به گزارش سرویس سلامت افق تهران، مرتضی احمدیان، متخصص تغذیه بیان کرد: در نانهای سنتی، احتمال آلودگی به وسیله محیط عرضه پس از فرآیند پخت وجود دارد از این رو از منتظر ماندن در واحدهای نانوایی و پهن کردن نان به منظور خنک شدن در میز نانوایی خودداری کنید، ضمن این که از خرد کردن نان توسط چاقو و برسهای عمومی نانواییها به صورت جدی خودداری کنید.
وی ادامه داد: در صورت استفاده از نایلون برای حمل نان به منزل، آن را داخل خانه نبرید و پس از خارج کردن نان حتما آن را دوربریزید، نانهای کاملا صنعتی که به صورت بستهبندی هستند، آلوده به ویروس کرونا نبوده و استفاده از نان سنتی نیز در صورت حرارت دادن قبل از مصرف مشکلی ایجاد نمیکند.
این متخصص تغذیه درخصوص انتقال ویروس کرونا از طریق فرآوردههای غیرصنعتی اظهار داشت: مردم بهتر است از خرید و مصرف آبمیوه های باز، لبنیات غیر پاستوریزه سنتی مانند شیر، پنیر، خامه و بستنی خودداری کرده و در صورتی که تصور میکنند مشکل با جوشاندن شیر سنتی برطرف می شود، بهتر است بدانید جوشاندن شیر از لحاظ تغذیه ای و بهداشتی، اقدام علمی و اصولی به نظر نمیرسد.
وی افزود: سبوس برنج، ماکارونی، جو دوسر، گندم سیاه و سایر غلات سبوس دار نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با کرونا ایفا میکنند زیرا علاوه بر ماندگاری زیاد، آماده سازی ساده و راحتی داشته و در جذب فیبرها نیز موثر هستند، سیبزمینی نیز از مواد غذایی ماندگار و سرشار از کربوهیدرات است و در صورت شست وشو و پخت کامل و صحیح، این مواد غذایی را با پوست مصرف کرد.
احمدیان در خصوص مصرف سوسیس و کالباس اظهار داشت: این محصولات دمای پختشان بالای ۷۰ درجه است، اما در خصوص کالباس احتمال بروز آلودگی ثانویه در هنگام باز کردن بسته بندی اولیه، برش زدن و گذاشتن آن در بسته در مغازه یا مرکز خرید وجود دارد اما در مورد سوسیس این نگرانی وجود ندارد زیرا به صورت بسته بندی اولیه از کارخانه فروخته میشود و مصرف کننده در زمان پخت و پز خانگی، بار دیگر آن را در معرض گرمای کافی قرار میدهد.
انتهای پیام/