تاریخ : جمعه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

معرفی برترین موزه‌ها در ۳۰ اردیبهشت‌ماه پیش‌بینی کاهش شدید دما در تهران رشد درآمد حوزه شهری نشان اعتماد مردم به دوره ششم مدیریت شهری ظهور رقیب جدید برای ایران در بازار میلگرد شوراها مددکار مدیران شهری مجلس یازدهم مؤسس مجلس نوین در کشور اشتغال مستقیم۱۴۳ هزار نفر در صنعت پتروشیمی اجرای مجدد طرح کالابرگ الکترونیکی در گروی تصمیم دولت افتتاح دسترسی بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه‌ شهید چمران توصیه‌هایی برای پیشگیری از افزایش فشار خون چالش ورود ماشین آلات معدنی جدید به معادن مجوز مجلس به شناورسازی تقویم آموزشی مدارس و دانشگاه ها تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان اخذ مجوز ۲ خط تراموا در تهران بخشنامه‌ای برای سرکوب صادرکننده به نفع واردکننده تداوم رکود در سیاست‌های ارزی صادرات فولاد تعطیلی شنبه‌ها باعث افزایش مراودات اقتصادی با جهان راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان وضعیت قرمز پرسپولیس در حساس‌ترین هفته‌های لیگ رای کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در مورد استقلال و پرسپولیس انتشار کارت امتحانات نهایی از امشب حضور واگن‌های چینی از بهمن ماه در تهران جزئیات معاملات مسکن شهر تهران در سال جدید مکاتبه با موزه کویت برای استرداد تابلوی مظفرالدین شاه ساخت ۴۹ کیلومتر مترو در ۳۲ ماه اخیر افزایش صادرات صنایع معدنی به مرز ۱۳.۷ میلیارد دلار افزایش عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به ۵.۲ همت تاثیر مصرف کافئین قبل از خواب بر سلامتی اعلام قیمت تمام شده اتوبوس‌های چینی از سوی شهردار تهران اصلاح جداول بودجه ۱۴۰۳ ضرورت تصویب تفریغ بودجه در شورای شهر نقاط قوت و ضعف شهرداری تهران در تفریغ بودجه ۱۴۰۱ تعطیلی شرکت‌های فولادی با تداوم روند فعلی فولاد ایران در بازارهای جهانی کاهش نرخ تورم سالانه به ۳۸.۸ درصد نفت باعث غفلت از معادن استان خوزستان موافقت مجلس با کاهش ساعت کاری کارمندان دولت

5

فرصت اندک مجلس برای بررسی بودجه شرکت‌های دولتی

  • کد خبر : 48918
  • 06 بهمن 1399 - 10:01
فرصت اندک مجلس برای بررسی بودجه شرکت‌های دولتی
نایب‌رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: به دلیل اینکه بودجه شرکت‌های دولتی و بودجه عمومی دولت باهم به مجلس ارائه می‌شود، مجلس فرصت کمتری برای بررسی شرکت‌های دولتی دارد.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران، سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت عملکرد بهتر دولت در خصوص اخذ مالیات از اقشار پردرآمد، اظهار داشت: محصول ۷ بودجه قبلی و عملکرد مالی دولت سبب شده تا امروز بودجه ۱۴۰۰ با کسری تراز عملیاتی حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان مواجه شود.

وی ادامه داد: تا به حال دخل‌وخرج دولت باهم جور نیامده‌است و به نظر می‌رسد در سال آینده نیز همین اتفاق رخ دهد. دولت در مدت ۷ ساله استقرار خود، می‌توانست نظام مالیاتی را اصلاح کرده و جلوی برخی از فرارهای مالیاتی اقشار پردرآمد را بگیرد تا فشار از افراد متوسط و محروم جامعه برداشته شود.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد دولت در حوزه اخذ مالیات‌های پایدار تصریح کرد: با وجود اینکه لایحه مالیات بر عایدی سرمایه در رده‌های کارشناسی دولت بررسی و نهایی شده بود اما دولت از ارائه آن امتناع کرد. این نوع از مالیات می‌تواند عدالت در پرداخت مالیات را ایجاد و از افرادی که به واسطه سیاست‌های غلط دولت دارای حقوق‌های نجومی هستند، مالیات عادلانه‌ای گرفته شود.

میرتاج‌الدینی با بیان اینکه اعتبار شرکت‌های دولتی معادل ۱.۵ برابر کل بودجه عمومی دولت است یادآور شد: اگر عملکرد مالی شرکت‌های دولتی و سرمایه‌های آن‌ها شفاف باشد، این شرکت‌ها بخشی از مالیات کشور را تأمین خواهند کرد و از ریخت‌وپاش آن‌ها جلوگیری خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه‌های مجلس برای شفافیت عملکردی شرکت‌های دولتی و لزوم نظارت بهتر و دقیق‌تر بر روی آن‌ها اذعان کرد: به دلیل آنکه بودجه شرکت‌های دولتی و بودجه عمومی دولت در کنار یکدیگر به مجلس ارائه می‌شود، بیشترین توجه مجلس به بودجه عمومی دولت است. مجلس فرصت کمتری برای بررسی شرکت‌های دولتی دارد.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس قانون امسال بودجه شرکت‌های دولتی یک ماه زودتر به این کمیسیون و دیوان محاسبات ارائه شد دیوان محاسبات نیز با بررسی اجمالی بر روی آن، گزارشی از ۱۰ شرکت زیان‌ده و سودده را در جلسه کمیسیون ارائه کرد.

میرتاج‌الدینی راهکار خروج از این وضعیت نابسامان و غیرشفاف شرکت‌های دولتی، واگذاری این شرکت‌ها و کاهش تصدی‌گری دولت دانست و افزود: مقام معظم رهبری سال‌ها پیش برروی این راه حل تأکید کردند و سیاست‌های جدید اصل ۴۴ نیز بر روی این موضوع استوار است.

وی در پایان اظهار داشت: با ورود بخش خصوصی به این عرصه بسیاری از ریخت‌وپاش شرکت‌های دولتی برطرف شده و با شفافیت عملکردی آنان، مالیات درستی نیز از آنان اخذ خواهد شد. اما در این واگذاری‌ها اهلیت و صلاحیت افرادی که این شرکت‌ها به آنان واگذار می‌شود، بسیار مهم است. این افراد باید با توجه به ضوابط خصوصی‌سازی و به دور از تبانی‌های منجر به فساد مسئولیت این شرکت‌ها را به عهده بگیرند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=48918
  • 30 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.