تاریخ : چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

حضور نهادهای فعال محلات در هیأت‌های امنا توقف ساخت و ساز در پارک لاله با ورود شورای شهر انتقاد از ناهماهنگی ساختار سازمان مشارکت‌های اجتماعی شهرداری با مأموریت‌های محوله جزییات تغییر حق مسکن کارگران احتمال واگذاری تعیین دستمزد به مجلس انگور میوهای مفید برای کاهش وزن انتقاد از انتصابات محفلی در شهرداری در شورای شهر تداوم بارش باران در تهران تا پنجشنبه ضرورت بهینه سازی مصرف انرژی در کشور ضرورت تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید تصویب لایحه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تعیین دستمزد راهنمایان گردشگری پتروشیمی‌ها به دنبال تامین خوراک از گاز فلر ضرورت مدیریت مصرف انرژی در صنایع فولادی و معدنی به وسیله هوش مصنوعی کاهش التهاب بازار مسکن با اجرای قانون ساماندهی اجاره‌بها تاثیر سبک زندگی سالم بر افزایش طول عمر امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان کاخ گلستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی نصب سامانه لرزه‌نگار در عمق ۱۰۰ متری در بوستان نهج‌البلاغه ضرورت احداث محل جدید برای دفن زباله در تهران بهره‌برداری از۴۰ بازار جدید تره‌بار در تهران تا پایان سال جاری سیزدهمین پیروزی فصل از آن استقلال کسب سهمیه آسیا توسط استقلال و پرسپولیس تورم شدید حاصل محاسبه نرخ ارز صادراتی فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها تغییر رنگ پل طبیعت جهت حمایت از مبتلایان به تالاسمی توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت از اولویت‌های مدیریت شهری احتمال وقوع سیل در تهران تخفیف خوراک برای تولیدکننده‌های بنزین از متانول افزایش صادرات تجهیزات نفتی ایران به ۷ میلیارد یورو تکذیب بدهی ۶۰ هزار میلیارد تومانی پتروشیمی‌ها به شرکت گاز جزئیات قرارداد دو میلیارد یورویی شهرداری تهران برای خرید اتوبوس‌های برقی باغی با ۱۱ قنات در تهران برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو طرحی برای اخذ مالیات از دلال‌ها کاهش مرادات اقتصادی با تعطیلی پنجشنبه‌ها انتقاد از خام فروشی در صنعت فولاد ارائه گزارش‌های مالی نمایانگر نظارت و شفافیت در شورا

3

لامرد:منطقه ویژه اقتصادی لامرد به عسلویه معدنی کشور تبدیل می‌شود

  • کد خبر : 103398
  • 03 آبان 1401 - 10:15
لامرد:منطقه ویژه اقتصادی لامرد به عسلویه معدنی کشور تبدیل می‌شود
منطقه ویژه اقتصادی لامرد به عنوان قطب بزرگ صنعتی – معدنی کشور در جنوب استان فارس و در محل تلاقی سه استان دارای منابع سرشار نفت‌وگاز و معادن غنی (فارس، بوشهر و هرمزگان) واقع شده است.

به گزارش افق تهران؛ این کانون صنعتی با مساحت حدود ۸۵۰۰ هکتار از زیرمجموعه‌های سازمان توسعه‌ونوسازی معادن و صنایع‌معدنی ایران (ایمیدرو) است و در اسناد ملی و آمایش سرزمینی از جایگاه بارز و برجسته‌ای برای توسعه صنعتی کشور و تحقق جهش تولید محسوب می‌شود.

منطقه ویژه اقتصادی لامرد با هدف انتقال دانش‌فنی، جلوگیری از خام‌فروشی و خلق ارزش‌افزوده عظیم، جذب سرمایه‌های داخلی‌وخارجی، افزایش توان صادراتی و تامین کالاهای‌اساسی و باکیفیت از طریق توسعه صنایع مادر و تکمیل زنجیره صنایع‌معدنی و تحقق اشتغال پایدار و رفع محرومیت مناطق پیرامونی ایجاد شده است.

در همین راستا حامد فراهانی مدیر روابط‌عمومی منطقه ویژه اقتصادی لامرد در حاشیه نمایشگاه کیش‌اینوکس ۲۰۲۲ در خصوص آخرین وضعیت این منطقه گفت: بزرگترین و مدرن‌ترین کارخانه آلومینیوم کشور در منطقه ویژه اقتصادی لامرد قرار دارد. در واقع کل میزان تولید آلومینیوم المهدی و آلومینیوم جاجرم و سایر کارخانه‌های آلومینیوم کشور در حدود ۴۰۰ هزار تن در سال است؛ این در حالی است که کارخانه آلومینیوم جنوب (سالکو) در فاز اول به تنهایی سالانه ۳۰۰ هزار تن تولید دارد و با اجرا شدن فاز ۲ و ۳ ظرفیت تولید این مجموعه به یک میلیون تن در سال می‌رسد.

وی در خصوص میزان سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته برای تاسیس این شرکت با بیان اینکه طرح اولیه سالکو با مبلغ ١.٢ میلیارد دلار از طریق فاینانس چینی انجام شده است، گفت: ۵۱ درصد سرمایه‌گذاری شرکت سالکو توسط شرکت سرمایه‌گذاری غدیر و ۴۹ درصد هم توسط سازمان توسعه‌ونوسازی معادن و صنایع‌معدنی ایران (ایمیدرو) صورت گرفته است.

