تاریخ : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد تولید فولاد خام ایران در سه ماهه ۲۰۲۴ افزایش قیمت مسکن در تهران معرفی جاذبه‌‎های گردشگری تهران در دستور کار شهرداری تهران کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی واگن‌های چینی در تهران به زودی مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس قطع اینترنت برای برگزاری کنکور جزییات جدید از تغییر حقوق کارگران جمع آوری مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی تلاش تولیدکنندگان فولاد ایران برای کاهش تولید تحریم‌ها عامل کاهش مشتریان محصولات فولادی ایران افزایش ۲۰ درصدی مستمری بازنشستگان کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت سرنوشت لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نوشیدنی‌های مفید در میان وعده کودکان ممنوعیت ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج استقلال پرافتخارترین تیم ایران در آسیا مشکل استقلال با مالک جدید پرسپولیس آغاز به کار هیات امنای محلات تهران در روز شوراها انتقاد از عملکرد شهردار در بی‌توجهی به تکثر سلایق فرهنگی تهران پیش‌بینی وضعیت تورم در ایران شرکای تجاری معدنی در سال ۱۴۰۲ مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ رونق صادرات با حذف ارز نیمایی در صنعت فولاد حذف سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله بیماری‌های قلبی از شایع‌ترین علل مرگ‌ در دنیا افزایش کاذب قیمت مسکن در بازار افتتاح بلدیه تا روز تهران کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی اعلام قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت تغییر روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت سرنوشت نامعلوم عمارت مسعودیه تهران

6

نگرش‌های دینی را با امر و نهی و برخوردهای سخت به جوانان القا کرده‌ایم

  • کد خبر : 61632
  • 20 تیر 1400 - 18:07
نگرش‌های دینی را با امر و نهی و برخوردهای سخت به جوانان القا کرده‌ایم
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: باید به اقتضای شرایط نوین با نسل جوان دهه هشتادی که خودش را نسبت به اتفاقات جهانی و اقتضائات جهانی می‌سنجد، گفتگو کنیم.

به گزارش سرویس اجتماعی افق تهران، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه اساس ساختار قرآن، حفظ حرمت و امنیت افراد است گفت: باید بتوان با نسل جوان که خود را نسبت به اقتضائات جهانی می‌سنجد، گفت و گو و مباحث و مسایل را به زبان امروز به آنان منتقل کرد.

معصومه ابتکار روز یکشنبه در وبینار زن؛ پوشش و امنیت اجتماعی از دیدگاه قرآن که به بهانه ۲۱ تیرماه روز عفاف و حجاب برگزار شد، با تاکید بر اینکه حجاب به عنوان موضوع روز جامعه است، خاطرنشان کرد: امروزه موضوع تن، پوشش، جنس و جنسیت در رسانه، اقتصاد، مباحث فضای مجازی، پزشکی، مد و لباس و بسیاری زمینه های دیگر اختلاط پیدا کرده است اما متاسفانه نه در سیاست ها و نه در رویکردها، تفکیک لازم صورت نگرفته و روی آن کار نشده است.

وی یادآور شد: هنوز افراد نه تنها در سبک زندگی آشنایی کافی با این حوزه ندارند بلکه با نگرش قرآن در این حوزه و همچنین با چالش هایی که فرد در یکی دانستن حوزه جنس و جنسیت با آن مواجه می شود، آشنایی ندارند غافل از اینکه برای مناسبات بین زن و مرد چه در داخل خانواده و چه در سطح جامعه، یک مجموعه، ساختار و حریم و قوانینی در قرآن وجود دارد.

معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه اساس ساختار قرآن، حفظ حرمت و امنیت افراد است، تصریح کرد: متاسفانه نگاه های یکسویه و مقررات سخت گیرانه و برخوردهای فیزیکی و سلبی باعث شده این نگاه به روز و مترقی قرآن نسبت به مساله پوشش و مناسبات اجتماعی میان زنان و مردان لطمه بخورد و از این بابت دچار آسیب هستیم و نسل جوان ما سوال های بسیاری برای پرسیدن دارند که بی پاسخ مانده است.

ابتکار در خصوص حریم خصوصی در فضای مجازی گفت: در فضای مجازی حریم شخصی را  داریم که این حریم در فضای مجازی به گونه‌ای دیگر  شکسته می‌شود و آسیب‌هایی به همراه خود دارد. یک علت آن فقدان آگاهی و مهارت است؛ ما چه مهارتی برای جوانان فراهم کردیم که هم بتوانند به عزت نفس دست پیدا کنند و هم آگاهی داشته باشند؟

معصومه ابتکار خاطرنشان کرد: امروز با ورود به فضای مجازی شهروند جهانی هستیم، ما می‌بینیم که در جامعه جهانی نیز مشکلات و چالش‌هایی مواجه هستند.

وی در ادامه گفت: در آمریکا و اروپا به صورت گسترده اعتراضات نه به خشونت علیه زنان شکل گرفته که  در رسانه‌ها هم وجود دارد. آنها قوانین جدیدی را می‌گذارند که سوء استفاده‌ها رخ ندهد.

