تاریخ : سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

انتقاد از ناهماهنگی ساختار سازمان مشارکت‌های اجتماعی شهرداری با مأموریت‌های محوله جزییات تغییر حق مسکن کارگران احتمال واگذاری تعیین دستمزد به مجلس انگور میوهای مفید برای کاهش وزن انتقاد از انتصابات محفلی در شهرداری در شورای شهر تداوم بارش باران در تهران تا پنجشنبه ضرورت بهینه سازی مصرف انرژی در کشور ضرورت تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید تصویب لایحه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تعیین دستمزد راهنمایان گردشگری پتروشیمی‌ها به دنبال تامین خوراک از گاز فلر ضرورت مدیریت مصرف انرژی در صنایع فولادی و معدنی به وسیله هوش مصنوعی کاهش التهاب بازار مسکن با اجرای قانون ساماندهی اجاره‌بها تاثیر سبک زندگی سالم بر افزایش طول عمر امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان کاخ گلستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی نصب سامانه لرزه‌نگار در عمق ۱۰۰ متری در بوستان نهج‌البلاغه ضرورت احداث محل جدید برای دفن زباله در تهران بهره‌برداری از۴۰ بازار جدید تره‌بار در تهران تا پایان سال جاری سیزدهمین پیروزی فصل از آن استقلال کسب سهمیه آسیا توسط استقلال و پرسپولیس تورم شدید حاصل محاسبه نرخ ارز صادراتی فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها تغییر رنگ پل طبیعت جهت حمایت از مبتلایان به تالاسمی توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت از اولویت‌های مدیریت شهری احتمال وقوع سیل در تهران تخفیف خوراک برای تولیدکننده‌های بنزین از متانول افزایش صادرات تجهیزات نفتی ایران به ۷ میلیارد یورو تکذیب بدهی ۶۰ هزار میلیارد تومانی پتروشیمی‌ها به شرکت گاز جزئیات قرارداد دو میلیارد یورویی شهرداری تهران برای خرید اتوبوس‌های برقی باغی با ۱۱ قنات در تهران برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو طرحی برای اخذ مالیات از دلال‌ها کاهش مرادات اقتصادی با تعطیلی پنجشنبه‌ها انتقاد از خام فروشی در صنعت فولاد ارائه گزارش‌های مالی نمایانگر نظارت و شفافیت در شورا انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله خطر افزایش شیوع «آسم» با مصرف غذاهای فرآوری‌شده

6

اعتماد به آمریکا فقط خوش‌خیالی است

  • کد خبر : 48789
  • 04 بهمن 1399 - 10:22
اعتماد به آمریکا فقط خوش‌خیالی است
دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: آمریکا ۳ سال متمادی راه واردات دارو برای بیماران در حال مرگ ایرانی را مسدودکرده‌است اعتماد کردن برای خرید واکسن از آمریکا فقط خوش خیالی است.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، حمیدرضا جمشیدی دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه در حال حاضر در وهله اول تولید واکسن داخلی در اولویت قرار دارد، اظهار داشت: سعی بر آن داریم تا قبل از موعد توزیع واکسن داخلی، تعدادی واکسن وارداتی مثلا در حدود ۲میلیون دوز برای اقشار آسیب‌پذیر و کادر درمان، از خارج از کشور تهیه شود.

وی با بیان اینکه تا به الان به طور قطعی معلوم نشده‌است که ایران از کدام کشور قصد خرید واکسن را دارد، عنوان کرد: اما در این بین خرید از دو کشور چین و هند از سایر گرینه‌ها محتمل‌تر خواهد بود.

دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: در صورتی که واکسن‌های تولید شده در هند یا چین دارای دانش فنی انگلیسی باشند، مشروط برآنکه این دو کشور آن را تائید و به مردم خودشان تزریق و تست کرده باشند، ایران حاضر به خرید آنها خواهد بود اما به هیچ عنوان به طور مستقیم از انگلیس واکسن خریداری نخواهیم کرد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان اینکه اگر در ایران ۵۰ میلیون نفر واکسینه شوند می‌توان ادعا داشت که شیوع کرونا را متوقف خواهیم کرد، افزود: در کشور توانایی آن وجود دارد که پانصدهزار واکسن روزانه به مردم تزریق شود.

وی با بیان اینکه آمریکا از همان ابتدا با سازوکار کواکس مخالف بود و تنها کشوری بود که به عضویت آن نپیوست، عنوان کرد: آمریکا معترض بود که واکسن‌های شرکت‌های آمریکایی ابتدا باید به مصرف داخلی آمریکا برسد و نباید به سایر کشورها ارسال شود.

