تاریخ : پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد اقتصاد دانش‌بنیان عامل مشارکت مردم در جهش تولید رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران سازمان برنامه مکلف به بستن حساب‌های فرعی دستگاه‌ها تمدید مهلت نوبت سوم کالابرگ افزایش شدید اجاره مسکن برای مستاجران ضرر شدید در کمین فولادسازان ایران افزایش ۶۰ درصدی تولید نفت در دولت سیزدهم کشف منابع جدید نفت و گاز در ایران جزئیات احداث پایانه و پارکینگ ورزشگاه تختی در خط ۷ مترو افتتاح ۵ مددسرا و ۱۰ مرکز جامعه‌پذیری تا پایان سال ضرورت ایجاد انگیزه برای ساخت هتل در تهران مأموریت‌های جدی مدیریت شهری در سال ۱۴۰۳ تاثیر داروهای استنشاقی بر درمان آسم ۱۶ کشور در لیست جدید لغو روادید ضروزت توسعه زیرساخت‌های ورزش شهروندی در مناطق جنوبی پایتخت ایران صادرکننده خدمات نفتی به سایر کشورها کشف سفال‌های تاریخی در بانک ملی بازار تاریخی اصفهان محکومیت جدید برای استقلال وضعیت عجیب استقلال برای تمدید قرارداد بازیکنان غذاها و ویتامین‌های موثر در کاهش یبوست تعطیلی پایانه قدیم شرق تهران تا پایان پاییز ۱۴۰۳ حضور کم‌رنگ محصولات فولادی ایران در بازارهای جهانی آخرین زمان ثبت‌نام نمایندگان نامزدها در سامانه داوطلب رویکرد جدید ایران در توسعه میادین گازی صنایع و ماشین آلات معدنی مکلف به دریافت شناسه کالا جزئیات وام ودیعه مسکن به مدیران شهرداری رگبار باران و وزش باد شدید در تهران واگذاری خدمات پس از فروش اتوبوس‌های برقی به ۲ شرکت‌ داخلی افزایش حقوق بازنشستگان از ماه جاری افزایش ۶۰ درصدی تولید نفت در دولت سیزدهم پیش‌بینی سه خط ویژه اتوبوس برای جابجایی بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب آغاز قطعی برق فولادسازان در تابستان تلاش‌های شبانه‌روزی دولت برای حل مشکلات مردم توضیح سازمان غذا و دارو درباره روغن‌های وارداتی آلوده به کشور حضور نهادهای فعال محلات در هیأت‌های امنا توقف ساخت و ساز در پارک لاله با ورود شورای شهر

6

عادت‌های غذایی اشتباه در ماه رمضان

  • کد خبر : 87031
  • 15 فروردین 1402 - 8:15
عادت‌های غذایی اشتباه در ماه رمضان
برخی عادت‌های غذایی اشتباه در بین روزه داران رایج است که بر سلامتی بدن اثری منفی دارد.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ رخی عادت‌های غذایی اشتباه در بین روزه داران در ماه مبارک رمضان رواج دارند و باعث می‌شوند تا آن‌ها با مشکلات فراوانی که سبب خستگی آن‌ها شده و گاه روزه داری را برای آن‌ها در روز آتی دشوار می‌کند، روبه‌رو شوند.

برخی از این عادات رایج، بر سلامتی بدنمان اثری منفی دارند.

۱– نوشیدن فراوان آب: چه در زمان سحر و یا قبل از طلوع فجر، بسیاری از افراد بر این باورند که نوشیدن فراوان آب، بدن را در طول روز در ماه رمضان تشنه نگه می‌دارد. نوشیدن آب زیاد در سحرگاه، کار کلیه‌ها را برای دفع آب زیاد کرده و میل به ادرار را زیاد می‌کند که ممکن است باعث تشنگی در طول روز شود؛ بنابراین توصیه می‌شود تا میوه‌های سرشار از آب مانند هندوانه، طالبی یا سیب در سحرگاه مصرف شوند. نوشیدن آب آشامیدنی باید در فاصله افطار تا سحر قسمت شود و نه آن که تنها در سحری آب زیادی بنوشیم.

