تاریخ : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

الزام فولادسازان به اختصاص ۵ درصدی تولید به احداث نیروگاه خورشیدی مجلس دوازدهم بنیانگذار مجلس نوین در ایران صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در ابتدای ۲۰۲۴ ضرورت جرکت به سوی توسعه انرژی پاک هیدروژن ضرورت اتصال دوربین‌های ادارات در لایحه حجاب و عفاف به فراجا تعیین تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی پیش‌بینی قیمت مسکن در ماه‌های آینده تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر اعتماد به‌ نفس واکنش چمران به حصارکشی بوستان لاله تهران برنامه شهرداری تهران برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح پارک لاله در زمین‌های اطراف تهران اعلام زمان تمدید قرارداد بازیکنان استقلال رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات در شورای شهر اعلام نرخ شهریه مدارس غیردولتی تمدید فرصت مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور تا سه‌شنبه افزایش ابتلا به آسم در ایرانی‌ها جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ممنوعیت حضور بانوان در دیدار پرسپولیس رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا چالش‌های بخش خصوصی فولاد ایران ضرورت رسیدگی به مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیاردی در پتروشیمی اعلام تورم نقطه به نقطه فروردین ماه روند صعودی اجاره در بازار مسکن تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران موافقت مجلس با تخصیص یارانه دارو و شیرخشک صنعت فولاد در معرض ورشکستگی شمش ایرانی یاری‌رسان کشورهای همسایه‌ تعطیلی تمام موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده ضرورت تلاش برای حفظ رضایت شهروندان تهران کاهش کودکان کار در پایتخت

3

خوراکی هایی برای سلامت قلب

  • کد خبر : 39448
  • 16 مرداد 1399 - 15:47
خوراکی هایی برای سلامت قلب
داشتن رژیم غذایی سالم می‌تواند نقشی تعیین کننده در سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی داشته باشد.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، داشتن رژیم غذایی سالم می‌تواند نقشی تعیین کننده در سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی داشته باشد. برخی مواد غذایی با بالا بردن فشار خون، چربی خون و التهاب در بدن، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در افراد را افزایش می‌دهند. در مقابل، برخی دیگر از مواد غذایی با پایین آوردن کلسترول بد خون و تقویت قلب، جلوی ابتلا به امراض را می‌گیرند.

در این گزارش ۱۰ ماده غذایی را معرفی خواهیم کرد که با مصرف آن می‌توانید سطح سلامت قلب خود را افزایش دهید.

۱- سبزیجات با برگ‌های سبز
سبزیجاتی که برگ‌های سبز دارند مانند اسفناج، کلم پیچ و سبزی‌ها سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هستند. شهرت این مواد غذایی بیشتر به دلیل داشتن ویتامین K است که به محافظت از عروق و انجام درست فرآیند لخته شدن خون در بدن کمک می‌کند.

این مواد غذایی همچنین دارای نیترات هستند که می‌تواند فشار خون را در افراد کاهش دهد، از تصلب شرایین جلوگیری کرده و عملکرد دیواره رگ‌های خونی را بهبود ‌بخشد. تحقیقات نشان می‌دهد افزایش مصرف سبزیجات با برگ‌های سبز می‌تواند خطر حمله قلبی را کاهش دهد.

۲- غلات کامل
غلات کامل یکی از بهترین مواد غذایی هستند که تاثیرات بسیار خوبی بر عملکرد قلب دارند. معروف‌ترین غلات کامل شامل گندم کامل (سبوس دار)، برنج قهوه ای، جو دو سر و گندم سیاه می‌شود.

غلات کامل میزان فیبر بالایی دارند و به همین دلیل می‌توانند کلسترول بد خون را کاهش دهند. کاهش کلسترول بد خون تاثیر مستقیمی در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی دارد. تحقیقات نشان داده است هر چه افراد در رژیم غذایی خود از غلات کامل بیشتر استفاده کنند، خطر بیماری‌های قلبی در آن‌ها کاهش می‌یابد.

۳- توت‌ها
خانواده توت‌ها شامل شمار زیادی از انواع میوه‌ها است که مهم‌ترین آن‌ها توت فرنگی، توت سفید، تمشک و زغال اخته می‌شود. این میوه‌ها به دلیل آنکه سرشار از آنتی اکسیدان هستند می‌توانند با جلوگیری از التهاب عروق، بر عملکرد درست قلب تاثیر مثبتی داشته باشند.

یافته‌های محققان نشان می‌دهد کسانی که میزان بالایی از خانواده توت‌ها را در رژیم غذایی خود مصرف می‌کنند، احتمال کمتری دارد که به بیماری‌های قلبی دچار شوند.

