تاریخ : دوشنبه, ۲۸ خرداد , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

کاهش ۲۷ درصدی صادرات محصولات فولاد اعلام سقف اجاره‌بها در تهران اختصاص ۴درصد از درآمد مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها احتمال کاهش صادرات محصولات فولادی رسیدگی به اقتصاد و فرهنگ از اولویت‌های مجلس دوازدهم امضای ۲۲.۵ میلیارد دلار قرارداد توسعه میادین نفتی در دولت سیزدهم امضای ۵ میلیارد دلار قرارداد نفتی با روسیه در دولت سیزدهم ایران بزرگترین تولید کننده آهن اسفنجی در خاورمیانه تایید طرح حمایت از مالکیت صنعتی در شورای نگهبان بررسی چند پلاک ثبتی در شورای شهر تهران تعطیلات تابستانی یک هفته‌ای شورا اعلام نرخ کرایه تاکسی‌های برقی گرمای شدید هوا باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن جزئیات ساخت هتل ۳۰ طبقه ولنجک در کمیسیون ماده ۵ لغو روادید گردشگری کشور تونس برای ایرانی‌ها فعالیت میادین و بازارهای میوه و تره بار در عید قربان رگبار و طوفان لحظه‌ای در تهران ساده‌ترین راه مراقبت از پوست پیش شرط ۳ ستاره پرسپولیس برای تمدید قرارداد پیام عضو هیئت مدیره درباره سرمربی جدید پرسپولیس احتمال آبگرفتگی معابر در تهران بهره‌برداری از پایانه شرق در هفته دولت بهره‌برداری ۳.۵ میلیارد دلاری طرح‌های پتروشیمی در دولت سیزدهم پایان وعده بومی سازی تولید کاتالیست‌ها کاهش نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۶۳ درصد رشد ۱.۶ درصدی تولید فولاد ایران در دو ماهه سال جاری ورود تراموای رایگان به پایتخت به زودی استرس و آسیب آن برای چهره اعلام قیمت میوه و تره بار ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ تعیین تکلیف ارتقاء ساختار اداره کل بانوان شهرداری تهران تا دو هفته آینده صادرات ورق راهکار ورود به بازارهای جهانی رشد ۵ درصدی اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ حضور کم‌رنگ قهرمانان در سینمای ایران ایران سومین تولیدکننده اوپک بازگشایی کارخانه‌های داخلی تولید اتوبوس پس از ۱۰ سال تاثیر ورزش بر عملکرد مغز

5

قانون جامع انتخابات در بلاتکلیفی

  • کد خبر : 41765
  • 17 شهریور 1399 - 10:21
قانون جامع انتخابات در بلاتکلیفی
ارین منش بیان‌کرد: مجلس هنوز در بحث بر سر قانون جامع انتخابات به نتیجه‌ای نرسیده و همچنان مجالس مختلف شورای اسلامی به دنبال اصلاحیه زدن برای این قانون هستند.

به گزارش سرویس سیاسی افق تهران، جواد آرین‌منش، فعال سیاسی اصولگرا ضمن اشاره به اینکه تاکنون در جمهوری اسلامی تقریبا در تمام ادوار مختلف مجلس، قوانین مربوط به تمامی انتخابات‌ها مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفته‌اند، اظهار‌کرد: این اصلاحات مکرر باعث شد که در دوره دهم مجلس، بحث ارائه لایحه جامع انتخابات به منظور دست‌یابی به قانون جامع انتخابات مطرح شود. در همین راستا وزارت کشور لایحه‌ای را تنظیم کرد و مجلس هم به موازات آن طرح اصلاح قانون انتخابات را مطرح کرد. اما متاسفانه هنوز بحث بر سر قانون جامع انتخابات به نتیجه‌ای نرسیده و همچنان مجالس مختلف شورای اسلامی به دنبال اصلاحیه زدن برای این قانون هستند.

وی تصریح‌کرد: در قانون اساسی کشور ویژگی‌های مانند رجل سیاسی و مذهبی بودن، مدیر و مدبر بودن، داشتن حسن سابقه و حسن شهرت و برخی ویژگی‌های دیگر برای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ذکر شده است؛ اما شروط بیشتری در این زمینه وجود ندارد و تشخیص اینکه چه کسی واجد شرایط ریاست جمهوری است، با شورای نگهبان است.

به گفته این فعال سیاسی تعداد افرادی که در هر دوره اقدام به ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری می‌کنند زیاد است؛ دلیل این مشکل نبود هیچ‌گونه شروطی مانند تحصیلات، سن و حتی جنسیت در قانون انتخابات ریاست جمهوری کشور برای ثبت نام کنندگان است. در این قانون هنوز حتی مشخص نیست که واژه رجل سیاسی و مذهبی تنها به مردان اطلاق می‌شود یا زنان توانمند نیز مشمول دارا بودن این ویژگی می‌شوند. همچنین در این قانون در مورد حداقل میزان تحصیلات ثبت‌نام کنندگان نیز شرطی وجود ندارد.

آرین منش با بیان اینکه در حال حاضر مجلس شورای اسلامی و وزارت کشور به این نتیجه رسیده‌اند که باید تعریف روشنی از ویژگی‌های واجدین شرایط ریاست جمهوری ارائه دهند؛ گفت: مثلا باید دقیقا مشخص شود به چه کسی رجل سیاسی و مذهبی گفته می‌شود، آیا برای تایید صلاحیت در انتخابات ریاست جمهوری، افرادی مدیر و مدبر شناخته می‌شوند که سابقه مدیریت در سطح کلان دارند، یا تعاریف دیگری برای واجدین این ویژگی وجود دارد.

وی این را هم اضافه‌کرد که در قانون فعلی انتخابات ریاست جمهوری کشور، مفاهیم و ویژگی‌های ذکر شده برای نامزدهای انتخابات به صورت کلی ذکر شده و ممکن است به جای شاخص‌ها و معیارها، سلیقه افراد در تشخیص این ویژگی‌ها دخیل باشد. لذا تدوین شاخص‌هایی به منظور تشخیص بهتر مفاهیم و ویژگی‌های ذکر شده در قانون انتخابات، کار شورای نگهبان را هم آسان‌تر خواهد کرد و قاعدتا بهترین مکان برای تعیین این شاخص‌ها، مجلس شورای اسلامی است که نمایندگان مردم در آن حضور دارند.

آرین منش در پایان خاطرنشان‌کرد: در نظام ما، رئیس جمهور دومین شخص کشور پس از مقام معظم رهبری و عالی ترین مقام اجرایی کشور است. ریاست بسیاری از شوراهای عالی کشور بر عهده رئیس جمهور است. بنابراین هرکسی را نمی‌توان برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری تایید صلاحیت کرد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=41765
  • 61 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.