تاریخ : یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

الزام فولادسازان به اختصاص ۵ درصدی تولید به احداث نیروگاه خورشیدی مجلس دوازدهم بنیانگذار مجلس نوین در ایران صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در ابتدای ۲۰۲۴ ضرورت جرکت به سوی توسعه انرژی پاک هیدروژن ضرورت اتصال دوربین‌های ادارات در لایحه حجاب و عفاف به فراجا تعیین تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی پیش‌بینی قیمت مسکن در ماه‌های آینده تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر اعتماد به‌ نفس واکنش چمران به حصارکشی بوستان لاله تهران برنامه شهرداری تهران برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح پارک لاله در زمین‌های اطراف تهران اعلام زمان تمدید قرارداد بازیکنان استقلال رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات در شورای شهر اعلام نرخ شهریه مدارس غیردولتی تمدید فرصت مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور تا سه‌شنبه افزایش ابتلا به آسم در ایرانی‌ها جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ممنوعیت حضور بانوان در دیدار پرسپولیس رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا چالش‌های بخش خصوصی فولاد ایران ضرورت رسیدگی به مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیاردی در پتروشیمی اعلام تورم نقطه به نقطه فروردین ماه روند صعودی اجاره در بازار مسکن تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران موافقت مجلس با تخصیص یارانه دارو و شیرخشک صنعت فولاد در معرض ورشکستگی شمش ایرانی یاری‌رسان کشورهای همسایه‌ تعطیلی تمام موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده ضرورت تلاش برای حفظ رضایت شهروندان تهران کاهش کودکان کار در پایتخت

7

ورود دولت با ابزارهای حکومتی

  • کد خبر : 44722
  • 27 مهر 1399 - 9:06
ورود دولت با ابزارهای حکومتی
رئیس پیشین سازمان اموال تملیکی وزارت اقتصاد بیان‌کرد: صدور بخشنامه ها و توصیه های اخلاقی کارزار نیست؛ باید دولت با ابزارهای حکومتی وارد میدان شده و از سر و سامان دادن فرآیندهای توزیع کالا از ابزارهای کنترلی مناسب استفاده نماید.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران، امین دلیری، رئیس پیشین سازمان اموال تملیکی وزارت اقتصاد با اشاره به چالشهای اقتصادی ایجاد شده بعد از تحمیل تورمهای سنگین اظهار‌کرد: اصولاً افزایش قیمت کالاها و خدمات در وضعیت اقتصادی آشفته که دولت درمعرض تصمیمات و اقدامات مبتنی بر احساسات و هیجانات و فشارهای بیرونی قرار دارد درپی بروز مشکلات متعددی که در عرصه موازنه های اقتصادی ومالی بروز می‌کند، رخ می‌دهد.

وی تصریح‌کرد: گاهی دلایل منطقی در افزایش مستمر کالا وخدماتی وجود ندارد. البته انتظارات تورمی و ورود دلالان و واسطه گران بی نشانه در تشدید این بازار آشفته مؤثرند. در این حالت صدور بخشنامه ها و توصیه های اخلاقی کارزار نیست؛ باید دولت با ابزارهای حکومتی وارد میدان شده و از سر و سامان دادن فرآیندهای توزیع کالا از ابزارهای کنترلی مناسب استفاده نماید.

به گفته رئیس پیشین سازمان اموال تملیکی وزارت اقتصاد چندی پیش، رئیس جمهور در جلسه ستاد اقتصادی دولت با توجه به شرایط موجود که افزایش بی رویه قیمت کالا و خدمات فشار مضاعفی به معیشت مردموارد می کند. اعلام داشت به وزرای وزارتخانه های ذیربط دستور داده است تا نسبت به نظارت وکنترل قیمت کالاها اقدام نمایند.

دلیری ادامه داد: کالاهای اساسی و ضروری را ازمبادی ورودی و از درب کارخانه تا مرحله توزیع آنها به مردم با کد رهگیری دنبال شود. گرچه از زمان صدور دستور ایشان بیش از چند هفته ای گذشته، ولی از اجرای طرح کنترل قیمتها خبری نشده است،  یا لابد خبر آن رسانه ای نشده است.

رئیس پیشین سازمان اموال تملیکی وزارت اقتصاد ادامه‌داد: دردهه اول انقلاب، بر اساس مقتضیات آن دوره، سیاست تثبیت اقتصادی در پیش گرفته شد. این سیاست با توجه به ابزارهای نظارتی و کنترلی بکار گرفته شده و نتایج حاصل از آن مثبت ارزیابی می شود. دراین دوره شاخص تولید رشد قابل ملاحظه ای نمود و به ۶/۴ رسید. این شاخص با بهترین شاخص تولید سالهای قبل ازانقلاب (سال ۵۶ ) ، قابل مقایسه بود. از طرف دیگر نرخ تورم درسال ۵۶ به  ۱/۲۵ رسیده بود ، در سال ۶۴ به کمترین میزان خود یعنی به میزان ۹/۶ درصد کاهش یافت.

دلیری در پایان خاطرنشان‌کرد: این نرخ تورم کمترین نرخ تورم در چهل سال گذشته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است. باتوجه به نفس وجود جنگ تحمیلی در دوره تثبیت که از الزامات آن افزایش نرخ بالای تورم است، تحسین برانگیز است.  ولی باوجود جنگ و کاهش درآمدهای دولت،  مشاهده می‌شود دو متغییرمهم اقتصاد یعنی شاخص تولید و نرخ تورم دراین دوره از دیدگاه اقتصادی مثبت و برجسته ارزیا بی می شود. توازن دخل و خرج دولت وعدم وجود کسر بودجه از شاخص های مثبت این دوره است. به طورکلی اعمال سیاست تثبیت اقتصادی در دهه اول انقلاب به رغم مشکلات ناشی از تغییر مدیریت در بخش اقتصادی و وجود جنگ تحمیلی و تحریم، دوران نسبتاً خوبی را کشور تجربه کرد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=44722
  • 42 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.