تاریخ : شنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

معرفی برترین موزه‌ها در ۳۰ اردیبهشت‌ماه پیش‌بینی کاهش شدید دما در تهران رشد درآمد حوزه شهری نشان اعتماد مردم به دوره ششم مدیریت شهری ظهور رقیب جدید برای ایران در بازار میلگرد شوراها مددکار مدیران شهری مجلس یازدهم مؤسس مجلس نوین در کشور اشتغال مستقیم۱۴۳ هزار نفر در صنعت پتروشیمی اجرای مجدد طرح کالابرگ الکترونیکی در گروی تصمیم دولت افتتاح دسترسی بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه‌ شهید چمران توصیه‌هایی برای پیشگیری از افزایش فشار خون چالش ورود ماشین آلات معدنی جدید به معادن مجوز مجلس به شناورسازی تقویم آموزشی مدارس و دانشگاه ها تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان اخذ مجوز ۲ خط تراموا در تهران بخشنامه‌ای برای سرکوب صادرکننده به نفع واردکننده تداوم رکود در سیاست‌های ارزی صادرات فولاد تعطیلی شنبه‌ها باعث افزایش مراودات اقتصادی با جهان راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان وضعیت قرمز پرسپولیس در حساس‌ترین هفته‌های لیگ رای کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در مورد استقلال و پرسپولیس انتشار کارت امتحانات نهایی از امشب حضور واگن‌های چینی از بهمن ماه در تهران جزئیات معاملات مسکن شهر تهران در سال جدید مکاتبه با موزه کویت برای استرداد تابلوی مظفرالدین شاه ساخت ۴۹ کیلومتر مترو در ۳۲ ماه اخیر افزایش صادرات صنایع معدنی به مرز ۱۳.۷ میلیارد دلار افزایش عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به ۵.۲ همت تاثیر مصرف کافئین قبل از خواب بر سلامتی اعلام قیمت تمام شده اتوبوس‌های چینی از سوی شهردار تهران اصلاح جداول بودجه ۱۴۰۳ ضرورت تصویب تفریغ بودجه در شورای شهر نقاط قوت و ضعف شهرداری تهران در تفریغ بودجه ۱۴۰۱ تعطیلی شرکت‌های فولادی با تداوم روند فعلی فولاد ایران در بازارهای جهانی کاهش نرخ تورم سالانه به ۳۸.۸ درصد نفت باعث غفلت از معادن استان خوزستان موافقت مجلس با کاهش ساعت کاری کارمندان دولت

5

شهردار تهران نایب‌رئیس متروپلیس شد/ توضیحات الهام فخاری در این باره

  • کد خبر : 46810
  • 15 آذر 1399 - 22:11
شهردار تهران نایب‌رئیس متروپلیس شد/ توضیحات الهام فخاری در این باره
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: یکی از خبرهای هفته گذشته که شاید کمتر به آن پرداخته شده، ایفای نقش اثربخش‌تر شهرداران کلانشهرهای ایران به‌ویژه شهردار تهران (پایتخت) در نهادها و سازمان‌های جهانی است.

به گزارش سرویس شورای شهر افق تهران، الهام فخاری، عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: یکی از خبرهای هفته گذشته که شاید کمتر به آن پرداخته شده، ایفای نقش اثربخش‌تر شهرداران کلانشهرهای ایران به‌ویژه شهردار تهران (پایتخت) در نهادها و سازمان‌های جهانی است. گرچه «متروپلیس» برای بسیاری از کنشگران و متخصصان مدیریت شهری نامی آشنا است ولی برای بیشتر مردم چیستی و چگونگی کار سازمان‌هایی مانند متروپلیس ناشناخته است.

وی افزود: متروپلیس نام انجمن جهانی کلانشهرهاست. این انجمن یک سازمان غیردولتی و غیرانتفاعی مستقل و غیرسیاسی است که از سوی متخصصان مدیریت شهری، شهرسازی و معماری به‌ویژه شهرداری پاریس در سال۱۹۸۴ برپا شده و با همکاری متخصصان رشته‌های دیگر ازجمله محیط‌زیست، روانشناسی شهری، جامعه‌شناسی اقتصاد و مدیریت از سراسر جهان گسترش یافته است. ازاین‌رو می‌توان گفت این انجمن نهادی با پیشینه کم و بیش طولانی و تجربه‌ای پربار در شناخت چالش‌ها، توسعه پایدار همه‌سویه، پرداختن به شهروندی و جامعه شهری، و نوآوری‌های شهری کلانشهرهایی از قاره‌های گوناگون جهان به‌شمار می‌رود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: شاید در شرایطی که مردم درگیر چالش‌هایی روزمره هستند این پرسش پیش‌آید که کارکرد این انجمن‌ و سازمان‌هایی مانند آن چیست و هدف‌ها و کار آنان چگونه با زندگی مردم پیوند دارد. این انجمن ۹۰ عضو دارد که بیشتر آنها شهرداران کلانشهرها و وزیران شهرسازی (نمایندگان دولت‌ها) هستند. شهرهایی که از نظر موقعیت و اثرگذاری اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و جمعیتی در بین سایر شهرها سرآمد باشند و برپایه تعریف سازمان ملل متحد، شهری که بیشتر از ۴ میلیون نفر جمعیت داشته باشد کلانشهر نامیده می‌شود. کلانشهرها دربردارنده یک شهر بزرگ با جمعیت میلیونی و چندین شهر هم‌پیوند (اقماری) هستند و هم جمعیت زیاد، فشردگی خدمات و زیرساخت‌ها و هم چالش‌هایی پیچیده از ویژگی‌های آنها برشمرده می‌شوند.

