تاریخ : پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

تداوم روند کاهش نرخ سود بین بانکی کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت تصمیم جدید دولت درباره اجرای طرح کالابرگ مجوز ساخت سازه جدید در بافت سنگلج تا ۱۲ متر ارتفاع جزئیات حذف سایت «تهران من» شهرداری تهران پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس ضرورت اجرای قانون مدیریت یکپارچه شهری رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در اوایل سال آینده تشکیل شورای بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی اعلام زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران الزام فولادی‌ها به فروش با ارز نیمایی ضرورت توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران فولادی‌ها در معرض ورشکستگی احضار نمایندگان دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی فشارخون بالا قاتل خاموش واکنش باشگاه استقلال به برکناری خطیر ضرورت توجه به سلامت کبد با بالا رفتن سن رگبار و رعد و برق از امروز در تهران سرقت خودرو با قیچی آرایشی زنانه زیر ۱۰ ثانیه راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴ نگرانی خانواده‌ها از وضعیت بهداشتی عمومی شهر گام مهم دولت در استفاده از ظرفیت‌های آفریقا ثبت جهانی کاشی هفت رنگ اصفهان کاهش شدید تمایل خرید محصولات فولادی ایران ضرر ۳ میلیارد دلاری صادرات فولاد با وضعیت ارز موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان آسیب ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن ضرورت تبدیل متانول به بنزین در کشور مشارکت ۸۹ درصد دهک‌های اول تا سوم در طرح فجرانه ارائه خدمات مشاوره رایگان به رانندگان تاکسی ممنوعیت افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی زمان درست مصرف ماست در کودکان آخرین وضعیت قرارداد با چین برای توسعه حمل و نقل عمومی ضرورت آغاز مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما

2

کاهش خطر ابتلا به بیماری کلیوی با ورزش

  • کد خبر : 95208
  • 23 آذر 1401 - 8:03
کاهش خطر ابتلا به بیماری کلیوی با ورزش
تحقیقات جدید نشان می‌دهند که ورزش منظم می‌تواند خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی کاهش دهد.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ محققان بر این باورند، افرادی با شرایط اجتماعی-اقتصادی پایین‌تر که به طور منظم ورزش می‌کنند، می‌توانند خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.بیماری مزمن کلیه با کیفیت پایین زندگی و افزایش خطر مرگ مرتبط است.

درمان آن با هزینه‌های بالای مراقبت‌های بهداشتی همراه است، با دیابت و فشار خون بالا عوامل اصلی که در ایجاد این بیماری نقش دارند.

اگرچه افراد دارای شرایط اجتماعی-اقتصادی پایین در معرض خطر بیشتری برای بیماری مزمن کلیوی هستند، اما مشخص نیست که آیا سطوح بالای آمادگی جسمانی می‌تواند تأثیر وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین بر بیماری مزمن کلیوی را کاهش دهد یا خیر.

این مطالعه که توسط دانشگاه بریستول رهبری شد و در مجله آمریکایی پزشکی منتشر شد، به دنبال پاسخ به سه سوال بود.

آیا وضعیت اقتصادی-اجتماعی پایین با افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی مرتبط است؟

آیا سطوح بالای آمادگی جسمانی با کاهش خطر بیماری مزمن کلیوی مرتبط است؟

آیا سطوح بالای آمادگی جسمانی می‌تواند با اثرات وضعیت اقتصادی-اجتماعی پایین بر بیماری مزمن کلیوی مقابله کند؟

این تیم تحقیقاتی ۲۰۹۹ مرد ۴۲ تا ۶۱ ساله بدون سابقه بیماری کلیوی را انتخاب کردند و وضعیت اجتماعی-اقتصادی آن‌ها را با استفاده از پرسشنامه‌های خود، بر اساس درآمد، تحصیلات، شغل، استاندارد زندگی و شرایط مسکن ارزیابی کردند.

آمادگی جسمانی با استفاده از تست ورزش بر روی یک ارگومتر دوچرخه، که کار و انرژی فرد را در حین تمرین بدنی اندازه گیری می‌کند، ارزیابی شد.

سپس شرکت کنندگان در یک دوره ۲۰ ساله برای ابتلا به بیماری مزمن کلیوی تحت نظر قرار گرفتند.

تجزیه و تحلیل داده‌ها و نتایج نشان داد که مردان با وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی بیشتری دارند و آن‌هایی که سطح آمادگی جسمانی بالایی داشتند، خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی را کاهش می‌دادند. خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی در افرادی که هم وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایینی داشتند و هم سطح آمادگی جسمانی پایینی داشتند به طور قابل توجهی افزایش یافت.

با این حال، به نظر نمی‌رسد که این خطر در افرادی با وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین و سطح آمادگی جسمانی بالا وجود داشته باشد.

شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می‌دهد فعالیت بدنی منظم یا ورزش می‌تواند خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که افرادی با وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین‌تر که به طور منظم ورزش می‌کنند، می‌توانند به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی را کاهش دهند.

فعالیت بدنی می‌تواند از بسیاری از پیامد‌های سلامتی محافظت کند، اما به طور گسترده گزارش شده است که اکثر مردم دستورالعمل‌های توصیه شده فعالیت بدنی را رعایت نمی‌کنند.. دکتر ستور کوناتسور، مدرس ارشد در سنتز شواهد، دانشکده پزشکی بریستول: علوم سلامت ترجمه (THS) و نویسنده اصلی گفت: فعالیت بدنی منظم یک استراتژی قدرتمند است که می‌تواند خطر ابتلا به بیماری را در تمام سیستم‌های بدن انسان از جمله کلیه‌ها کاهش دهد. علیرغم اینکه مزایای فعالیت بدنی به طور گسترده ترویج می‌شود، ورزش منظم هنوز در سراسر جهان کم است. برای ارتقای مشارکت در فعالیت بدنی در همه جمعیت‌ها صرف نظر از سن، جنسیت، ناتوانی و وضعیت اجتماعی-اقتصادی، باید کار‌های بیشتری انجام شود.

افراد با وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین به احتمال زیاد به منابع فعالیت بدنی دسترسی ندارند. تیم تحقیقاتی پیشنهاد می‌کند که نیاز فوری برای سیاست‌گذاران/ذینفعان برای سرمایه‌گذاری در منابعی وجود دارد که فعالیت بدنی را در همه بخش‌ها ارتقا می‌دهد و نابرابری‌ها در توانایی مشارکت در فعالیت بدنی را برطرف می‌کند.

هیچ دستورالعمل فعالیت بدنی منتشر شده فعلی برای پیشگیری از بیماری مزمن کلیوی وجود ندارد، اما این دستورالعمل برای افرادی که در معرض خطر بالای دیابت و یا فشار خون بالا هستند وجود دارد.تحقیقات بیشتری برای یافتن میزان و شدت فعالیت بدنی برای پیشگیری از بیماری مزمن کلیوی مورد نیاز است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=95208
  • 60 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.