارشنبه, ۲ خرداد , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

اعلام زمان افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان قیمت اجاره‌بهای مسکن در مناطق مختلف تهران جزئیات پایان مدت زمان ریاست مجلس ضرورت توجه نهادهای مسئول به مشکلات فولاد ضرورت تغییر سیاست قیمت‌گذاری فولاد استمرار رکود در صنعت فولاد کشور تعیین شهریه مدارس غیردولتی تا ۱۵ خرداد اعلام برنامه جدید امتحانات نهایی دبیرستانی‌ها بهترین زمان برای نوشیدن آب اعزام قطار جهت جابجایی مسافران در مترو رفع مشکل پنج ساله واگن‌های مترو رقابت هیئت مدیره پرسپولیس با استقلال کشف داروی جدید برای سرطان ریه ضرورت توقف اقدامات دستوری توسط دولت در صنعت فولاد شارژ سهمیه بنزین خردادماه بدون تغییر در کارت‌های سوخت انحلال شرکت «یادمان سازه» شهرداری تهران تغییر نحوه صدور و نقد کردن چک‌های بانکی تصویب تغییر نام ۱۸ معبر در پایتخت جزئیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری ضرورت تعیین هرچه سریعتر زمان انتخابات تعطیلی میادین و بازارهای میوه و تره‌بار شهرداری تهران در ۲ خرداد ضرورت مدیریت مصرف انرژی در تولید مجتمع‌های پتروشیمی خسارت ۷۲ میلیارد دلاری دولت‌ها به گاز کشور نرخ حامل‌های انرژی عامل رکود صنعت فولاد ضرورت بروزرسانی قوانین برای کنترل مازاد فولاد کشور برگزاری امتحانات نهایی از ۵ خردادماه تاثیر ورزش بر سلول‌های ایمنی حامی عملکرد مغز اعلام زمان انتخابات شوراهای شهر توسط مجلس آینده تاثیر پروتئین‌های بیماری آلزایمر بر رشد سلول‌های عصبی اعلام برنامه جدید ۳ هفته پایانی لیگ برتر تعطیلی فعالیت‌های فرهنگی هنری به مدت ۷ روز جزئیات ساعات فعالیت موزه‌ها در پی شهادت رئیس‌جمهور اعلام رسمی محرومیت مهدی هاشمی نسب اعلام زمان دقیق واریز یارانه‌ها تمدید قراردادهای اجاره تنها معاملات بازار مسکن احتمال افزایش خاموشی صنایع در تابستان

6

دلایل اصلی کاهش حافظه

  • کد خبر : 9366
  • 12 آذر 1402 - 8:07
دلایل اصلی کاهش حافظه
با برخی اقدامات ساده، می توان عوامل اصلی کاهش حافظه را شناسایی و بر طرف کرد.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ تجربه فراموش کردن وسایل یا حتی کارهای مهم در طول روز، برای همه ما آشناست .این تجربه که نتیجه کاهش حافظه می باشد تبدیل به یک مشکل همه گیر شده است و دیگر نمی توان به طور یقین تغییرات حافظه و روند فراموشی را مخصوص افراد سالمند و میانسال است بلکه جوانان و حتی کودکان هم گاهی دچار مشکل کاهش حافظه می شوند.

بسیاری از این نوع فراموشی ها جدی نیستند. کمبود خواب، برخی داروها، حتی استرس می توانند باعث ضربه کوتاه مدت به حافظه شوند. ولی خوشبختان مغز انعطاف پذیر است و این شرایط را تغییر و بهبود می بخشد.مداخلات ساده و قدرتمند می تواند برخی علل تعجب آور کاهش سطح حافظه را رفع کند.

مشکلات تیروئیدی : اگرچه تیروئید نقش زیادی در مغز ندارد اما با متوقف شدن کارکرد طبیعی تیروئید ممکن است حافظه از دست برود، این غده پروانه ای شکل تقریبا بر تمام فرایندهای متابولیک بدن شما سلطه دارد، اگر با حافظه خود مشکل  دارید، با یک آزمایش ساده تیروئید می توانید مشخص کنید که تیروئید کم کار یا پرکاری دارید.

