دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: قیمت خرید هر کیلو شیرخام از یک هزار و ۴۰۰ تومان ابتدای سال، به ۲ هزار و ۲۰۰ تومان رسید.
رضا باکری، دبیر انجمن صنایع لبنی درباره علل افزایش چشمگیر قیمت محصولات لبنی در بازار اظهار کرد: با توجه به آنکه تغییر و تحولات بازار ارز بر روی مواد اولیه و بسته بندی تاثیر بسزایی داشته است، از این رو کارخانه های لبنی برای ادامه تولید راهی جز افزایش قیمت محصولات خود نداشتند.
وی از افزایش شدید قیمت ظروف پتروشیمی در بازار خبر داد و گفت: از تیرماه به بعد قیمت هر کیلو ظروف بسته بندی به دنبال تغییر و تحولات ارزی از ۶۰۰ تومان به یک هزار تومان رسید که این امر در کنار سایر هزینه های تولید موجب شد تا کارخانه های لبنی نتوانند شرایط موجود را تحمل کنند.
باکری افزایش قیمت شیر خام را یکی دیگر از عوامل گرانی محصولات لبنی در بازار اعلام کرد و افزود: اوایل امسال قیمت خرید هر کیلو شیرخام از دامدار ۱۴۰۰ تومان بود؛
در حالیکه هم اکنون هر کیلو شیر با نرخ حداقل ۲ هزار و ۲۰۰ تومان میان کارخانه ها و دامداران معامله می شود که با وجود اختلاف ۸۰۰ تومانی نرخ خرید شیرخام از ابتدای سال تاکنون، نوسان قیمت فرآورده های لبنی امری طبیعی است.
دبیر انجمن صنایع لبنی با اشاره به اینکه قیمت هر کیلو شیرخام در دوم مرداد ماه امسال ۱۵۷۰ تومان تعیین شد، بیان کرد: کارخانه های لبنی به بهانه های مختلف حاضر به پذیرفتن این نرخ نشدند و در نهایت قیمت شیرخام در ماه گذشته به ۲ هزار و ۲۰۰ تومان رسید و هم اکنون از سوی دامداران مورد چانه زنی است؛
چراکه آنها به دلیل افزایش هزینه های تولید خواستار فروش هر کیلو شیرخام به نرخ ۲ هزار و ۳۰۰ تا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان هستند.
وی در پایان با اشاره به اینکه درصد افزایش قیمت محصولات لبنی با یکدیگر متفاوت است، تصریح کرد: درصد افزایش قیمت فرآورده های لبنی براساس قیمت تمام شده و بررسی دفاتر قانونی از سوی مسئولان ذی ربط تعیین شده است.
انتهای پیام/