فخاری افزود: این ناهمانندی‌های میان شهرها و کلانشهرها نیازمند رویکردها و روش‌هایی متفاوت برای برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و اداره کردن است. از این‌رو انجمن جهانی متروپلیس می‌تواند نهادی اثرگذار برای هم‌اندیشی درباره چالش‌های همانند یا همایند، با هم‌رسانی روش‌های رویارویی با دشواری‌ها، پایش چگونگی (کیفیت) زندگی شهروندی و پرداختن به شبکه‌ای از مدیران شهری با چارچوب و رویکرد گسترش پایدار کلانشهرها برپایه «شهری برای همه» و توجه به نوآوری‌های اجتماعی و بهسازی‌های زیرساختی باشد.

وسی ادامه داد: رویکرد متروپلیس توان‌افزایی جامعه جهانی با نگاه ویژه به شهرها، برای پایداری در برابر سیاست‌های یک‌سویه‌گر و مبارزه با ویژه‌سالاری و خودکامگی برخی نهادهای چیره بر روندهای توسعه جهانی بوده است. متروپلیس در سال ۱۹۹۳ کار تهیه و تدوین طرح همکاری‌های فنی برای با هم‌رسانی دانش فنی و تجربه‌ها در میان عضوها را به سرانجام رساند. همچنین این سازمان در مؤسسه آموزشی متروپلیس که در مونترال کاناداست کار آموزش و برگزاری همایش‌های گوناگون را به پیش برده است. به سخن دیگر در چشم‌انداز و هدف‌های این انجمن نقش مردم و چگونگی زندگی برابر و شایسته برای همه برجسته است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: در انجمن متروپلیس حوزه آسیایی بیشترین عضو را دارد و از میان کلانشهرهای جمهوری اسلامی ایران تهران (پایتخت) از سال۱۳۹۲، تبریز، اصفهان، مشهد و شیراز عضو هستند. در میان کلانشهرهای ایران مشهد توانسته است نخستین دفتر منطقه‌ای خاورمیانه زنان را راه‌اندازی کند. این دفتر در شبکه جهانی زنان کارمی‌کند. شبکه همکاری، دانش‌افزایی و همکاری در میان زنان، مدیران و کارشناسان متخصص و کنشگر بومی، ازجمله هدف‌های راه‌اندازی این دفتر بوده است. در آخرین مجمع انجمن جهانی متروپلیس دکتر پیروز حناچی، شهردار تهران، به‌عنوان نایب‌رئیس متروپلیس انتخاب شد.

فخاری افزود: اهمیت این انتخاب به‌ویژه در هنگامی که کشورمان آماج فشارها و تنش‌آفرینی‌های گوناگون از سوی قدرت‌طلبان جهانی و برخی همراهان منطقه‌ای و خاورمیانه‌ای‌شان بوده، و دشواری‌های برخاسته از تحریم‌های ظالمانه مردم و هم همه‌گیری کووید-۱۹ کار را بر همگان سخت‌تر کرده، گویای سیاست‌های درست، کنشگری ‌بهنگام و روند اثرگذار در برنامه‌های شهری است.

وی ادامه داد: از آن جمله پایداری خدمات اجتماعی به‌ویژه در میان گروه‌های اجتماعی در خطر آسیب (گرمخانه‌ها، مرکزهای بازتوانی اجتماعی، مدرسه‌های پرتو ویژه کودکان کار و خیابان)، خدمات نگهداشت و زیرساخت‌های پایه ازجمله مدیریت آب‌های سطحی و زیرسطحی، تبلیغات و آموزش‌های شهری، رویدادهای فرهنگی و اجتماعی (مانند فراخوان‌های شهروندی و نقاشی کودکان)، برابری‌خواهی و دسترس‌پذیری از راه هنر عمومی شهری، پایداری خدمات شهری و تلاش برای دسترس‌پذیرتر کردن شهر برای همگان است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: این نقش‌های اثربخش‌تر ازجمله عضویت دکتر اسکندرپور شهردار شیراز در هیأت‌مدیره هم نشانه دیگری از روند بهبود سیاست‌های شهری به سود همگان، تلاش اثرگذار برای پیشبرد طرح‌هایی ارزش‌آفرین برای مردم (نه ویژه‌کاران) و کنشگری سازنده نهادهای کلانشهری (شوراها و شهرداری‌ها) ایرانی در سازمان‌های جهانی مستقل است.

فخاری افزود: پرداختن به این دستاوردهای ارزشمند نباید تنها به گروه‌های تخصصی محدود شود. شایسته است همه مردم بدانند در سال‌هایی با کمترین درآمدها، در سخت‌ترین تحریم‌های ظالمانه جهانی، و تلنباری از پیچیده‌ترین دشواری‌ها شوراهای شهری و روستایی و شهرداری و دهیاری‌ها با همه توان کوشیده‌اند تا هم نقش خود در فضای داخلی را برای کاستن از فشار بر مردم ایفا کنند و هم برپایه دانش و تخصص خویش در نهادهای جهانی مستقل صدای دیپلماسی شهری مردم کشورشان باشند.

وی در پایان تصریح کرد: امید که این دستاورد ارزشمند به یافتن راه و روش‌هایی بهتر برای فراهم‌سازی زیرساخت‌ها، پیشبرد سازنده‌تر همکاری در طرح‌ها و بهبود زندگی همگان بینجامد. این دستاورد به راستی از آن جامعه شهروندی مقاوم، کنشگر و آینده‌ساز در کلانشهرهای ایرانی بوده است. چنین خبرهای خوبی بیش باد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=46810
  • 74 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.