تاریخ : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

الزام فولادسازان به اختصاص ۵ درصدی تولید به احداث نیروگاه خورشیدی مجلس دوازدهم بنیانگذار مجلس نوین در ایران صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در ابتدای ۲۰۲۴ ضرورت جرکت به سوی توسعه انرژی پاک هیدروژن ضرورت اتصال دوربین‌های ادارات در لایحه حجاب و عفاف به فراجا تعیین تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی پیش‌بینی قیمت مسکن در ماه‌های آینده تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر اعتماد به‌ نفس واکنش چمران به حصارکشی بوستان لاله تهران برنامه شهرداری تهران برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح پارک لاله در زمین‌های اطراف تهران اعلام زمان تمدید قرارداد بازیکنان استقلال رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات در شورای شهر اعلام نرخ شهریه مدارس غیردولتی تمدید فرصت مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور تا سه‌شنبه افزایش ابتلا به آسم در ایرانی‌ها جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ممنوعیت حضور بانوان در دیدار پرسپولیس رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا چالش‌های بخش خصوصی فولاد ایران ضرورت رسیدگی به مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیاردی در پتروشیمی اعلام تورم نقطه به نقطه فروردین ماه روند صعودی اجاره در بازار مسکن تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران موافقت مجلس با تخصیص یارانه دارو و شیرخشک صنعت فولاد در معرض ورشکستگی شمش ایرانی یاری‌رسان کشورهای همسایه‌ تعطیلی تمام موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده ضرورت تلاش برای حفظ رضایت شهروندان تهران کاهش کودکان کار در پایتخت

1

نخستین سامانه ذخیره‌ساز انرژی گروه مپنا بهره‌برداری شد

  • کد خبر : 144019
  • 05 اردیبهشت 1403 - 11:58
نخستین سامانه ذخیره‌ساز انرژی گروه مپنا بهره‌برداری شد
سامانه ذخیره‌ساز انرژی Battery Energy Storage System گروه مپنا با حضور مدیرعامل مپنا در محوطه ساختمان میرداماد شرکت مپنا به بهره‌برداری رسید.

به گزارش افق تهران؛ سامانه BESS گروه مپنا، دارای ظرفیت ۲۵۰ کیلووات و انرژی یک مگاوات ساعت است که از توانایی برق‌‎رسانی به میزان ۴ ساعت برخوردار است.

این سامانه دارای قابلیت ذخیره انرژی برق در زمان کاهش تقاضا و تزریق برق به شبکه در زمان مورد نیاز بوده و متشکل از چهار کلاستر باتری، مبدل الکترونیک قدرت، سوییچ‌گیر، سیستم اعلان و اطفاء حریق و … است.

انعطاف پذیری و قابلیت اطمینان بیشتر شبکه برق، توازن تولید و مصرف برق در شبکه در ساعات اوج مصرف و ساعات عادی، افزایش راندمان خطوط انتقال و راندمان نیروگاه‌ها و کاهش مصرف سوخت‌های نیروگاهی از جمله قابلیت‌ها و مزایای سامانه BESS محسوب می‌شود.

در نشست مقدماتی مراسم افتتاح این پروژه مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) گفت: برای نخستین بار در کشور، دانش طراحی و ساخت سامانه BESS در شرکت مکو بومی شده است و این سامانه دارای استانداردها و گواهینامه‌های معتبر است.

محمدحسین رفان افزود: از جمله کاربردهای این سامانه می‌توان به امکان استفاده در مزارع خورشیدی و بادی، مراکز تجاری و …اشاره کرد و ما آماده تحویل این سامانه به متقاضیان و مشتریان هستیم.

همچنین معاون منابع انسانی شرکت مپنا خاطرنشان کرد: ساختمان شرکت مپنا از همه امکانات لازم برای مصرف برق محیط از جمله برق شهری، دیزل ژنراتور و CHP برخوردار است، با این حال رویکرد مپنا آن است که از این پس به ویژه در فصول گرم و تابستان از برق شبکه استفاده نکنیم.

غلامحسین سمندگانی گفت: استفاده از BESS در همین راستا هدف‌گذاری شده و این سامانه به صورت پایلوت در ساختمان میرداماد شرکت مپنا نصب و بهره‌‎برداری شد. او افزود: برق تولیدی BESS پاک و پایدار بوده و آلودگی زیست محیطی ندارد.

مدیرعامل گروه مپنا نیز در این نشست به طرح موضوعات مختلف در زمینه طراحی، ساخت و وجوه گوناگون سامانه BESS و نیز مزیت‌های اصلی آن پرداخت.

محمد اولیاء اظهار کرد: سامانه ذخیره‌ساز انرژی برق BESS می‌تواند بخشی از نیاز شبکه را به صورت پایدار و پاک تامین کند.

مدیرعامل گروه مپنا تاکید کرد: سرمایه‌گذاری برای ساخت سامانه BESS با هدف توسعه شبکه برق کشور در برنامه مپنا قرار دارد.

سیستم BESS مبتنی بر شارژ و دشارژ باتری‌های لیتیوم یون، با طراحی و ساخت شرکت برق و کنترل مپنا برای نخستین بار در ایران انجام شده است. این سامانه در زمان‌های کم بار با اخذ توان از شبکه و ذخیره آن در باتری‌ها، امکان مشارکت در تزریق توان به شبکه برق را در شرایط پربار به ویژه در فصل تابستان فراهم می‌کند و احتمال بی‌برقی شبکه را کاهش می‌دهد.

این سیستم علاوه بر امکان استفاده مستقل در صنایع و شبکه‌های توزیع، می‌تواند در مولدهای تجدیدپذیر از جمله مزارع بادی و خورشیدی امکان حصول حداکثر انرژی از منابع تجدیدپذیر را فراهم کند. از کاربردهای دیگر سیستم BESS تامین مصارف داخلی شبکه‌های جزیره‌ای مستقل از شبکه سراسری برق است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=144019
  • 18 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.