تاریخ : یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

ظهور بیماری‌های ویروسی و عفونی بعد از مصرف توت فرنگی افزایش تدریجی ایستگاه‌های شارژ تاکسی‌های برقی در پایتخت قرارداد شهرداری با چین از بهترین قراردادهای تاریخ کشور آخرین قیمت آپارتمان‌های ۴۰ متری در مناطق مختلف پایتخت جزئیات برداشت ماهانه مالیات از حقوق کارمندان انتظار بی‌جواب تولیدکنندگان از وزیر صمت افزایش ۶ برابری هزینه برق فولادسازان افزایش صادرات معدن و صنایع معدنی به مرز ۱۳.۷ میلیارد دلار بررسی مجدد طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت بهره‌برداری از ۱۵ طرح پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۳ توصیه‌های برای کاهش علایم حساسیت فصلی افتتاح ۴ بازار جدید تره‌بار در تهران ضرورت توسعه زیرساخت‌های برقی‌سازی حمل و نقل همگانی پایتخت تاکید شهردار تهران بر لزوم اتصال پایانه جدید شرق به شبکه مترو برگزاری نمایشگاه گل محلات به زودی اعلام مبلغ پاداش استقلالی‌ها تا قهرمانی بارش باران در تهران از بعد از ظهر فردا خبر خوب برای استقلال در آستانه بازی با فولاد تمدید قرارداد گازی ایران و عراق به مدت ۵ سال کمک شرکت‌های دانش بنیان در ساخت ۱۷ قطعه در شرکت مخازن سبز پتروشیمی عسلویه افزایش مصرف روزانه بنزین به ۱۱۸ میلیون لیتر مصرف روزانه ۷ میلیون بشکه نفت خام در ایران امضای تفاهم‌نامه ۸ میلیارد دلاری برای توسعه میادین مشترک گازی و نفتی تولید ۷۴.۳ میلیون تن محصول پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ رونمایی از سامانه ثبت درخواست آنلاین کارت هوشمند سوخت المثنی تشکیل کارگروه راهبردی پژوهش و فناوری در شرکت تأسیسات دریایی رشد اقتصاد دانش‌بنیان عامل مشارکت مردم در جهش تولید رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران سازمان برنامه مکلف به بستن حساب‌های فرعی دستگاه‌ها تمدید مهلت نوبت سوم کالابرگ افزایش شدید اجاره مسکن برای مستاجران ضرر شدید در کمین فولادسازان ایران افزایش ۶۰ درصدی تولید نفت در دولت سیزدهم کشف منابع جدید نفت و گاز در ایران جزئیات احداث پایانه و پارکینگ ورزشگاه تختی در خط ۷ مترو افتتاح ۵ مددسرا و ۱۰ مرکز جامعه‌پذیری تا پایان سال

2

کشف راهی جدید برای درمان نارسایی کلیه

  • کد خبر : 90339
  • 28 فروردین 1402 - 8:12
کشف راهی جدید برای درمان نارسایی کلیه
محققان با بررسی عملکرد کلیه موفق به کشف راهی برای درمان نارسایی کلیه شدند.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ کلیه‌ها یک عملکرد حیاتی در حذف مواد زائد و سموم از خون انجام می‌دهند، اما اینکه چگونه سلول‌های کلیه دقیقاً این مایع را از طریق اندام‌ها منتقل می‌کنند، نمی‌دانیم.

اکنون محققان دانشگاه جانز هاپکینز نیرو‌های مکانیکی عملکرد کلیه را بررسی کرده اند و یک عمل پمپاژ کلیه که قبلا ناشناخته بود، توسط سلول‌های کلیه را یافته اند.

تمام خون موجود در بدن شما ده‌ها بار در روز از کلیه‌ها عبور می‌کند و قبل از اینکه خون تمیز، به جریان خون بازگردد، از طریق لوله‌های کوچک و واحد‌های فیلتر، جریان می‌یابد. اما نیرو‌های مکانیکی مورد نیاز برای از بین بردن این موضوع مشخص نبود – به هر حال، تصور می‌شد که سلول‌های اپیتلیال پوشاننده این لوله‌ها بی‌حرکت هستند.

شان سان، نویسنده مسئول مطالعه جدید، گفت: قوانین اساسی فیزیکی می‌گویند که برای حرکت دادن اشیا به نیرو نیاز دارید.

برای بررسی، محققان جانز هاپکینز این اندام را با استفاده از پمپ کلیه مصنوعی میکرو سیال مدلسازی کردند. در این تنظیم، مایعات از یک میکروکانال، از سلول‌های اپیتلیال کلیه کشت شده و به یک میکروکانال دوم عبور می‌کنند، در حالی که دستگاه فشار مایع را در نواحی مختلف ثبت می‌کند.

این تیم سلول‌های اپیتلیال کلیه را مشاهده کردند که مانند پمپ‌های مایع مکانیکی عمل می‌کردند. آن‌ها به طور فعال یک گرادیان فشار سیال ایجاد کردند که سیال را در جهت خاصی مانند پمپ آب معمولی خانگی هدایت می‌کند.

در آزمایش‌های بعدی، تیم بررسی کردند که چگونه عملکرد این سلول‌ها می‌تواند در موارد بیماری تغییر کند. آن‌ها همان دستگاه را با استفاده از سلول‌های اپیتلیال کلیه بیماران مبتلا به بیماری کلیه پلی کیستیک اتوزومال غالب (ADPKD) آزمایش کردند، اختلالی که باعث تشکیل کیست‌های پر از مایع می‌شود.

سلول‌های بیمار مایع را در جهت مخالف سلول‌های سالم پمپاژ می‌کنند. این پروفیل، فشار لوله‌های کلیه را تغییر داد و شکل آن‌ها را تغییر داد که می‌تواند نقش مهمی در ایجاد کیست داشته باشد.

سپس، محققان دارویی به نام تولواپتان (Tolvaptan) را که برای کند کردن پیشرفت ADPKD استفاده می‌شود، در دستگاه میکروسیال آزمایش کردند تا نحوه عملکرد آن را بررسی کنند. آن‌ها دریافتند که این دارو باعث می‌شود سلول‌ها شار پمپاژ و گرادیان فشار خود را کاهش دهند که رشد کیست‌ها را کند می‌کند.

این تیم می‌گوید این کشف می‌تواند راه کشف دارو‌ها یا درمان‌های بالقوه جدیدی را باز کند، در حالی که دستگاه می‌تواند به عنوان ابزار غربالگری برای ADPKD و سایر بیماری‌ها، در کلیه و سایر اندام‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

این تحقیق در مجله نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) منتشر شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=90339
  • 32 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.