تاریخ : یکشنبه, ۲۷ خرداد , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

احتمال آبگرفتگی معابر در تهران بهره‌برداری از پایانه شرق در هفته دولت بهره‌برداری ۳.۵ میلیارد دلاری طرح‌های پتروشیمی در دولت سیزدهم پایان وعده بومی سازی تولید کاتالیست‌ها کاهش نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۶۳ درصد رشد ۱.۶ درصدی تولید فولاد ایران در دو ماهه سال جاری ورود تراموای رایگان به پایتخت به زودی استرس و آسیب آن برای چهره اعلام قیمت میوه و تره بار ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ تعیین تکلیف ارتقاء ساختار اداره کل بانوان شهرداری تهران تا دو هفته آینده صادرات ورق راهکار ورود به بازارهای جهانی رشد ۵ درصدی اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ حضور کم‌رنگ قهرمانان در سینمای ایران ایران سومین تولیدکننده اوپک بازگشایی کارخانه‌های داخلی تولید اتوبوس پس از ۱۰ سال تاثیر ورزش بر عملکرد مغز اعلام مبلغ همسان‌سازی حقوق بازنشستگان جزئیاتی از نمایش ۲۸۰ اثر تاریخی ایران در شانگهای چین شرط استقلال برای تمدید قرارداد ستاره تیم نکونام جدایی قطعی دو بازیکن از استقلال ساماندهی تشکیل سازمان‌های مردم‌نهاد اولویت‌ کمیسیون شوراها تبعات منفی کاهش ۷۶ درصدی صادرات فولاد ایران ضرورت توجه به “سامانه‌های شارژ برقی” در پایتخت چراغ سبز شورای شهر تهران برای احداث “تراموا” در پایتخت فولاد سبز راه‌حل‌ کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای بهره‌برداری ۳.۵ میلیارد دلاری طرح‌های پتروشیمی در دولت سیزدهم نگرانی از محدودیت و قطعی برق صنایع فولادی جزئیات جدید از افزایش قیمت سوخت زمان‌بندی و جزییات جدید از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان معادن ایران سرمایه خفته ملی وزارت نفت موظف به پرداخت مابه‌التفاوت هزینه تاکسی‌‎های برقی ممنوعیت استفاده از جوش‌شیرین در نانوایی‌ها رونمایی از ۱۰۰ اتوبوس جدید در پایتخت ورود اتوبوس‌های برقی چینی به تهران تا پایان سال تکمیل پرونده خطوط ۶ و ۷ متروی تهران تا پایان سال جزئیات پرونده تخته فرش سرقت شده کاخ سعدآباد

3

عدم توان رقابت پیام‌رسان‌های داخلی با فضای مجازی خارجی

  • کد خبر : 41366
  • 11 شهریور 1399 - 11:52
عدم توان رقابت پیام‌رسان‌های داخلی با فضای مجازی خارجی
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بیان‌کرد: الان معیشت مردم اولویت دارد، اولویت مردم فضای مجازی نیست؛ پیام‌رسان‌های داخلی ما توان رقابت با فضاهای مجازی خارجی را ندارند.

به گزارش سرویس سیاسی افق تهران، اردشیر مطهری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شواری اسلامی، در مورد طرح مجلس یازدهم موسوم به سامان دهی فضای مجازی اظهار‌کرد: اعتقاد من این است که الان معیشت مردم اولویت دارد. اولویت مردم فضای مجازی نیست. بسیاری از مجموعه‌ها اقتصادی از فضای مجازی کسب درآمد می‌کنند. شرایط کشور ما به گونه‌ای است که باید فقط برای معیشت تلاش کنیم.

وی در مورد چگونگی مدیریت فضای مجازی تصریح‌کرد: معتقدم که اگر چیزی را بدون برنامه‌ریزی محدود کنیم، به نتیجه نخواهیم رسید. ما باید به مردم بگوییم که برنامه جایگزین ما چیست. دوستانی که طرح سامان‌دهی را ارائه کردند باید در مورد آینده فضای مجازی در ایران تصمیم بگیرند؛ طرح سامان دهی باید برای مردم شفاف سازی و با جزئیات آن آشنا شوند. گاهی بعضی‌ها شایعاتی در مورد این طرح‌ها درست می‌کنند، مثلا می‌گویند قرار است همه شبکه‌های مجازی فیلتر شود. می‌دانم که نگاه همکارانم، سامان‌دهی است نه فیلترینگ. ساماندهی یعنی رساندن پیام‌رسان‌های داخلی به مرزی که توان رقابت با خارجی‌ها را داشته باشند. پیام رسان‌های داخلی باید آنقدر جذاب باشد که مردم را به استفاده از آن ترغیب کند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس این را هم گفت که طراحان چنین طراح‌هایی باید شفاف با مردم حرف بزنند. بسیاری اوقات ما یک چیز را مطرح می‌کنیم اما پشت پرده ماجرا را شفاف نمی‌کنیم و در همان فضای مجازی از یک جمله نماینده، بهره‌برداری سوء می‌شود. دشمن ما سوء استفاده می‌کند. ما باید به مردم بگوییم که نیت ما چیست. در این صورت بسیاری شهروندان آگاه می‌شوند و در اظهار نظر موارد بیشتری را مد نظر قرار می‌دهند.

مطهری ادامه داد: همکاران در مجلس می‌خواهند چارچوب‌هایی برای فضای مجازی و فرهنگی ما طراحی کنند. مثلا یکی از اهداف آنها کنترل مرزهای ورودی دیجیتالی است. مرزهای مجازی ما رها شده است. به عنوان مثال از اکانت‌های تلگرامی بی‌نهایت سوء استفاده می‌شود. ما باید در همین ابتدای کار با مردم در مورد این چیزها حرف بزنیم. در این صورت ممکن است مردم خودمان بدل به مدافعان این طرح‌ها می‌شوند.

وی در ادامه بر  لزوم تخصصی‌تر شدن تصمیم‌گیری برای فضای مجازی تاکید و عنوان‌کرد: فضای مجازی چیزی نیست که بخواهیم در مورد آن اظهارنظر قطعی داشته باشیم. این موضوعات باید در هیئت رئیسه اعلام وصول شود، باید با صاحبان پیام‌رسان‌های داخلی جلسه برگزار شود و کار کارشناسی صورت بگیرد. بعضی همکاران ما فقط می خواهند فضای مجازی ما تابع چارچوب‌هایی باشد. در کشورهایی مثل آمریکا و فرانسه که بی‌بندوباری توام با آزادی دارند نیز نسبت به فضای مجازی حساس هستند. حرف من این است چارچوب گذاشتن برای فضای مجازی نیازمند پژوهش‌های جدی است.

مطهری در پایان با بیان اینکه باید نحوه حمایت فضاهای مجازی داخلی را مشخص کنیم،خاطرنشان‌کرد: پیام‌رسان‌های داخلی ما توان رقابت با فضاهای مجازی خارجی را ندارند. مثلا پهنای باند شبکه‌های اجتماعی خارجی قوی‌تر است و حمایت‌های زیرساختی بهتری دارند. در این شرایط، قدرت رقابت از پیام‌رسان‌های داخلی کم می‌شود. ما دانش فنی و جوانان قوی داریم اما دست کم در این زمینه نیازمند حمایت مالی قوی، زیرساختی نیاز داریم. به نظرم در این حمایت‌ها ضعیف هستیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=41366
  • 148 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.