۴- آووکادو
آووکادو سرشار از چربی‌های غیراشباع مفید برای قلب است که می‌تواند با کاهش سطح کلسترول بد خون، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در افراد را کاهش دهد. یک تحقیق در میان افراد چاق نشان می‌دهد از میان سه رژیم کاهش دهنده کلسترول خون، افرادی که روزانه یک عدد آووکادو مصرف می‌کنند احتمال کمتری دارد که به بیماری‌های قلبی دچار شوند.

۵- ماهی چرب و روغن ماهی
ماهی‌های چرب مانند سالمون، ماهی خال دار، ماهی تن و ساردین به دلیل آنکه سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ هستند بر روی عملکرد مفید قلب بسیار تاثیر گذارند.

یک تحقیق نشان می‌دهد افرادی که به مدت دو ماه ۳ بار در هفته ماهی سالمون مصرف کردند به طور قابل توجهی فشار خون دیاستولیک آن‌ها کاهش یافت. کاهش فشار خون می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در افراد را کاهش دهد.

یک تحقیق دیگر نیز نشان داد مصرف بلند مدت ماهی می‌تواند سطح کلسترول منفی بدن، تری گلیسرید خون، افزایش سریع قند خون و فشار سیستولیک را در افراد کاهش دهد.

۶- گردو
گردو منبع بی نظیری از فیبر و ریز مغذی‌هایی مانند منگنز، مس و منیزیم است. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف کمی گردو در رژیم غذایی روزانه به میزان قابل توجهی از ابتلای افراد به بیماری‌های قلبی می‌کاهد.

یک تحقیق دیگر نیز نشان می‌دهد گردو سطح کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد. همچنین گردو باعث کاهش فشار خون دیاستولیک و نیز کاهش فشار خون مرتبط با التهاب رگ‌ها می‌شود.

۷- حبوبات
حبوبات دارای “نشاسته مقاوم” هستند که به وسیله باکتری‌ها در دستگاه گوارش تخمیر می‌شود. در برخی مطالعات که بر روی حیوانات انجام گرفته است مشخص شده نشاسته مقاوم می‌تواند سطح کلسترول بد و تری گلیسرید خون را کاهش دهد. همچنین شماری از تحقیقات نشان داده است خوردن حبوبات می‌تواند برخی عوامل موثر بر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

۸- شکلات تلخ
شکلات تلخ سرشار از آنتی اکسیدان است که می‌تواند بر روی سلامت قلب تاثیر مثبت داشته باشد. خوردن شکلات تلخ با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی رابطه مستقیم دارد. کسانی که ۵ بار در هفته شکلات تلخ مصرف می‌کنند، نسبت به دیگران ۵۷ درصد کمتر احتمال دارد به تصلب عروق قلب دچار شوند.

۹- گوجه فرنگی
گوجه فرنگی دارای لیکوپن است که یک رنگدانه گیاهی با آنتی اکسیدان‌های فراوان است. آنتی اکسیدان‌ها با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد، مانع از آسیب‌های ناشی از اکسید کنند‌ها و التهاب رگ می‌شوند. هر دوی این موارد بر روی بیماری قلبی تاثیر مستقیم دارد. سطح پایین لیکوپن در خون می‌تواند باعث حمله قلبی شود. داشتن رژیم غذایی سرشار از مواد حاوی لیکوپن احتمال وقوع سکته قلبی در افراد را کاهش می‌دهد.

۱۰- سیر
اطبا برای قرن‌ها از سیر به عنوان یک ماده طبیعی برای درمان هر دردی استفاده می‌کردند. در سال‌های اخیر محققان قابلیت درمانی سیر را تایید کرده اند و می‌گویند سیر می‌تواند سلامت قلب انسان را بهبود بخشد. دلیل اصلی آنکه سیر دارای فواید بی شماری است ریشه در یک ماده ترکیبی به نام الیسین در آن دارد. این ماده برای درمان شماری از بیماری‌ها مفید است.

یک مطالعه نشان داد افرادی که برای ۲۴ هفته روزانه ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم سیر مصرف کرده اند مانند کسانی که دارو مصرف کرده اند، شاهد کاهش فشار خون بوده اند. همچنین تحقیق دیگر نشان داد سیر در کاهش کلسترول خون نقش مهمی دارد.

ارتباط مستقیمی میان رژیم غذایی و سلامت قلب وجود دارد. آنچه که شما در هر وعده غذایی میل می‌کنید بر فشار خون، سطح کلسترول بد و سلامت قلب شما تاثیرگذار است. می‌توانید با گنجاندن این مواد غذایی در وعده‌های خود میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی را به میزان قابل توجهی کم کنید.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=39448
  • 42 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.