تاریخ : دوشنبه, ۷ خرداد , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

تشریح جزئیات جدید از لایحه حجاب غذاهای فوق فرآوری شده عامل آسیب به مغز سرنوشت تاکسی‌های برقی در تهران معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی برای مالکان خوش حساب تغییر ساعات کاری مراکز معاینه فنی خودروهای پایتخت قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار افزایش نسبی دما در تهران مصرف گاز طبیعی در بخش‌های مختلف اقتصاد ایران نمک دریا آلوده به فاضلاب مانور خاموشی در خطوط ۷ گانه مترو تهران انتقاد از افت فشار آب در مناطق جنوبی تهران انتقاد از خشک شدن درختان در برخی بوستان‌های تهران ضرورت افزایش سرمایه‌گذاری دولت در بخش انرژی فولادسازان سیاست‌های ارزی موجب افت تولید فولاد افزایش ۱.۱ درصدی تولید فولاد ایران در فروردین سال ۱۴۰۳ افزایش ۸ درصدی صادرات محصولات پتروشیمی راه‌اندازی سایت معرفی شهروندان نمونه پایتخت تا سال آینده جزئیات رونمایی از الواح هخامنشی استرداد شده از آمریکا ممنوعیت فروش داروهای گیاهی در عطاری‌‌ها حمایت از شایسته‌سالاری تنها راه مقابله با فساد آغاز نوبت‌گیری جهش تحصیلی شهرستان‌های استان تهران از امروز مشکلات تیروئید از شایع‌ترین اختلالات غدد اصلاح مصوبه نماهای ساختمان در تهران پیش‌بینی وزش باد شدید و گرد و خاک در برخی نقاط تهران ضرورت اعلام طرح سوال از شهردار به ریاست شورا جزئیات سرقت از تکیه بیگلربیگی کرمانشاه آغاز طرح حذف کارت‌های بانکی حیرت انگیزترین باغ‌های تهران جهش و تحول صنعت نفت در دولت سیزدهم ابلاغ مصوبه استمرار اجرای طرح کالابرگ در سال ۱۴۰۳ تصویب افزایش ۳۰ درصدی بهای خدمات مراکز فرهنگی و هنری شهرداری تهران افزایش سرعت تکمیل پروژه‌های شهری تاثیر دهانشویه چای سبز در مقابله با بیماری لثه کنترل نوسان قیمت مسکن با اجرای قانون ساماندهی بازار مسکن اثر تعطیلی شنبه‌ها بر دخل و خرج دولت اتمام ذخایر سنگ آهن تا ۱۹ سال آینده

3

خوراکی هایی برای سلامت قلب

  • کد خبر : 39448
  • 16 مرداد 1399 - 15:47
خوراکی هایی برای سلامت قلب
داشتن رژیم غذایی سالم می‌تواند نقشی تعیین کننده در سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی داشته باشد.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، داشتن رژیم غذایی سالم می‌تواند نقشی تعیین کننده در سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی داشته باشد. برخی مواد غذایی با بالا بردن فشار خون، چربی خون و التهاب در بدن، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در افراد را افزایش می‌دهند. در مقابل، برخی دیگر از مواد غذایی با پایین آوردن کلسترول بد خون و تقویت قلب، جلوی ابتلا به امراض را می‌گیرند.

در این گزارش ۱۰ ماده غذایی را معرفی خواهیم کرد که با مصرف آن می‌توانید سطح سلامت قلب خود را افزایش دهید.

۱- سبزیجات با برگ‌های سبز
سبزیجاتی که برگ‌های سبز دارند مانند اسفناج، کلم پیچ و سبزی‌ها سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هستند. شهرت این مواد غذایی بیشتر به دلیل داشتن ویتامین K است که به محافظت از عروق و انجام درست فرآیند لخته شدن خون در بدن کمک می‌کند.

این مواد غذایی همچنین دارای نیترات هستند که می‌تواند فشار خون را در افراد کاهش دهد، از تصلب شرایین جلوگیری کرده و عملکرد دیواره رگ‌های خونی را بهبود ‌بخشد. تحقیقات نشان می‌دهد افزایش مصرف سبزیجات با برگ‌های سبز می‌تواند خطر حمله قلبی را کاهش دهد.

۲- غلات کامل
غلات کامل یکی از بهترین مواد غذایی هستند که تاثیرات بسیار خوبی بر عملکرد قلب دارند. معروف‌ترین غلات کامل شامل گندم کامل (سبوس دار)، برنج قهوه ای، جو دو سر و گندم سیاه می‌شود.

غلات کامل میزان فیبر بالایی دارند و به همین دلیل می‌توانند کلسترول بد خون را کاهش دهند. کاهش کلسترول بد خون تاثیر مستقیمی در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی دارد. تحقیقات نشان داده است هر چه افراد در رژیم غذایی خود از غلات کامل بیشتر استفاده کنند، خطر بیماری‌های قلبی در آن‌ها کاهش می‌یابد.