کم خوابی

افرادی که به اختلالات خواب مبتلا هستند در طی روز با خستگی ، اختلال در تمرکز، و کاهش سطح حافظه مواجه می شوند، توصیه می شود بر هشت ساعت در زمان خواب استراحت کنید، اما شاید این ساعت خواب برای همه کافی نباشد، اگر زمان بیدار شدن از خواب همیشه خسته هستید، و در طول روز ناخواسته احساس خواب آلودگی دارید ممکن است به بیشتر از ۸ ساعت خواب شبانه روزی نیازمند باشید.

استرس و افسردگی

شواهد و قرائن ناشی از آن است که اضطراب، افسردگی، و بیماری های دو قطبی باعث می شود مدارهای عصبی که مربوط به بخش توسعه و بازیابی خاطرات است مختل می شود، افسردگی شدید باعث از دست دادن حافظه می شود، در طولانی مدت استرس سطح کورتیزول در مغز را افزایش می دهد که همین امر موجب نابود شدن سیناپس در سلول های مغزی می شود که نتیجه آن اختلال در بازیابی خاطرات است، از دست دادن حافظه ناشی از اختلالات خلقی با بهبود خلق و خو برمی گردد.

عوارض داروها

بسیاری از داروهایی که پزشک تجویز می کند شما را فراموشکار می کند. زاناکس، والیوم، و داروهای ضد افسردگی این عوارض را دارند، داروهای قلبی مانند استاتین ها و مسدودکننده های بتا، مسکن های مخدر، و حتی آنتی هیستامین هایی مانند بنادریل عوارض مشابهی دارند، گر فکر می کنید با مصرف این داروها دچار فراموشی می شوید با پزشک خود مشورت کنید.

سیگار کشیدن

سیگار فرایند حافظه را با مختل کردن جریان خون مغز دچار مشکل می کند، افراد سیگاری در مقایسه با دیگران با افزایش سن زودتر دچار کاهش عملکرد مغز می شوند، علاوه بر این سیگار باعث تجمع پروتئین غیر طبیعی می شود که توانایی مغز را برای پردازش و انتقال اطلاعات را با ختلال مواجه می کند. پس اگر می خواهید به حافظه خود آسیب نرسد همین الان سیگار را کنار بگذارید.

رژیم غذایی پرچرب

تنها ضرر این رژیم غذایی برای قلب نیست بلکه اثراتی روی حافظه نیز می گذارد، مطالعات نشان می دهد که رژیم غذایی حاوی چربی، شکر و غذاهای فرآوری شده، به مرور زمان باعث فرسوده شدن مغز می شود، شکر به اندازه ای باعث کاهش حافظه و قدرت تفکر می شود که محققان به آلزایمر دیابت نوع ۳ نیز گفته اند که مستقیما با نوع تغذیه مرتبط است، رژیم مدیترانه ای بهترین رژیم برای محافظت از مغز، شامل چربی های مفید، میوه، سبزیجات، آجیل و ماهی است.

گیاه خواری

گیاهخواران به شدت در معرض خطر کمبود این ویتامین قرار دارند، ویتامین ب ۱۲ در غذاهای حیوانی مثل گوشت، مرغ، تخم مرغ، فراورده های لبنی و … وجو دارد، علاوه بر خستگی، کاهش اشتها، یبوست، از دست دادن وزن و …کمبود این ویتامین می تواند مشکلات حافظه را نیز به همراه داشته باشد، اگر شما عادت به گیاه خواری  دارید حتما باید از نظر کمبود ویتامین ب ۱۲ تحت آزمایش قرار بگیرید،  زنان باردار، سالمندان، افراد کم خون، مبتلایان به اختلالات گوارشی مانند سلیاک و بیماری کرون به مکمل های ویتامین ب ۱۲ احتیاج دارند.

میکروب ها

افرادی که در معرض برخی میکروب ها مانند هرپس سیمپلکس نوع ۱ یا همان ویروس تبخال هستندقرار دارند بیشتر دچار مشکل حافظه می شوند، اگرچه ویروس تبخال واکسن ندارد، واکسیناسیون دوران کودکی در برابر دیگر ویروس ها می تواند باعث پیشگیری از مشکلات بعدی در زندگی شود، ضمن این که ورزش دائم احتمال بروز عفونت های مکرر را کاهش می دهد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=9366
  • 104 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.