تاریخ : شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

ضرورت رسیدگی به مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیاردی در پتروشیمی اعلام تورم نقطه به نقطه فروردین ماه روند صعودی اجاره در بازار مسکن تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران موافقت مجلس با تخصیص یارانه دارو و شیرخشک صنعت فولاد در معرض ورشکستگی شمش ایرانی یاری‌رسان کشورهای همسایه‌ تعطیلی تمام موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده ضرورت تلاش برای حفظ رضایت شهروندان تهران کاهش کودکان کار در پایتخت کبد چرب شایع ترین علت پیوند کبد در ایران خبر مهم کنفدراسیون فوتبال آسیا به پرسپولیس و استقلال تداوم روند کاهش نرخ سود بین بانکی کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت تصمیم جدید دولت درباره اجرای طرح کالابرگ مجوز ساخت سازه جدید در بافت سنگلج تا ۱۲ متر ارتفاع جزئیات حذف سایت «تهران من» شهرداری تهران پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس ضرورت اجرای قانون مدیریت یکپارچه شهری رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در اوایل سال آینده تشکیل شورای بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی اعلام زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران الزام فولادی‌ها به فروش با ارز نیمایی ضرورت توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران فولادی‌ها در معرض ورشکستگی احضار نمایندگان دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی فشارخون بالا قاتل خاموش واکنش باشگاه استقلال به برکناری خطیر ضرورت توجه به سلامت کبد با بالا رفتن سن رگبار و رعد و برق از امروز در تهران

1

برجام یک پروژه انتخاباتی است

  • کد خبر : 57327
  • 03 خرداد 1400 - 13:31
برجام یک پروژه انتخاباتی است
کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: کل برجام یک پروژه انتخاباتی داخلی بوده‌است و اظهارنظرهای مثبتی که دولت درباره برجام و مذاکرات مطرح می‌کند، بیشتر جنبه انتخاباتی دارد.

به گزارش سرویس سیاسی افق تهران، فواد ایزدی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به تمدید احتمالی توافق ایران و آژانس انرژی اتمی اظهار داشت: زمانی که مجلس قانونی را تصویب می‌کند و وقتی هر بار که تاریخ اجرا فرا می‌رسد آن را عقب بیاندازند، نتیجه آن، این است که اگر یک ماه تمام شود، مجدداً همین انتظار نیز وجود دارد که اجرای قانون به تعویق بیافتد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ادامه افزود: یک زمانی مذاکرات به سمت مثبت پیش می‌رود و طرف مقابل قدم‌هایی برای اجرای تعهدات خود بر می‌دارد در این شرایط، شاید توجیهی برای تمدید توافق وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: اما واقعیت امر این است که برخلاف صحبت‌های رئیس جمهور، طرف آمریکایی لغو تحریم را نپذیرفته و بحث آن‌ها تعلیق تحریم‌ها است. البته با لغو بعضی از تحریم‌ها موافقت کرده‌اند. از طرفی راستی آزمایی را هم در عمل نپذیرفتند. لذا اگر سیاست ایران لغو تحریم‌ها و راستی‌آزمایی باشد هیچ قدم مثبتی به این سمت برداشته نشده است.

ایزدی تصریح کرد: افرادی که ادامه دهنده سیاست‌های ترامپ در آمریکا هستند زمانی که به مقامات فعلی این کشور اعتراض می‌کنند که چرا گشایش‌هایی را برای ایران ایجاد می‌کنید، این مقامات در جواب منتقدان می‌گویند که «اگر ما بعضی از تحریم‌ها را نیز تعلیق کنیم باز هم به اندازه کافی تحریم نگه خواهیم داشت که اهرم فشار در دست آمریکا باقی بماند.»

وی همچنین گفت: خود آنها نیز اعتراف می‌کنند که با تعلیق بعضی از تحریم‌ها و استمرار برخی دیگر از تحریم‌ها، همان بازی گذشته تحریمی را ادامه خواهند داد. در این شرایط با توجه به اینکه طرف مقابل هیچ قدمی را بر نداشته است، این انعطاف از طرف ایران هیچ توجیهی ندارد.

این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر لزوم توقف روند فرسایشی شدن روند مذاکرات گفت: به دلایل متعدد، آمریکایی‌ها به فرسایشی شدن مذاکرات علاقه‌مند هستند. یک روش که شما می‌توانید به وسیله آن از فرسایشی شدن مذاکرات جلوگیری کنید، این است که قوانین مصوب مجلس را اجرا کنید.

ایزدی در ادامه گفت: طرف مقابل باید احساس کند که با گذشت زمان یک هزینه‌ای را متقبل خواهد شد. اگر احساس کند گذشت زمان، هیچ هزینه‌ای برای او ندارد و هر بار که مجلس، قانونی را تصویب کند و اجرای آن اتفاق نیافتد، در این صورت دیگر عجله‌ای برای رسیدن به نتیجه نخواهد داشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ادامه گفت: اظهارنظرهای مثبتی که دولت درباره برجام و مذاکرات مطرح می‌کند، بیشتر جنبه انتخاباتی دارد.

وی همچنین تاکید کرد: من به این اعتقاد رسیدم که کل برجام یک پروژه انتخاباتی داخلی بود. البته بعضی از افرادی که درگیر بودند، احساس‌شان این بود که ممکن است تبعات مثبت برای سیاست خارجی نیز داشته باشد. اما اصل داستان انتخاباتی و داخلی بود و به نظرم این تحلیل به واقعیت می‌پیوندد.

ایزدی ادامه داد: وقتی طرف مقابل، لغو تحریم‌ها و راستی‌آزمایی را نپذیرفته است و ما این قدر مثبت صحبت می‌کنیم، توجیهی ندارد مگر برای انتخابات! لذا با توجه به عملکرد فعلی دولت به این نتیجه می‌رسیم که کل برجام از ابتدا یک پروژه انتخاباتی بوده است و در اصل یک پروژه انتخاباتی است که هر از چند گاهی برای انتخابات‌های مختلف استفاده می‌شود.

این کارشناس مسائل سیاسی اذعان کرد: برای مثال در انتخابات ۹۲ با این صحبت که ما به توافق خواهیم رسید، شروع شد و در سال ۹۶ نیز با این عنوان که ما باید برجام را ادامه دهیم. اکنون نیز در خصوص مذاکرات وین می‌گویند، برای اینکه نتیجه نهایی حاصل شود، حضور ما الزامی است. لذا وقتی می‌بینید بعضی از نامزدهای انتخابات از این موضوع استفاده می‌کنند، نشانه این است که ماجرا، جنبه انتخاباتی دارد.

وی در پایان تصریح کرد: به نظر من مجلس می‌توانست بیشتر و بهتر عمل کند. اگرچه نمایندگانی وجود داشتند که دغدغه این موضوع را داشتند اما این قانون تا زمان شهادت دکتر فخری‌زاده به تصویب نرسید و اگر ما ماجرای ترور و شهادت دکتر فخری‌زاده را نداشتیم شاید قانون تا به امروز نیز به تصویب نمی‌رسید. اعتماد به نفس مجلس به حدی که باید باشد، نیست.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=57327
  • 59 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.