تاریخ : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

تورم شدید حاصل محاسبه نرخ ارز صادراتی فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها تغییر رنگ پل طبیعت جهت حمایت از مبتلایان به تالاسمی توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت از اولویت‌های مدیریت شهری احتمال وقوع سیل در تهران تخفیف خوراک برای تولیدکننده‌های بنزین از متانول افزایش صادرات تجهیزات نفتی ایران به ۷ میلیارد یورو تکذیب بدهی ۶۰ هزار میلیارد تومانی پتروشیمی‌ها به شرکت گاز جزئیات قرارداد دو میلیارد یورویی شهرداری تهران برای خرید اتوبوس‌های برقی باغی با ۱۱ قنات در تهران برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو طرحی برای اخذ مالیات از دلال‌ها کاهش مرادات اقتصادی با تعطیلی پنجشنبه‌ها انتقاد از خام فروشی در صنعت فولاد ارائه گزارش‌های مالی نمایانگر نظارت و شفافیت در شورا انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله خطر افزایش شیوع «آسم» با مصرف غذاهای فرآوری‌شده معرفی باغ دلگشا خوی پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب محکومیت استقلال در آستانه بازی با ذوب‌آهن ترکیب احتمالی پرسپولیس برای بازی با نساجی الزام فولادسازان به اختصاص ۵ درصدی تولید به احداث نیروگاه خورشیدی مجلس دوازدهم بنیانگذار مجلس نوین در ایران صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در ابتدای ۲۰۲۴ ضرورت جرکت به سوی توسعه انرژی پاک هیدروژن ضرورت اتصال دوربین‌های ادارات در لایحه حجاب و عفاف به فراجا تعیین تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی پیش‌بینی قیمت مسکن در ماه‌های آینده تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر اعتماد به‌ نفس واکنش چمران به حصارکشی بوستان لاله تهران برنامه شهرداری تهران برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح پارک لاله در زمین‌های اطراف تهران اعلام زمان تمدید قرارداد بازیکنان استقلال رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات در شورای شهر اعلام نرخ شهریه مدارس غیردولتی

1

پیامد‌های منفی استرس بر روی نوجوانان

  • کد خبر : 90277
  • 28 آذر 1401 - 10:45
پیامد‌های منفی استرس بر روی نوجوانان
استرس عواقب وخیمی بر روی سلامت جسمی و روانی نوجوانان می گذارد.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، یک مطالعه جدید در روانپزشکی بیولوژیکی، علوم اعصاب شناختی و تصویربرداری عصبی از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI) برای بررسی اثرات استرس حاد و “بزه دیدگی چندگانه” یا ترومای تکراری بر روی سه شبکه مغزی در نوجوانان استفاده کرده است.

راشیل کاور پژوهشگر اصلی این مطالعه می‌گوید: در حالی که پیامد‌های منفی سلامت به طور جداگانه با قرار گرفتن در معرض سوء استفاده در اوایل زندگی، اختلال در رشد عصبی نوجوانان، و پاسخ‌های شبکه عصبی غیرطبیعی به استرس حاد مرتبط بوده است، هیچ مطالعه قبلی چگونگی ارتباط این عوامل با یکدیگر را بررسی نکرده است. اما مطالعه جدید سعی کرده تا این پازل‌ها را کنار هم بچیند.

۳ شبکه مغزی

پروفسور کاور و همکارانش به دنبال کشف این موضوع بودند که چگونه استرس حاد بر اتصال عملکردی شبکه‌های سه‌گانه مغز اعم از شبکه حالت پیش‌فرض، شبکه برجسته، و شبکه اجرایی مرکزی تأثیر می‌گذارد.

این سه شبکه با هم برای کنترل شناخت، احساسات و تعامل اجتماعی ضروری هستند. فعالیت انحرافی در داخل و بین شبکه‌های سه گانه مدت هاست که با علائم روانی همراه بوده است.

محققان داده‌های عملکردی FC را که قبلاً از ۷۹ کودک ۹ تا ۱۶ ساله جمع‌آوری شده بود، تجزیه و تحلیل کردند که بسیاری از آن‌ها مکررا مورد آزار و اذیت قرار گرفته بودند.

برای اندازه‌گیری اثرات استرس حاد بر اتصال مغز، شرکت‌کنندگان یک کار را در حین انجام اسکن fMRI انجام دادند. در شرایط کنترل، شرکت‌کنندگان مسائل ریاضی را با سرعت خودشان تکمیل کردند و به آن‌ها گفته شد که پاسخ‌هایشان نمره‌گذاری نمی‌شود. در شرایط استرس، شرکت‌کنندگان باید به سرعت مسائل ریاضی را در مدت زمان مشخصی حل می‌کردند و در طول آزمون بازخورد منفی در مورد عملکردشان داده می‌شد.

اتصال عملکردی متغیر

در طول شرایط استرس حاد، شرکت کنندگان ارتباط عملکردی تغییر یافته بین سه شبکه مغز را نشان دادند.

به طور خاص، محققان شاهد افزایش اتصال عملکردی بین شبکه‌های اجرایی پیش‌فرض و مرکزی و کاهش بین شبکه برجسته و دو شبکه دیگر بودند.

محققان فرض می‌کنند که اینسولا، ناحیه‌ای از مغز که با توجه به درون مرتبط است، می‌تواند تغییرات مشاهده شده در اتصال عملکردی را واسطه کند.

محققان همچنین به دنبال بررسی این بودند که پاسخ استرس شبکه عصبی چگونه تحت تأثیر آزار و اذیت‌های چندگانه قرار می‌گیرد، زیرا نوجوانان می‌توانند انواع مختلفی از سوء استفاده از جمله سوء استفاده از جانب والدین، همسالان یا سایر بزرگسالان را تجربه کنند.

با مطالعه سوء استفاده‌های متعدد، محققان می‌توانند اثرات تجمعی احتمالی قرار گرفتن مکرر در معرض آسیب را بر روی مغز مطالعه کنند. نتایج نشان داد که شرکت‌کنندگانی که به طور مکرر مورد سوء استفاده قرار گرفته‌اند، احتمالاً کاهش بیشتری در اتصال عملکردی بین شبکه‌های برجسته، حالت پیش‌فرض و به‌ویژه جزیره نشان می‌دهند.

در مجموع، یافته‌ها نشان می‌دهند که مغز ممکن است با ضربه‌های مکرر سازگار شده باشد تا کمتر بتواند به تجربیات استرس‌زا پاسخ دهد. درک بهتر اثرات رشد عصبی تروما بر مغز به محققان کمک می‌کند تا نتایج روانشناختی حاصل را بهتر بررسی کنند.

پروفسور کامرون کارتر، سردبیر روانپزشکی بیولوژیکی، گفت: این مطالعه نشان می‌دهد که چگونه ترومای تکراری می‌تواند منجر به پاسخ ناسازگاری به استرس حاد در شبکه‌های مهم عملکردی مغز شود. براساس این مطالعه ممکن است استرس‌های زندگی منجر به افزایش آسیب پذیری عصبی در برابر استرس و مسئولیت مرتبط با مشکلات سلامت روان در آینده شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=90277
  • 25 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.