تاریخ : پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

سرقت خودرو با قیچی آرایشی زنانه زیر ۱۰ ثانیه راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴ نگرانی خانواده‌ها از وضعیت بهداشتی عمومی شهر گام مهم دولت در استفاده از ظرفیت‌های آفریقا ثبت جهانی کاشی هفت رنگ اصفهان کاهش شدید تمایل خرید محصولات فولادی ایران ضرر ۳ میلیارد دلاری صادرات فولاد با وضعیت ارز موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان آسیب ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن ضرورت تبدیل متانول به بنزین در کشور مشارکت ۸۹ درصد دهک‌های اول تا سوم در طرح فجرانه ارائه خدمات مشاوره رایگان به رانندگان تاکسی ممنوعیت افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی زمان درست مصرف ماست در کودکان آخرین وضعیت قرارداد با چین برای توسعه حمل و نقل عمومی ضرورت آغاز مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما امکان همکاری شهرداری تهران با «طرح نور» جزئیات زمان بازگشت گل‌محمدی به فوتبال بازگشت قطارهای تندرو به خط ۵ مترو اعلام فروش سهام رسمی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ضرورت حمایت گسترده از صنایع‌دستی برای تحقق شعار سال قیمت انواع میوه در میادین میوه و تره بار افزایش پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت فرزندان مادران استرسی چهار برابر بیشتر در معرض چاقی تکمیل زنجیره ارزش مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی امضای تفاهم‌نامه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری اجرای مجدد دوچرخه‌سواری در سه‌شنبه‌ها برگزاری رویداد بزرگ دشت غذا در تهران افزایش ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت ماه کاهش دما شدید هوای تهران در روز پنجشنبه کاهش تقاضا عامل کاهش قیمت محصولات فولادی افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران رکود صنعت فولاد با قیمت‌های دستوری اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ در مجلس هزاران میلیارد تومان از اموال تهران درحال از بین رفتن

4

وضعیت اقتصاد هنر با رکود و ابهام فراوان

  • کد خبر : 42737
  • 30 شهریور 1399 - 11:13
وضعیت اقتصاد هنر با رکود و ابهام فراوان
موسس بنیاد لاجوردی بیان‌کرد: در شرایط کرونا و آشفتگی‌های دیگر که ما را نیز از خود بسیار متاثر کرده، وضعیت اقتصاد هنر با رکود و ابهام فراوان همراه شده است.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر افق تهران، احسان لاجوردی، موسس بنیاد لاجوردی درباره آثار مجموعه خود در این نمایشگاه به ارائه توضیج پرداخت و اظهار‌کرد: نور، بخشی از آثار مجموعه شخصی‌ام است که با در نظر داشتن مفهوم استعاری و فلسفی نور کنار یکدیگر قرار گرفته‌ است و آنها را حول این مفهوم به نمایش گذاشتم. نور، از جامعه امروز و کشف دوباره متافیزیک صحبت می‌کند و نشان می‌دهد واقعیت‌هایی ورای زندگی روزمره وجود دارد که فکر، تجربه و احساس ما را از خود متاثر کرده و آن را غنی می‌کند.

وی تصریح‌کرد: مجموعه لعل نیز که از منتخبی از مجموعه شخصی فریدون آو به انتخاب گالری اُ است شامل آثار دوره‌های ابتدایی فعالیت هنرمندان کنونی تثبیت شده ای است که در سال‌های اخیر، کمتر فرصت به نمایش درآمدن داشته‌اند. این مجموعه، شامل آثار نخستین سال‌های فعالیت حرفه‌ای هنرمندانی چون فرهاد مشیری، محمدحسین عماد، شهلا حسینی، شیده تامی و شاپور پویان، در کنار تعدادی از دیگر هنرمندان معاصر است.

موسس بنیاد لاجوردی با اشاره به نقش گالری ها در فضای هنر کشور افزود: امروز گالری‌های متعددی در سراسر ایران فعالیت می‌کنند؛ این گالری‌ها علاوه بر برگزاری نمایش و معرفی هنرمندان ناشناس یا شناخته شده، کمک بزرگی به رشد فرهنگ و همین‌طور اقتصاد هنر در ایران هستند. مخاطبان این گالری‌ها، شامل علاقمندان به هنر، خریداران موردی یا خریداران حرفه‌ای آثار هنری است که به مرور زمان به خریداران بزرگ یا به عبارت دیگر مجموعه‌دار تبدیل می‌شوند. آن گروه از مجموعه‌داران و حامیان هنر که از دانش و تجربه کافی برخوردارند، باید علاوه بر به نمایش گذاشتن فعالیت‌های خود، سلیقه و رفتار حرفه‌ای مجموعه‌داری را نیز ترویج کنند.

لاجوردی در تشریح مشکلات پیش روی نمایش آثار مجموعه داران گفت: اغلب مجموعه‌داران در زمینه‌های مختلف شامل فرش، سکه، تمبر، کتاب، آثار هنری و…، نگرانی دارند که مبادا نمایش مجموعه‌شان دردسرهایی برایشان ایجاد کند یا دچار تبعات منفی ناخواسته‌ای شوند. هر چند این ترس در موانع واقعی و کاستی‌های فرهنگی بسیار ریشه دارد، چنین نمایش‌هایی کمک به فرهنگ‌سازی و باز کردن راه برای دیگرانی است که تلاش‌ها و دستاوردهایشان باید دیده شود. این دیده شدن‌ها برای جامعه و مردم سودمند است، چون فرهنگ را غنی می‌کند.

این مجموعه دار هدف از نمایش آثار را ترویج رفتار مجموعه‌داری و فرهنگ سازی برای مواجهه جامعه با مجموعه‌داران عنوان و یادآوری‌کرد: دلیل دیگر نمایش لعل و نور، دوباره پیش چشم گذاشتن آثار گردآوری شده برای شهروندان و مخاطبان هنر بود. در نبود چنین رویدادهایی، آثار خریداری شده از سوی مجموعه‌داران ممکن است برای سال‌های طولانی از نظرها دور بماند. با توجه به استقبال از نمایش لعل و نور، تعداد قابل توجه بازدید کنندگان همچنین بازتاب نمایش در فضای آنلاین، به نظر می آید در دستیابی به این هدف موفق بودیم.

لاجوردی در پاسخ به پرسش آسیب‌ها و فرصت‌های اقتصاد هنر در ایران خاطرنشان‌کرد: هر کاری که بخواهید انجام بدهید با طیف وسیعی از فرصت‌ها و تهدیدها روبرو می‌شوید. بزرگترین مشکل اما همواره بی‌ثباتی در حوزه اقتصادی است. در شرایط کرونا و آشفتگی‌های دیگر که ما را نیز از خود بسیار متاثر کرده، وضعیت اقتصاد هنر با رکود و ابهام فراوان همراه شده است؛ عواملی چون تحریم‌ها، کاهش قدرت پول و دیگر مشکلات و سنگ‌اندازی‌های خارجی، باعث می‌شود نتوانیم در عرصه هنر بین‌المللی حضور داشته باشیم. این مسئله به سلامت و رشد آگاهانه فضای فرهنگ و هنر ضربه می‌زند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=42737
  • 24 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.