فراهانی در ادامه در خصوص تامین ماده اولیه مورد نیاز سالکو گفت: در حال حاضر هیچ مشکلی از لحاظ تامین مواد اولیه وجود ندارد و ماده اولیه مورد نیاز این کارخانه از طریق واردات تامین می‌شود.

وی همچنین در خصوص نوسانات نرخ ارز و بحث تحریم‌ها نیز گفت: نوسنات نرخ ارز و مشکلات مربوط به تحریم‌ها همیشه وجود داشته و دارد، اما خوشبختانه تاکنون تاثیر زیادی در روند تولید مجموعه نداشته است.

مدیر‌ روابط‌عمومی منطقه ویژه اقتصادی لامرد با بیان اینکه صنعت مادر و صنعت معدنی این مجموعه آلومینیوم جنوب (سالکو) محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر قصد داریم با اجرای طرحی صنایع پائین‌دستی صنعت آلومینیوم را در این منطقه راه‌اندازی کنیم که در همین راستا منطقه‌ای هم برای این طرح اختصاص داده‌ایم.

وی در ادامه افزود: قصد داریم منطقه‌ای تحت‌عنوان «آلوم‌شهر» را در منطقه ویژه اقتصادی لامرد ایجاد کنیم؛ با این هدف که صنایع پائین‌دستی آلومینیوم و واحدهای فرآوری در این منطقه فعال باشند و شمش به صورت مذاب تحویل و سپس به خط تولید انتقال داده شود و به این صورت زنجیره تولید تشکیل شود که در آن صورت مزیت چشمگیری برای منطقه محسوب خواهد شد.

فراهانی در خصوص ویژگی‌ها و مزایای ایجاد این شهرک چنین توضیح داد: یکی از مزیت‌ها و جذابیت‌های سرمایه‌گذاری در صنایع پائین‌دستی آلومینیوم و احداث شهرک «آلوم‌شهر»؛ ساخت قطعات و محصولات نیمه‌ساخته صنعت آلومینیوم در مجاورت مجتمع آلومینیوم جنوب (سالکو) است؛ به گونه‌ای که سرمایه‌گذاران در این بخش می‌توانند از آلومینیوم تولیدی این شرکت به صورت مذاب به عنوان ماده اولیه استفاده کنند.

وی همچنین به مشوق‌های سرمایه‌گذاری و پتانسیل‌های زیرساختی در این منطقه اشاره کرد و گفت: مشوق‌های قابل‌توجهی نظیر معافیت‌‌های مالیاتی و گمرکی برای سرمایه‌گذاری بهتر خارج از بروکراسی اداری از مزیت‌های مناطق ویژه اقتصادی است؛ به‌ گونه‌‌ای که ارتباط با دریا، اسکله‌اختصاصی در پارسیان، وجود شاهراه ارتباطی با مرکز سه استان جنوبی کشور و همچنین فرودگاه بین‌المللی لامرد از مزیت‌های متفاوت منطقه ویژه اقتصادی لامرد به شمار می‌رود.

فراهانی همچنین به سفر مقامات کشوری طی هفته‌های اخیر به منطقه ویژه اقتصادی لامرد اشاره کرد و گفت: در سفر رئیس‌و نائب‌رئیس اول مجلس‌شورای‌اسلامی و وزیر صمت و سایر مقامات کشوری پیرامون اختصاص خوراک به منطقه ویژه اقتصادی لامرد مذاکرات و پیگیری‌هایی صورت گرفت که البته هنوز اجرایی نشده است.

وی خاطرنشان کرد: در همین راستا سرمایه‌گذاری‌هایی هم در حوزه پتروشیمی در این منطقه صورت گرفته است. به عنوان مثال در حال حاضر ۳ پروژه پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد سرمایه‌گذاری شده است که ۲ مورد از آنها با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام و یک مورد هم توسط بخش خصوصی انجام شده است.

لامرد در ادامه به طرح‌های توسعه این منطقه اشاره کرد و گفت: در طرح‌های مدون شده‌ای که برای سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مدنظر داشتیم؛ نگاه مجموعه به توسعه زیرساخت‌ها معطوف بود. در واقع قصد داشتیم در ابتدا توسعه زیرساخت‌ها را بهبود ببخشیم و سپس اقدام به جذب سرمایه‌گذار کنیم که در همین راستا کارهای بزرگ و قابل‌توجهی صورت گرفت.

وی با تاکید بر اینکه برای سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در طرح‌ها و پروژه‌های زیرساختی پیش‌بینی کرده بودیم، گفت: در حوزه زیرساخت کارهای اجرایی و توسعه‌ای در حوزه‌های مختلف آب، برق، گاز، حمل‌ونقل، جاده‌سازی و … انجام شد که تاکنون نزدیک به ۵ هزار میلیاردتومان (۵۰ درصد از طرح) آن محقق شده و کارهای اجرایی آن آغاز شده است و پروژه‌ها پیشرفت خوب و چشمگیری داشته‌اند که امیدواریم تا پایان سال‌جاری به اهداف مدنظر در حوزه زیرساختی برسیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=103398
  • 28 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.