ابتکار با یادآوری اینکه طیف وسیعی از جامعه به دلیل وجود مناسباتی که در دنیا مطرح است و با ورود به فضای مجازی و شهروند جهانی شدن، جور دیگری فکر می کنند، خاطرنشان کرد: امروزه در همه جای دنیا، با مطرح شدن بحث ( me too) مناسبات و خشونت علیه زنان تغییر کرده و قوانین جدیدی در جهت مانع شدن از سواستفاده مطرح شده است اما متاسفانه در جامعه ما در نبود و فقدان آموزش و مهارت عزت نفس، حریم ها یکجور دیگری شکسته و آسیب ها وارد می شوند.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات بسیار مورد توجه معاونت امور زنان در این دوره، بحث مهارت های خوب زیستن و خودشکوفایی است؛ چیزی که با نگرش های دینی توام با امر و نهی و برخوردهای سخت، خیلی فرصت آن را به جوانان نمی دهیم و کم اجازه می دهیم گفت و گوی واقعی شکل بگیرد.

معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه فرصت و امکانی فراهم نشده تا کسانی که امروز با مساله حجاب بخصوص با نوع برخوردهایی که می شود مشکل دارند از دغدغه های خود بگویند، یادآور شد: متاسفانه سیاست غالب در خیلی از دستگاه های حاکمیت، انکار، نادیده گرفتن یا ترد این مباحث با این بهانه که شکل شرعی و سازگاری با دین ندارند، بوده است.

وی تاکید کرد: ما مکلف به پاسخگویی هستیم و باید برای این مباحث، ادله کافی و برگرفته از قرآن کریم جهت استدلال داشته باشیم. اگر قرار است جامعه ای بسازیم که اتکا آن برتعالیم قرآن استوار باشد باید درک درست را آموزش دهیم اما اینکه صرفا به یک آیه اتکا کنیم و صرفا از یک نگاه و زاویه ای خلاف نگاه جامع قرآن کریم به این امر بپردازیم اشتباه است.

به گفته معاون رییس جمهوری، بیشترین تاکید و برخورد قرآن با آزاردهنده ها است اما متاسفانه امروز شاهدیم بیشترین برخورد با دخترانی می شود که ظواهر هنجارها را رعایت نمی کنند اما با کسی که متلک می گوید و آزاردهنده است برخوردی نمی شود.

وی بیان کرد: متاسفانه سیاست قالب در خیلی از دستگاه‌های حاکمیت، نادیده گرفتن این مسائل بوده و یا اصلا این مساله را طرد کردند. زیرا معتقد بودند این مباحث با هنجارهای دینی سازگار ندارد. اما واقعیت این است که ما مکلفیم در یک جامعه اسلامی پاسخگو باشیم و برای این مباحث استدلال و ادله کافی مخصوصاً دلایل برگرفته از قرآن کریم بیاوریم.

ابتکار گفت: باید بیشترین برخود با آزاردهنده‌‍‌ها باشد، اما بعضا برعکس برخورد شده و بیشتر برخوردها را با دختران کردیم. با کسی که متلک می‌گوید چه برخوردی می‌شود؟ با کسی که یک دختر را در خیابان با نگاه و زبان خود اذیت می‌کند چه برخوردی می‌شود‌؟

ابتکار به لایحه حفظ کرامت و امنیت زنان در برابر خشونت اشاره کرد و گفت: لایحه حفظ کرامت و امنیت زنان در برابر خشونت به بخشی  زیادی از این موضوعات پرداخته است. امیدوارم در مجلس به نکات و موضوعات آزار و اذیت توجه شود. امروز در مقوله خشونت چه در این لایحه و چه در تعاریفی که در دنیا مطرح است تعاریف متعددی داریم.

وی با یادآوری اینکه خشونت انواع دارد و ممکن است با یک نگاه، رفتار یا برخورد در داخل خانواده یا جامعه  شکل بگیرد، تاکید کرد: متاسفانه در رویکردها و سیاستگذاری ها، صرفا نگاه سخت افزاری به حجاب وجود دارد و همین امر باعث شده چالش ها و سوالات بسیاری مساله شود.

ابتکار گلایه کرد: تصور این شده که اجباری برای موضوعی وجود دارد و نسل جوان به اندازه کافی در مورد آن توجیه نشده اند. ضمن اینکه این باور جا افتاده که مخاطب فقط دختران و زنان هستند در حالیکه در موضوع کلان روابط اجتماعی بین زن و مرد هر دو مخاطب هستند بلکه حتی مردان بیشتر مورد خطاب هستند.

وی با تاکید بر اینکه باید در سیاست گذاری ها و رویکردها و نوع آموزه هایی که ارایه می شود بازنگری صورت گیرد، افزود: باید اجازه دهیم نسل جوان دغدغه های خود را مطرح کند و به سراغ آموزش درک مفاهیم عمیق قرآن با زبان امروز برویم و از دل آیه های بسیار زیبای قرآن، پاسخ پرمعنا برای جوان استخراج کنیم.

ابتکار خاطرنشان کرد: اگر نتوانیم این مفاهیم را برای جوان دهه هشتادی و شهروند جهانی که خود را نسبت به اقتضائات جهانی می سنجد بشکافیم  دچار مشکل خواهیم شد. باید بتوان با نسل جوان گفت و گو کرد و مباحث و مسایل را به زبان امروز به آنان منتقل کنیم.

یادآور می‌شود، این وبینار با حضور شهریار نیازی قرآن پژوه و زبان شناس برگزار شد

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=61632
  • 10 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.