تاریخ : شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

ضرورت تلاش برای حفظ رضایت شهروندان تهران کاهش کودکان کار در پایتخت تداوم روند کاهش نرخ سود بین بانکی کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت تصمیم جدید دولت درباره اجرای طرح کالابرگ مجوز ساخت سازه جدید در بافت سنگلج تا ۱۲ متر ارتفاع جزئیات حذف سایت «تهران من» شهرداری تهران پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس ضرورت اجرای قانون مدیریت یکپارچه شهری رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در اوایل سال آینده تشکیل شورای بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی اعلام زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران الزام فولادی‌ها به فروش با ارز نیمایی ضرورت توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران فولادی‌ها در معرض ورشکستگی احضار نمایندگان دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی فشارخون بالا قاتل خاموش واکنش باشگاه استقلال به برکناری خطیر ضرورت توجه به سلامت کبد با بالا رفتن سن رگبار و رعد و برق از امروز در تهران سرقت خودرو با قیچی آرایشی زنانه زیر ۱۰ ثانیه راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴ نگرانی خانواده‌ها از وضعیت بهداشتی عمومی شهر گام مهم دولت در استفاده از ظرفیت‌های آفریقا ثبت جهانی کاشی هفت رنگ اصفهان کاهش شدید تمایل خرید محصولات فولادی ایران ضرر ۳ میلیارد دلاری صادرات فولاد با وضعیت ارز موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان آسیب ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن ضرورت تبدیل متانول به بنزین در کشور مشارکت ۸۹ درصد دهک‌های اول تا سوم در طرح فجرانه ارائه خدمات مشاوره رایگان به رانندگان تاکسی ممنوعیت افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی زمان درست مصرف ماست در کودکان

5

آسیب پذیری شهر تهران فقط مربوط به بافت‌های فرسوده نیست

  • کد خبر : 42997
  • 02 مهر 1399 - 12:25
عضو پژوهشگاه زلزله شناسی بیان‌کرد: آسیب پذیری شهری تهران فقط مربوط به بافت‌های فرسوده نیست، در جا‌هایی از تهران برج‌هایی ساخته شده که طبق استاندارد‌ها به عنوان مناطق مدرن و کمتر آسیب پذیر تلقی می‌شوند.

به گزارش سرویس اجتماعی افق تهران، کشور ما هم که به خاطر موقعیت جغرافیایی ویژه اش بار‌ها و بار‌ها در معرض بلایای طبیعی، مخصوصا زلزله قرار گرفته تاکنون خسارت‌ها و ویرانی‌های فراوانی را به خود دیده است. به همین جهت داشتن برنامه‌های جامع کارشناسی شده می‌تواند کمک موثری برای مدیران شهری جهت مرتفع کردن آسیب‌های ناشی از چنین حوادثی باشد. حالا که رضا کرمی محمدی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران خبر از تدوین چنین سندی را مطرح کرده آیا می‌توانیم به چشم انداز آینده مدیریت شهری برای مواجهه اصولی و مدبرانه با بحران‌های طبیعی امیدوار باشیم؟

مهدی زارع، زلزله شناس نام آشنا و شناخته شده برای رسانه‌ها و مردم، اما درباره کارآمدی این سند خاص هنوز به جمع بندی روشنی نرسیده چرا که بر این باور است که باید منتظر کلید خوردن فرایند عملیاتی آن باشیم. البته وی کارنامه کارشناسان سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران را مثبت و مفید می‌داند و انجام طرح‌هایی مانند برنامه “شهرآماده” یا اجرای طرح کاهش ریسک از طریق مشارکت شورایاری‌ها در محلات را سازنده می‌داند که حتی در سطح بین الملل مورد توجه و تشویق قرار گرفته است.
وی تصریح‌کرد: این انگیزه و اراده مدیران و میزان همراهی زیرمجموعه هایشان برای اجرایی شدن چنین اسنادی است که کارآمدی آنرا تعیین می‌کند درغیر این صورت چنین اسنادی تبدیل به مستنداتی می‌شوند که صرفا به عنوان یک وظیفه و تکلیف اداری تدوین شده است.
استاد پژوهشکده زلزله شناسی با اینکه نگاه خوشبینانه‌ای به تدوین کنندگان این سند دارد، گفت: اساسا چقدر مجموعه مدیران شهری، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران را جدی می‌گیرند؟ متخصصان این سازمان که بدنه کارشناسی خوبی هم دارند و فعالیت‌های مفیدی را هم می‌توانند سازمان بدهند و چنین سندی را تدوین می‌کنند چقدر از سوی مدیریت شهری تهران جدی گرفته می‌شوند؟
زارع با اشاره به اینکه مسایل دیگری برای مدیران شهری در اولویت قرار دارد که باعث شده در عمل تلاش‌های کارشناسان سازمان پیشگیری به نتیجه مطلوب نرسد، افزود: در مجموعه شهرداری تهران و شورای شهر تهران آنچه درباره مدیریت بحران و پیشگیری سوانح تدوین می‌شود را جدی نمی‌گیرند و مسایل دیگری مانند گردش اقتصادی و فروش تراکم برای درآمدزایی را در اولویت قرار داده اند.
وی تاکید‌کرد: سخنش با یک دوره مدیریتی خاص نیست و مجموعه‌های مدیریتی گوناگون را مدنظر دارد بر این باور است که ساخت و ساز‌ها و توسعه‌های بی رویه در تهران موجب شده که با وجود نهادی مثل سازمان پیشگیری ریسک آسیب پذیری شهر تهران دربرابر مخاطرات طبیعی در یک بازه زمانی بیست ساله بیشتر و بیشتر شود.
عضو پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله با اذعان به اینکه بنا به نظر متخصصان مختلف شهر تهران در برابر سوانحی مانند زمین لغزش، سیل، زلزله و فرونشست زمین آسیب پذیرتر شده، توضیح‌داد: عاملی که فعالیت‌های سازمان پیشگیری را صاحب اثر می‌کند این است که آیا مدیران ما حاضرند نظر این مجموعه‌های کارشناسی را به عنوان نظر وتویی بپذیرند؟ من تصور می‌کنم مدیریت شهری باز هم راه خودش را خواهد رفت و هرطور که صلاح بداند شهر را توسعه خواهد داد و این خبر خوبی نیست.
وی با بیان اینکه دور بودن بعضی از محلات فرسوده تهران از محل گسل را الزاما به معنای مصونیت داشتن این مناطق نیست، ادامه‌داد: بر اساس برآورد‌های فنی که در این سال‌ها انجام شده تراکم بالای جمعیت همراه با بافت‌های فرسوده باعث می‌شود تا چنین مناطقی چه نزدیک یا دور از گسل در هنگام وقوع زلزله‌های متوسط یا شدید خط مقدم آسیب باشند.
زارع در پایان با اشاره به اینکه آسیب پذیری شهری تهران فقط مربوط به بافت‌های فرسوده نیست، خاطرنشان‌کرد: در جا‌هایی از تهران برج‌هایی ساخته شده که طبق استاندارد‌ها به عنوان مناطق مدرن و کمتر آسیب پذیر تلقی می‌شوند. اما درصدی از این برج‌ها هم کیفیت‌های لازم را ندارند مخصوصا که این ساخت و ساز‌ها در محیط‌های ناایمن و پرخطری اتفاق اتفاق افتاده است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=42997
  • 29 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.