تاریخ : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

الزام فولادسازان به اختصاص ۵ درصدی تولید به احداث نیروگاه خورشیدی مجلس دوازدهم بنیانگذار مجلس نوین در ایران صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در ابتدای ۲۰۲۴ ضرورت جرکت به سوی توسعه انرژی پاک هیدروژن ضرورت اتصال دوربین‌های ادارات در لایحه حجاب و عفاف به فراجا تعیین تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی پیش‌بینی قیمت مسکن در ماه‌های آینده تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر اعتماد به‌ نفس واکنش چمران به حصارکشی بوستان لاله تهران برنامه شهرداری تهران برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح پارک لاله در زمین‌های اطراف تهران اعلام زمان تمدید قرارداد بازیکنان استقلال رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات در شورای شهر اعلام نرخ شهریه مدارس غیردولتی تمدید فرصت مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور تا سه‌شنبه افزایش ابتلا به آسم در ایرانی‌ها جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ممنوعیت حضور بانوان در دیدار پرسپولیس رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا چالش‌های بخش خصوصی فولاد ایران ضرورت رسیدگی به مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیاردی در پتروشیمی اعلام تورم نقطه به نقطه فروردین ماه روند صعودی اجاره در بازار مسکن تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران موافقت مجلس با تخصیص یارانه دارو و شیرخشک صنعت فولاد در معرض ورشکستگی شمش ایرانی یاری‌رسان کشورهای همسایه‌ تعطیلی تمام موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده ضرورت تلاش برای حفظ رضایت شهروندان تهران کاهش کودکان کار در پایتخت

4

مساله شهرفروشی بازی کردن با واژه‌ها درمدیریت شهری پنجم بود

  • کد خبر : 79498
  • 02 بهمن 1400 - 14:39
مساله شهرفروشی بازی کردن با واژه‌ها درمدیریت شهری پنجم بود
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران بیان کرد: معنای شهرفروشی این است که برای اداره موضوعات عمرانی شهر طرح جامع و تفصیلی ارائه دهیم و طبق طرح تفصیلی شهر را اداره کنیم.

به گزارش سرویس شورای شهر افق تهران، سیدجعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درخصوص احتمال شدت گرفتن فروش تراکم و شهرفروشی با توجه به نیاز شهرداری برای درآمدزایی اظهار داشت: مساله شهرفروشی بیشتر بازی کردن با واژه‌ها بود که در شورای شهر دوره پنجم مطرح شد. آن‌ها کم کاری و ضعف در عملکردشان را تحت عنوان شهرنفروشی مطرح کردند. شهرفروشی به معنای این است که شما بخواهید امکاناتی که متعلق به همه مردم شهر هست را بفروشید و مصرف بکنید و منابع را هدر بدهید. در واقع معنای شهرفروشی این است. ما برای اداره موضوعات عمرانی شهر طرح جامع و طرح تفصیلی را پیش روی خودمان داریم. طبق طرح تفصیلی مثلا در بنایی می‌توان تا پنج طبقه ساخت و ساز کرد. اما اگر بیاییم و بگوییم ما می‌خواهیم شهرنفروشی بکنیم و به آن شهروندی که مالک این بناست اجازه ساخت و ساز ندهیم این مغایر قانون است. چون از اساس قانونگذار اجازه چنین کاری را به هیچکس نمی‌دهد.

وی ادامه داد: آن کسانی که چنین شعاری را سر می‌دادند درواقع فقط یک ادعایی را مطرح می‌کردند. آن هم ادعایی که نه تنها پایه و اساس حقوقی نداشت بلکه حتی در عالم واقع هم چنین شرایطی محقق نشد. آنچه باعث آزار مردم شد که صدور پروانه‌ها کاهش پیدا کرد و رغبت مردم نسبت به ساخت و ساز کم شد این بود که مسوولان آن دوره آمدند و بروکراسی اداری این کار را آنقدر پیچیده کردند و به قدری برای مردم زحمت درست کردند که سرمایه گذاران از چنین تجارتی فراری شدند. آن زمان سرمایه گذاران به جای اینکه بخواهند پولشان را در ساخت و ساز شهری به جریان بیندازند این پول را به بخش‌های دیگری بردند و مورد استفاده قرار دادند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران یادآور شد: در آن دوره در جریان صدور پروانه‌های ساخت و ساز بسیاری از شهروندان در حین کار به قدری دچار مشکل می‌شدند که گاهی اوقات تا دو سال برای گرفتن یک پروانه درگیر بودند. این مساله نه تنها هیچ مزیتی محسوب نمی‌شد بلکه ظلمی بود که در حق مردم می‌شد. کسانی که طبق طرح تفصیلی می‌توانستند در ملکشان چه در بافت‌های فرسوده و چه در سایر بافت‌های شهر دست به ساخت و ساز بزنند تحت عنوان شهرنفروشی با محدودیت مواجه شدند. هیچ کس جرات نداشته و ندارد که بگوید طرح تفصیلی اجازه ساخت و ساز می‌دهد، ولی من برای اینکه شهرفروشی نشود این ملک را به شما نمی‌فروشم. در جواب چنین کسی باید گفت شما بی خود حرفی برخلاف قانون می‌زنید.

تشکری هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: قانون معیار‌ها را مشخص کرده و کاربری ملک و خط آسمانش را مشخص کرده و تا سقف مشخصی می‌توان در اینجا ساخت و ساز کرد. پس آنچه که در دوره گذشته مدیریت شهری درباره شهرنفروشی مطرح شد یک ادعا بیشتر نبود. درکنار این شهرفروشی هم تبدیل به یک ادعای کاملا بی ربط شده بود. مگر در دوره چهارم مدیریت شهری کدام پارک تبدیل به فضای مسکونی شده بود؟ یا کدام واحد خدماتی تبدیل به برج شد؟ همه این موارد در طرح تفصیلی دارای تعریف هستند. یعنی مشخص شده که کاربری کجا خدماتی است و کاربری کدام بخش مسکونی است. با اجرای این طرح شهر توسعه پیدا می‌کرد. همچنین صد‌ها شغل در کنار ساخت و ساز‌ها شکل می‌گرفت و مشکل بی‌کاری مدیریت می‌شد.

منبع: میزان

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=79498
  • 115 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.