جمشیدی با اشاره به اینکه کواکس به عنوان یک صندوق واسطه‌گری، متعهد شد تا با جمع‌آوری واکسن از شرکتهای واکسن‌سازی، عادلانه آن را بین ۱۵تا۲۰درصد جمعیت هر کشور که عموما اقشار آسیب‌پذیر هستند، توزیع کند، افزود: با این اوصاف کواکس را نمی‌توان به چشم نهادی در دست استکبار دید.

دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: کواکس دو طرح پیش فروش دارد، در طرح اولی به کشورها بدون حق انتخاب مدل واکسن اما با قیمت ارزانتر داده می‌شود و در طرح دومی به کشورها اختیار انتخاب مدل واکسن داده می‌شود اما لازمه‌اش پرداخت هزینه بیشتر است که ایران این طرح را برگزیده‌است.

وی تصریح کرد: اولویت‌بندی واردات واکسن توصیه خود کواکس به کشورها بوده‌است و به همین خاطر ما نیز از همان ابتدا خرید فایزر را انتخاب نکردیم.

جمشیدی به علت شروع واکسیناسیون در برخی کشورهای منطقه و همسایه اشاره کرد و گفت: کشورهای سازنده واکسن مثل چین، هند، انگلیس، آمریکا و… از مدتها قبل، به سایر کشورها پیشنهاد داده بودند اگر کشوری متعهد بشود داوطلبانه تست انسانی را انجام بدهد، برای فروش واکسن در اولویت قرار خواهد گرفت.

دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا خاطر نشان کرد: کشورهایی مثل ترکیه، امارات، بحرین و عربستان به این دلیل در حال واکسیناسیون هستندکه اجازه تست انسانی را دادند اما ایران به خاطر حفظ سلامتی مردم اجازه انجام هیچ‌گونه تست انسانی را به هیچ کشوری نداد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص اینکه آمریکا ۳ سال متمادی راه واردات دارو برای بیماران در حال مرگ ایرانی را مسدود کرده‌بود، عنوان کرد: برای مثال داروی بیماران پروانه‌ای، بیماران آنزیمی کودکان و حتی تجهیزات پانسمان که نیاز فوری کشورمان بود را از ما دریغ کردند، بنابراین با این اوصاف اعتماد کردن برای خرید واکسن از آمریکا فقط خوش خیالی است.

وی با بیان اینکه واکسن‌های mRNA به خاطر جدید بودنشان، حداقل باید چهار سال زمان سپری کند تا عوارضشان مشخص شود، تاکید کرد: مهم‌تر از عوارض ناشناخته mRNA، موضوع بدعهدی و غیر قابل اعتماد بودن آمریکایی‌ها است.

جمشیدی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری نیز از همان ابتدا متوجه واهی بودن وعده‌های تحویل واکسن بودند و صراحتا ایران را از گرداب توطئه‌های آمریکا نجات دادند، یادآور شد: الان یک ایرانی ساکن آمریکا به خاطر تحریم‌ها این اجازه را ندارد که حتی یک استامینوفن را به ایران پست کند.

وی با بیان اینکه اگر همین الان ایران بخواهد از شرکت آمریکایی فایزر دارو وارد کند، تحریم‌های دولت آمریکا مانع آن خواهد شد، خاطرنشان کرد: درحالی که قریب به صدها هزار نوع دارو و مواد اولیه دارویی در جهان وجود دارد، سازمان خزنه‌داری آمریکا تمامی کشورها را اجبار کرده تا پیش از صادرات هرگونه اقلام و مواد اولیه دارویی به ایران، اول از همه مجوز آن را از آمریکا دریافت کنند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه برای ساخت واکسن داخلی از همه علوم روز استفاده خواهیم کرد و به همین خاطر نیز اکنون حداقل سه شرکت دانش‌بنیان در حال تحقیق و بررسی بر روی تکنولوژی mRNA هستند، ادامه داد: لزوما با قطعیت نمی‌توان گفت که این تکنولوژی بد است اما به علت آنکه این تکنولوژی اولین بار است که در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد بنابراین عوارض بلندمدت آن ناشناخته است.

وی در پایان در خصوص اینکه واکسن‌های فایزر و مدرنا به علت آنکه فقط متمرکز بر یک ژن ویروس شده‌است و اگر آن ژن مشخص شده جهش پیدا کند، واکسن‌های با فرمولmRNA  خاصیت خود را از دست خواهند داد، افزود: واکسن ایرانی چون تمامی ژن‌های ویروس‌های کشته شده ” Inactivated” را در درون خود دارد بنابراین هیچ جهش ژنتیکی در کارکرد واکسن ایرانی اختلال ایجاد نخواهد کرد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=48789
  • 81 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.