۳- توت‌ها
خانواده توت‌ها شامل شمار زیادی از انواع میوه‌ها است که مهم‌ترین آن‌ها توت فرنگی، توت سفید، تمشک و زغال اخته می‌شود. این میوه‌ها به دلیل آنکه سرشار از آنتی اکسیدان هستند می‌توانند با جلوگیری از التهاب عروق، بر عملکرد درست قلب تاثیر مثبتی داشته باشند.

یافته‌های محققان نشان می‌دهد کسانی که میزان بالایی از خانواده توت‌ها را در رژیم غذایی خود مصرف می‌کنند، احتمال کمتری دارد که به بیماری‌های قلبی دچار شوند.

۴- آووکادو
آووکادو سرشار از چربی‌های غیراشباع مفید برای قلب است که می‌تواند با کاهش سطح کلسترول بد خون، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در افراد را کاهش دهد. یک تحقیق در میان افراد چاق نشان می‌دهد از میان سه رژیم کاهش دهنده کلسترول خون، افرادی که روزانه یک عدد آووکادو مصرف می‌کنند احتمال کمتری دارد که به بیماری‌های قلبی دچار شوند.

۵- ماهی چرب و روغن ماهی
ماهی‌های چرب مانند سالمون، ماهی خال دار، ماهی تن و ساردین به دلیل آنکه سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ هستند بر روی عملکرد مفید قلب بسیار تاثیر گذارند.

یک تحقیق نشان می‌دهد افرادی که به مدت دو ماه ۳ بار در هفته ماهی سالمون مصرف کردند به طور قابل توجهی فشار خون دیاستولیک آن‌ها کاهش یافت. کاهش فشار خون می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در افراد را کاهش دهد.

یک تحقیق دیگر نیز نشان داد مصرف بلند مدت ماهی می‌تواند سطح کلسترول منفی بدن، تری گلیسرید خون، افزایش سریع قند خون و فشار سیستولیک را در افراد کاهش دهد.

۶- گردو
گردو منبع بی نظیری از فیبر و ریز مغذی‌هایی مانند منگنز، مس و منیزیم است. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف کمی گردو در رژیم غذایی روزانه به میزان قابل توجهی از ابتلای افراد به بیماری‌های قلبی می‌کاهد.

یک تحقیق دیگر نیز نشان می‌دهد گردو سطح کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد. همچنین گردو باعث کاهش فشار خون دیاستولیک و نیز کاهش فشار خون مرتبط با التهاب رگ‌ها می‌شود.

۷- حبوبات
حبوبات دارای “نشاسته مقاوم” هستند که به وسیله باکتری‌ها در دستگاه گوارش تخمیر می‌شود. در برخی مطالعات که بر روی حیوانات انجام گرفته است مشخص شده نشاسته مقاوم می‌تواند سطح کلسترول بد و تری گلیسرید خون را کاهش دهد. همچنین شماری از تحقیقات نشان داده است خوردن حبوبات می‌تواند برخی عوامل موثر بر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

۸- شکلات تلخ
شکلات تلخ سرشار از آنتی اکسیدان است که می‌تواند بر روی سلامت قلب تاثیر مثبت داشته باشد. خوردن شکلات تلخ با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی رابطه مستقیم دارد. کسانی که ۵ بار در هفته شکلات تلخ مصرف می‌کنند، نسبت به دیگران ۵۷ درصد کمتر احتمال دارد به تصلب عروق قلب دچار شوند.

۹- گوجه فرنگی
گوجه فرنگی دارای لیکوپن است که یک رنگدانه گیاهی با آنتی اکسیدان‌های فراوان است. آنتی اکسیدان‌ها با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد، مانع از آسیب‌های ناشی از اکسید کنند‌ها و التهاب رگ می‌شوند. هر دوی این موارد بر روی بیماری قلبی تاثیر مستقیم دارد. سطح پایین لیکوپن در خون می‌تواند باعث حمله قلبی شود. داشتن رژیم غذایی سرشار از مواد حاوی لیکوپن احتمال وقوع سکته قلبی در افراد را کاهش می‌دهد.

۱۰- سیر
اطبا برای قرن‌ها از سیر به عنوان یک ماده طبیعی برای درمان هر دردی استفاده می‌کردند. در سال‌های اخیر محققان قابلیت درمانی سیر را تایید کرده اند و می‌گویند سیر می‌تواند سلامت قلب انسان را بهبود بخشد. دلیل اصلی آنکه سیر دارای فواید بی شماری است ریشه در یک ماده ترکیبی به نام الیسین در آن دارد. این ماده برای درمان شماری از بیماری‌ها مفید است.

یک مطالعه نشان داد افرادی که برای ۲۴ هفته روزانه ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم سیر مصرف کرده اند مانند کسانی که دارو مصرف کرده اند، شاهد کاهش فشار خون بوده اند. همچنین تحقیق دیگر نشان داد سیر در کاهش کلسترول خون نقش مهمی دارد.

ارتباط مستقیمی میان رژیم غذایی و سلامت قلب وجود دارد. آنچه که شما در هر وعده غذایی میل می‌کنید بر فشار خون، سطح کلسترول بد و سلامت قلب شما تاثیرگذار است. می‌توانید با گنجاندن این مواد غذایی در وعده‌های خود میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی را به میزان قابل توجهی کم کنید.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=39448
  • 46 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.