به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران، عیسی گلشاهی، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران بیان کرد: همه ساله در این زمان، از حجم ماهی با پایان فصل صید تن ماهیان در آبهای جنوبی کشور به ویژه در منطقه سیستان و بلوچستان و آبهای چابهار، کاسته میشود و از سویی میزان تقاضای کارخانجات نیز افزایش پیدا میکند که در نهایت این عوامل قیمت ماهی را افزایش میدهد، افزایش قیمت ماهی نیز بدون تردید بر قیمت کنسرو ماهی موثر خواهد بود.
وی افزود: سال گذشته نیز در همین مقطع با افزایش قیمت روبرو شدیم که پس از فصل صید و جبران کمبود از طریق واردات برخی از کارخانه ها، بازار به تعادل رسید، معمولا فصل صید در آبهای کشور از اوایل شهریور آغاز شده و تا اوایل اردیبهشت سال بعد ادامه پیدا میکند اما پس از آن به علت وزش بادهای موسمی در دریای عمان، لنج ها نمیتوانند صید داشته باشند و صید چندماه متوقف می شود.
گلشاهی در خصوص قیمت تن ماهی بیان کرد: قیمت قبلی کنسرو ماهی نزدیک ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان بود که با توجه به توافق با اتحادیه های کنسرو کشور در فروشگاههای زنجیرهای بین ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان به فروش میرسید، این در شرایطی بود که قیمت ماهی خام کنسرو نشده در آن زمان بین ۱۵ تا ۱۶هزار تومان بود اما در حال حاضر که قیمت ماهی خام کنسرو نشده به ۳۰هزار تومان رسیده، قیمت کنسرو ماهی نیز با افزایش مواجه خواهد شد، قیمت کنسرو ماهی تولیده شده کارخانجاتی که از ماهی تن جدید تامین میشود، ۱۷ هزار تومان است.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران در پایان تصریح کرد: امیدواریم ظرف یک یا دوماه آینده با واردات بتوانیم افزایش قیمت کنسرو ماهی را با حمایت از تولیدکنندگان مدیریت کنیم تا با آغاز فصل صید، قیمتها متعادل شوند.
انتهای پیام/