تاریخ : جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

تداوم روند کاهش نرخ سود بین بانکی کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت تصمیم جدید دولت درباره اجرای طرح کالابرگ مجوز ساخت سازه جدید در بافت سنگلج تا ۱۲ متر ارتفاع جزئیات حذف سایت «تهران من» شهرداری تهران پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس ضرورت اجرای قانون مدیریت یکپارچه شهری رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در اوایل سال آینده تشکیل شورای بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی اعلام زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران الزام فولادی‌ها به فروش با ارز نیمایی ضرورت توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران فولادی‌ها در معرض ورشکستگی احضار نمایندگان دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی فشارخون بالا قاتل خاموش واکنش باشگاه استقلال به برکناری خطیر ضرورت توجه به سلامت کبد با بالا رفتن سن رگبار و رعد و برق از امروز در تهران سرقت خودرو با قیچی آرایشی زنانه زیر ۱۰ ثانیه راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴ نگرانی خانواده‌ها از وضعیت بهداشتی عمومی شهر گام مهم دولت در استفاده از ظرفیت‌های آفریقا ثبت جهانی کاشی هفت رنگ اصفهان کاهش شدید تمایل خرید محصولات فولادی ایران ضرر ۳ میلیارد دلاری صادرات فولاد با وضعیت ارز موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان آسیب ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن ضرورت تبدیل متانول به بنزین در کشور مشارکت ۸۹ درصد دهک‌های اول تا سوم در طرح فجرانه ارائه خدمات مشاوره رایگان به رانندگان تاکسی ممنوعیت افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی زمان درست مصرف ماست در کودکان آخرین وضعیت قرارداد با چین برای توسعه حمل و نقل عمومی ضرورت آغاز مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما

1

تاثیر تحریم بر صادرات نفت ایران به چین

  • کد خبر : 143857
  • 02 اردیبهشت 1403 - 15:53
تاثیر تحریم بر صادرات نفت ایران به چین
حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی ایران در دمشق و پاسخ ایران به این رژیم، نگرانی‌هایی را نسبت به تداوم روند صادرات نفت ایران به پالایشگاه‌های خصوصی چین برانگیخت اما تحلیلگران و منابع بازرگانی می‌گویند این حجم بعید است فعلا تغییری پیدا کند.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ فعالان بازار، این سوال را مطرح کرده اند که تحریم‌های شدیدتر آمریکا، چگونه می‌تواند عرضه نفت را تهدید کند و به طور بالقوه جریان صادرات را مختل کند. یک منبع مرتبط با یک پالایشگاه خصوصی در شاندونگ گفت: تعجب نمی‌کنم که آمریکا، تحریم‌های بیشتری را برای صادرات نفت خام ایران پس از عملیات اخیر تهران اعمال کند و فکر نمی‌کنم که اقدام آمریکا، کل رویه را تغییر دهد.

محموله‌های نفت ایران، خوراک اصلی پالایشگاه‌های مستقل چین بوده‌اند. طبق برآورد «اس اند پی گلوبال»، این محموله‌ها معمولا ۴۰ تا ۵۰ درصد مواد اولیه وارداتی توسط پالایشگاه‌های مستقل را تشکیل می‌دهند.

«اس اند پی گلوبال» اطلاعات را از منابع تجاری و منابع پالایشگاهی مستقل، شرکت تحلیل داده کپلر، کارگزاران کشتیرانی و منابع بندری جمع آوری کرده و این اطلاعات را با منابعی که آگاهی مستقیم از موضوع دارند، چک می‌کند.

در حال حاضر تقریبا تمام محموله‌های نفت ایران، به جای دلار، به یوان چین تسویه می‌شوند.

یک منبع پالایشگاهی دیگر گفت: تحریم‌های بیشتر مطمئنا واردات محموله‌های ایرانی را دشوارتر می‌کند و ممکن است شرکت‌های بیشتری درگیر در این معاملات، تحریم شوند. اما همچنین می‌تواند منجر به کاهش قیمت بشکه‌ها و تشویق به خرید شود.

سیجیا سان، دستیار مدیر تحقیقات و تحلیل پایین دستی «اس اند پی گلوبال» اظهار کرد: تاکنون، جریان صادرات نفت ایران به چین طبق روال معمول ادامه دارد اما وضعیت این صادرات در آینده، به نحوه اجرای تحریم‌ها از سوی آمریکا بستگی خواهد داشت.

پیشنهاد خرید نفت سبک ایران

به گفته منابع پالایشگاهی، ‌پالایشگاه‌های مستقل، پیش از تغییر برنامه خرید خود، تحولات را مد نظر خواهند داشت. با این حال، تقاضای فعلی برای خوراک، به دلیل حاشیه سود پالایشگاهی ضعیف، نسبتا ملایم است.

بنا بر اظهارات این منابع، نفت سبک ایران با تخفیف ۵ تا ۵.۵۰ دلار در هر بشکه نسبت به معاملات آی سی ئی برنت در هفته منتهی به ۱۹ آوریل، عرضه شد.

پالایشگاه‌های مستقل در استان شاندونگ که خریداران اصلی محموله‌های ایرانی هستند، عموما به دلیل حاشیه‌ سود ضعیف، نرخ تولید پایینی داشته اند که منجر به کاهش تقاضا برای مواد اولیه شده است.

بنا بر داده‌های شرکت ارائه‌دهنده اطلاعات انرژی «اویل کَم»، نرخ استفاده از ظرفیت تولید در پالایشگاه‌های مستقل شاندونگ تا ۱۸ آوریل، حدود ۵۴.۸ درصد بود که کمی بیشتر از یک هفته قبل بود.

طبق داده‌های «اس اند پی گلوبال»، پالایشگاه‌های مستقل چین پس از واردات ۵.۴۷ میلیون تن در فوریه، حدود ۴.۸۱ میلیون تن (۱.۱۴ میلیون بشکه در روز) خوراک شامل نفت خام و نفت کوره از ایران در مارس وارد کرده‌اند.

عامل دیگری که روی واردات نفت از ایران تاثیر گذاشته است، قیمت گذاری بالاتر صادرکنندگان ایرانی بوده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=143857
  • 32 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.