تاریخ : یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا چالش‌های بخش خصوصی فولاد ایران ضرورت رسیدگی به مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیاردی در پتروشیمی اعلام تورم نقطه به نقطه فروردین ماه روند صعودی اجاره در بازار مسکن تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران موافقت مجلس با تخصیص یارانه دارو و شیرخشک صنعت فولاد در معرض ورشکستگی شمش ایرانی یاری‌رسان کشورهای همسایه‌ تعطیلی تمام موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده ضرورت تلاش برای حفظ رضایت شهروندان تهران کاهش کودکان کار در پایتخت کبد چرب شایع ترین علت پیوند کبد در ایران خبر مهم کنفدراسیون فوتبال آسیا به پرسپولیس و استقلال پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی استقرار گروه‌های پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم تداوم روند کاهش نرخ سود بین بانکی کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت تصمیم جدید دولت درباره اجرای طرح کالابرگ مجوز ساخت سازه جدید در بافت سنگلج تا ۱۲ متر ارتفاع جزئیات حذف سایت «تهران من» شهرداری تهران پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس ضرورت اجرای قانون مدیریت یکپارچه شهری رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در اوایل سال آینده تشکیل شورای بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی اعلام زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران الزام فولادی‌ها به فروش با ارز نیمایی ضرورت توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران فولادی‌ها در معرض ورشکستگی احضار نمایندگان دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی

2

آینده مبهم صنعت فولاد ایران

  • کد خبر : 141974
  • 21 اسفند 1402 - 12:58
آینده مبهم صنعت فولاد ایران
افزایش انتظارات تورمی همچنان مهم‌ترین عامل موثر در بازار فولاد به‌ حساب می‌آید، به‌ طوری که میانگین قیمت معاملات شمش فولاد، در هفته سوم اسفند ماه نسبت به هفته گذشته ۰.۸ ‌درصد افزایش داشته‌ و ۹۱ ‌درصد شمش‌‌‌‌‌‌های عرضه ‌شده به‌ فروش رسیده ‌است.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ محدودیت در بخش انرژی موجب کاهش تولید در صنایع فولادی شده و از این ‌رو تحویل سفارش‌ها در زمان تعیین ‌شده انجام نمی‌شود. در این میان، ابلاغیه جدید وزارت صمت مبنی ‌بر اینکه کل ارز حاصل از صادرات در سال ‌آینده باید به نرخ نیما عرضه شود، فعالان فولادی را نگران کرده و آینده این صنعت در هاله‌‌‌‌‌‌ای از ابهام قرار گرفته ‌است.

هفته گذشته نوسان نرخ ارز محرک اصلی بازار فولاد به‌ حساب می‌‌‌‌‌‌آمد و از این ‌رو قیمت‌های محصولات زنجیره فولاد با افزایش قیمت همراه بودند. بیشتر کارخانه‌‌‌‌‌‌های تولید کننده مقاطع طویل با مشکل کمبود مواد اولیه و به ‌عبارت بهتر شمش مواجه بودند و از این‌ رو میزان تقاضا برای شمش در تالار صنعتی و معدنی بورس‌ کالا افزایش یافت.

این در حالی است که بسیاری از واحدهای تولیدی با محدودیت‌های انرژی همراه هستند و از طرفی این موضوع موجب کاهش تولید شمش در کارخانه‌‌‌‌‌‌ها نیز شده که موجب ‌شده تحویل سفارش‌ها در ماه پایانی سال ‌به تعویق بیفتد. این التهاب به بازار میلگرد نیز سرایت کرد به‌ طوری که روز چهارشنبه ۹ اسفند چیزی حدود ۴۰ ‌درصد از میلگردهای عرضه‌ شده مورد معامله قرار گرفت که بیشتر خریدها به دلیل کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی به ‌صورت اعتباری انجام شد.

از طرفی طی بخشنامه وزارت صمت مبنی ‌بر اینکه کل ارز حاصل از صادرات باید به نرخ نیما عرضه شود در روز چهارشنبه ۹ اسفند ابلاغ شد و از این‌ رو صادرات زنجیره فولاد تحت‌تاثیر اثرات منفی این اقدام قرار خواهد گرفت و می‌توان گفت که این وزارتخانه در تلاش است که قیمت فولاد را در همین سطح نگه دارد که این موضوع به زیان صادرات این صنعت خواهد بود.

طی دو هفته آینده پیش‌بینی می‌شود که معاملات شمش با همین شرایط انجام شود و برای سال ‌آینده با وجود افزایش حقوق و دستمزدها و شروع محدودیت‌های برق و همچنین وضعیت حامل‌های انرژی وضعیت صنعت فولاد نامعلوم خواهد بود و پیش‌بینی می‌شود که این زنجیره با چالش‌های جدی کمبود نقدینگی همراه باشد.