۲– نوشیدن آب بلافاصله هنگام افطار: نوشیدن آب سرد بلافاصله به هنگام افطار سبب کاهش حرکت خون به سمت معده و روده می‌شود. همین امر سبب می‌شود بدن با مشکلات گوارشی مانند قولنج و یا بروز گرفتگی عضلات روبه‌رو شود؛ بنابراین کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند به هنگام افطار آب ولرم و یا شیر با خرما مصرف شود.

هر چند می‌توان بعد از افطار برای رفع تشنگی آب سرد نیز نوشید؛ اما به هنگام افطار انجام این کار خطری برای معده محسوب شده و به مشکل در گوارش غذا، چاقی و اسیدی شدن معده پس از افطار منجر می شود. از همین رو باید مراقب این عادت اشتباه در هنگام افطار باشید.

۳– خوردن شیرینی پس از افطار: خوردن شیرینی بلافاصله در هنگام افطار منجر به تراکم چربی در بدن شده و باعث افزایش چاقی و کلسترول در بدن می‌شود. از همین رو باید اندکی پیش از خوردن شیرینی ها صبر کنید و در ابتدا نیز با تکه‌ای کوچک از شیرینی شروع کنید. همچنین باید بدانید بهتر است حداکثر یک یا دوبار در هفته شیرینی مصرف کنید و نه آن که مصرف شیرینی روزانه باشد.

۴– نخوردن میوه ها: میوه منبع مناسبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که بدن در ماه مبارک رمضان به آن نیاز دارد. میوه به مبارزه با چاقی و کاهش وزن انسان کمک می‌کند. از همین رو ضروری است در خلال این ماه به مصرف میوه اهتمام ورزید.

۵– مصرف زیاد ترشی، نمک و ادویه: نمک و ادویه دشمن بدن شما است. خوردن غذا‌های شور و یا ترشی ها به دفع آب در بدن منجر می‌شود. امر سبب احساس تشنگی دائم فرد روزه دار به خصوص در فردای آن روز می‌شود. مصرف زیاد این مواد سبب بروز ضربان نامنظم قلب خواهد شد.

۶– افطار با غذا‌های چرب: شروع افطار با غذا‌های سرشار از چربی نیز از مهمترین اشتباهات رایجی است که باید از آن در ماه مبارک رمضان اجتناب کنید. سعی کنید از غذا‌های سرخ شده و چرب دوری کنید. بهتر است افطارتان را با غذا‌های دارای قند ساده که گوارش آن آسان است، آغاز کنید.

شاید بهترین چیزی که یک روزه دار می‌تواند روزه خود را با آن افطار کند، خرما باشد؛ چرا که خرما سرشار از قند‌هایی است که سریع جذب بدن می‌شوند و نیازی به فرآیند‌های پیچیده در بدن ندارند. همین امر نیز سبب افزایش قند خون به شکلی متعادل و آسان می‌شود.

۷– نخوردن سحری: باید بدانید وعده افطار هرگز به تنهایی برای این که بدن بتواند تمامی مواد لازم را به دست آورد، کافی نیست. در واقع وعده سحری در دوران روزه داری بسیار مهم است و برای همین به روزه داران توصیه می‌شود از این که چه میزان وعده سحری حاوی عناصر ضروری برای بدن است، اطمینان حاصل کنند. بنابراین خوردن دو وعده غذایی در طول ماه رمضان (سحر و افطار) سبب می‌شود تا سیستم ایمنی بدن فعال‌تر شود و همین امر نیز روند گوارش را تقویت می‌کند.

طبق اعلام کارشناسان تغذیه، ضروری است وعده سحر شامل غذا‌های دارای کربوهیدرات‌های پیچیده و فیبر باشد تا زمان زیادی برای گوارش آن‌ها لازم باشد؛ چرا که این مسئله به داشتن احساس سیری در فرد در طول روز کمک می‌کند. برای همین منظور افراد روزه دار می‌توانند از برنج قهوه ای، سیب زمینی، نان‌های سبوس دار، غلات، لوبیا، جو و سیب زمینی شیرین استفاده کنند.

۸– ورزش نکردن: برخی از افراد از انجام ورزش در ماه رمضان غفلت می‌ورزند، اما ورزش فواید بسیاری برای تمامی بدن دارد و تاثیر آن به کاهش وزن محدود نمی‌شود.

بهترین زمان ورزش هم در این ماه، یک ساعت پیش از افطار در صورت امکان و یا دست کم دو ساعت بعد از افطار است.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=87031
  • 24 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.