متخصصان تغذیه بر مصرف سبزیجات و میوههای رنگی، در روزهای شیوع بیماری کرونا تاکید دارند.
به گزارش سرویس سلامت افق تهران، متخصصان تغذیه در این روزها تاکید زیادی بر استفاده از سبزیجات و میوههای رنگی در سبد غذایی روزانه دارند و معتقدند این مواد خوراکی، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
از جمله سبزیجات رنگی میتوان به هویج، گل کلم، کلم بنفش، سیر، پیاز، گوجه فرنگی و اشاره داشت که خواص بسیار زیادی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند.
رنگ نارنجی (هویج، پرتقال و …)
به دلیل دارا بودن بتا کاروتین و کاراتینئوید نه تنها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود بلکه فوایدی مثل کاهش مشکلات تنفسی، ضد سل ریوی، سنگ کلیه و کیسه صفرا و افزایش شیر مادر را نیز میتوان به آن اضافه کرد؛ میوه و سبزیجات زردرنگ، نشاط آور، اشتهاآور، پاککننده و سمزدایی کبد هستند که منجر به بهبود عملکرد رودهها و تقویت غدد لنفاوی میشوند.
رنگ بنفش (کلم بنفش)
رنگ بنفش ازوجود ترکیبات آنتوسیانین حکایت دارد که رادیکالهای آزاد سرطانزا را خنثس کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
رنگ سفید (سیر، پیاز و …)
رنگ سفید از وجود آلیسین و کوئرستین (سیر و پیاز) حکایت دارد که خطر بیماریها قلبی و عروقیرا کاهش میدهد؛ مصرف سیر و پیاز به دلیل دارا بودن خواص ضدمیکروبی در سبد روزانه غذا توصیه میشود.
۴ رنگ قرمز (گوجه فرنگی، توت فرنگی و …)
سبزیجات و میوههای رنگ قرمز، منبع غنی فیتوشمیکال و ریزمغذیهای بسیار مفیدهستند که با کمک به سیستم ایمنی بدن، توان آنان را در مقابله با بیماریها افزایش میدهند، از دیگر خواص این دسته از گیاهان به تقویت عملکرد مغز و اعصاب، افزایش قدرت ذهن و اندیشه اشاره داشت.
رنگ سبز (کیوی، خیار و …)
رنگ سبز سرشار از خواص ضدسرطانی، قلبی و عروقی، یبوست، سنگ کلیه، مشکلات تنفسی، آسم و … است.
انتهای پیام/