تاریخ : یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

معرفی برترین موزه‌ها در ۳۰ اردیبهشت‌ماه پیش‌بینی کاهش شدید دما در تهران رشد درآمد حوزه شهری نشان اعتماد مردم به دوره ششم مدیریت شهری ظهور رقیب جدید برای ایران در بازار میلگرد شوراها مددکار مدیران شهری مجلس یازدهم مؤسس مجلس نوین در کشور اشتغال مستقیم۱۴۳ هزار نفر در صنعت پتروشیمی اجرای مجدد طرح کالابرگ الکترونیکی در گروی تصمیم دولت افتتاح دسترسی بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه‌ شهید چمران توصیه‌هایی برای پیشگیری از افزایش فشار خون چالش ورود ماشین آلات معدنی جدید به معادن مجوز مجلس به شناورسازی تقویم آموزشی مدارس و دانشگاه ها تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان اخذ مجوز ۲ خط تراموا در تهران بخشنامه‌ای برای سرکوب صادرکننده به نفع واردکننده تداوم رکود در سیاست‌های ارزی صادرات فولاد تعطیلی شنبه‌ها باعث افزایش مراودات اقتصادی با جهان راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان وضعیت قرمز پرسپولیس در حساس‌ترین هفته‌های لیگ رای کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در مورد استقلال و پرسپولیس انتشار کارت امتحانات نهایی از امشب حضور واگن‌های چینی از بهمن ماه در تهران جزئیات معاملات مسکن شهر تهران در سال جدید مکاتبه با موزه کویت برای استرداد تابلوی مظفرالدین شاه ساخت ۴۹ کیلومتر مترو در ۳۲ ماه اخیر افزایش صادرات صنایع معدنی به مرز ۱۳.۷ میلیارد دلار افزایش عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به ۵.۲ همت تاثیر مصرف کافئین قبل از خواب بر سلامتی اعلام قیمت تمام شده اتوبوس‌های چینی از سوی شهردار تهران اصلاح جداول بودجه ۱۴۰۳ ضرورت تصویب تفریغ بودجه در شورای شهر نقاط قوت و ضعف شهرداری تهران در تفریغ بودجه ۱۴۰۱ تعطیلی شرکت‌های فولادی با تداوم روند فعلی فولاد ایران در بازارهای جهانی کاهش نرخ تورم سالانه به ۳۸.۸ درصد نفت باعث غفلت از معادن استان خوزستان موافقت مجلس با کاهش ساعت کاری کارمندان دولت

7

تاثیر رادیکال‌های آزاد بر سرطان و پیری زودرس

  • کد خبر : 72864
  • 20 آبان 1400 - 9:52
تاثیر رادیکال‌های آزاد بر سرطان و پیری زودرس
یافته‌ها نشان می‌دهد که داشتن رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها باعث کاهش رادیکال‌های آزاد در بدن و کاهش خطر ابتلا به سرطان و دیگر بیماری‌های مرتبط با آن می‌شود.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، رادیکال‌های آزاد یکی از عوامل دخیل در پیری و بروز بیماری‌های مختلف مانند سرطان است به طوری که متخصصان همواره تاکید دارند یکی از راهکار‌های جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها و پیری زودرس مقابله با رادیکال‌های آزاد است. اما رادیکال‌های آزاد چیست؟

برای فهم بهتر رادیکال‌های آزاد باید کمی شیمی بدانید. الکترون‌ها اتم‌ها را احاطه کرده اند و در لایه‌هایی به نام اوربیتال قرار دارند. هر لایه نیازمند پر شدن با تعداد مشخصی الکترون است و زمانی که یک لایه پر شد، الکترون‌ها وارد لایه بعدی می‌شوند.

حال اگر یک اتم دارای لایه خارجی باشد که با الکترون پر نشده است، با اتم دیگر پیوند برقرار می‌کند تا لایه خارجی خود را با الکترون پر کند. به این گونه اتم‌ها رادیکال‌های آزاد می‌گویند. تجمع این رادیکال‌های آزاد که دارای لایه خارجی پر نشده از الکترون هستند برای بدن خطرناک بوده و می‌تواند منجر به بروز سرطان شود.

براساس تئوری رادیکال‌های آزاد و کهولت سن که در سال ۱۹۵۶ مطرح شد، این رادیکال‌ها به مرور زمان باعث شکسته شدن و نابودی سلول‌های بدن می‌شود. همزمان با افزایش سن، بدن توانایی مقابله با رادیکال‌های آزاد را از دست می‌دهد. نتیجه این امر انتشار رادیکال‌های بیشتر و استرس اکسیداتیو (Oxidative stress) می‌شود.

استرس اکسیداتیو به زبان ساده نشان دهنده عدم تعادل میان تولید رادیکال‌های آزاد و توانایی بدن برای مقابله و ترمیم آسیب‌های وارد شده ناشی از آن است. این موضوع می‌تواند باعث آسیب بیشتر به سلول‌ها و پیری فرد شود.

مطالعات مختلف نشان داده است استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد منجر به بروز بیماری‌های ذیل می‌شود:

۱- بیماری‌های سیستم عصبی مرکزی مانند آلزایمر و انواع مختلف زوال عقلی (دمانس)
۲- بیماری‌های قلبی – عروقی که منجر به گرفتگی رگ‌ها می‌شود.
۳- بیماری‌های خود ایمنی و اختلالات التهابی مانند روماتیسم و سرطان
۴- آب مروارید و دیگر بیماری‌های مرتبط با بینایی و افزایش سن
۵- تغییرات ظاهری مرتبط با افزایش سن مانند از دست دادن شادابی و نشاط پوست، بروز چین و چروک، سفید شدن مو، ریزش مو، و تغییر در جنس موی سر
۶- دیابت
۷- بیماری‌های دژنراتیو ژنتیکی (بیماری‌های مرتبط با انحطاط ژنتیکی) مانند بیماری هانتینگتون و پارکینسون

شاید در اطراف خود مشاهده کرده اید که برخی افراد نسبت به هم سالان خود جوان‌تر یا پیرتر هستند. این موضوع می‌تواند براساس مسائل ژنتیکی یا عوامل محیطی باشد. از عوامل محیطی دخیل در افزایش رادیکال‌های آزاد بدن می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- قرار داشتن در معرض مواد شیمیایی سمی مانند آفت کش‌ها و هوای آلوده
۲- استعمال دخانیات
۳- مصرف مشروبات الکلی
۴- غذا‌های سرخ شده

خبر خوب این است که می‌توانید به کمک آنتی اکسیدان ها، با رادیکال‌های آزاد مقابله کنید. ویتامین C، E و بتاکاروتن از معروف‌ترین آنتی اکسیدان‌ها هستند. از مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان می‌توان به انار، مرکبات، میوه‌های غنی از ویتامین C، هویج، سویا، شکلات تلخ، گردو، بلوبری، توت فرنگی، تمشک، لوبیا، و سبزیجات اشاره کرد.

یافته‌های محققان نشان داده است داشتن رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها به طور چشمگیری باعث کاهش رادیکال‌های آزاد در بدن و کاهش خطر ابتلا به سرطان و دیگر بیماری‌های مرتبط با آن می‌شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=72864
  • 50 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.