تالار صنعتی و معدنی بورس ‌کالای ایران روز شنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۲ میزبان عرضه ۴۹ ‌هزار ‌تن آهن اسفنجی بود که با توجه به‌ ثبت تقاضای ۱.۴ برابری نسبت به عرضه، ۱۰۰ ‌درصد عرضه‌ها مورد معامله قرارگرفت.

قیمت میانگین موزون هر کیلوگرم آهن اسفنجی در معاملات اخیر نسبت به هفته گذشته ۰.۴ ‌درصد کاهش داشت و به ۱۳ ‌هزار و ۴۴۹ ‌تومان رسید. به ‌عبارت بهتر روز شنبه کمترین حجم عرضه آهن اسفنجی طی دو سال ‌گذشته به ‌ثبت رسید‌که این افت عرضه به دلیل کاهش میزان تولید آهن اسفنجی تحت‌تاثیر محدودیت گاز بسیاری از واحدهای احیای مستقیم بود، بنابراین حجم تقاضا نیز با محدودیت‌های اعمالی، به کمترین میزان دوساله خود رسید ‌تا به همین واسطه قیمت آهن اسفنجی در بورس‌کالا کنترل شده و در سطح ۱۳ ‌هزار و ۴۰۰ ‌تومان به ازای هر کیلوگرم ‌تومان باقی‌ بماند.

بررسی معاملات بازار فیزیکی شمش فولاد در سومین هفته اسفند ماه نشان می‌دهد که نسبت حجم معاملات به عرضه این محصول از ۸۳ ‌درصد در دومین هفته اسفند ماه به ۹۱ ‌درصد افزایش داشته ‌است که ۸ ‌درصد افزایش را گزارش می‌کند؛ این در حالی است ‌‌‌‌‌‌که حجم عرضه این محصول میانی فولادی در روز ۱۴ اسفند نسبت به ۷ اسفند،  ۱۸ ‌درصد کاهش را نشان می‌دهد.

بررسی معاملات روز دوشنبه ۱۴ اسفند نشان می‌دهد که بورس ‌کالا میزبان عرضه بیش از ۱۶۶ ‌هزار و ۷۱۳ ‌تن شمش بود که با توجه به تقاضای ۱.۹ برابری چیزی حدود ۹۱ ‌درصد از عرضه‌ها مورد معامله قرارگرفت. قیمت میانگین موزون شمش در معاملات روز دوشنبه ۱۴ اسفند ۲۱ ‌هزار و ۱۷۲ ‌تومان به ازای هر کیلوگرم بود که افزایش ۱.۴۷ ریال را نسبت به هفته گذشته گزارش می‌کند.

همچنین بررسی رینگ فیزیکی نشان می‌دهد که میزان عرضه و معاملات در روز ۱۴ اسفند ماه نسبت به هفته پیشین به ترتیب ۱۸ ‌درصد و ۷ ‌درصد کاهش داشته‌‌‌‌‌‌اند. قیمت پایه تعیین ‌شده برای عرضه‌های شمش روز ۱۴ اسفند در بازه ۱۹ ‌هزار و ۷۰۰ ‌تومان تا ۲۰ ‌هزار و ۹۸۱ ‌تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شد.

میانگین قیمت پایه شمش در روز معاملاتی ۱۴ اسفند ۲۰ ‌هزار و ۳۴۰ ‌تومان به ‌ثبت رسید‌ که نسبت به هفته گذشته ۱.۱ ‌درصد رشد را گزارش می‌کند. در میان عرضه‌‌‌‌‌‌کنندگان شمش شرکت فولاد خوزستان چیزی حدود ۲۵ ‌هزار ‌تن شمش عرضه کرد که با تقاضای ۳۵ ‌هزار و ۳۰۰ تنی مواجه شد و ۲۳ ‌هزار ‌تن از شمش عرضه ‌شده با میانگین قیمت ۲۱ ‌هزار و ۵۱۳ ‌تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت.

شمش با میانگین قیمت ۲۳ ‌هزار‌تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار فیزیکی مورد معامله قرار گرفت که با احتساب هزینه حمل و تولید کف قیمت میلگرد به ۲۶ ‌هزار توان به ازای هر کیلوگرم می‌رسد. با توجه به این موضوع که وزارت صمت اعلام کرده است که در سال‌ آینده کل ارز صادرات باید با نرخ ارز نیمایی انجام شود، انگیزه‌‌‌‌‌‌ای برای صادرات وجود نخواهد داشت و همه محصولات مجددا به بازار داخلی بازخواهند گشت و با ادامه این شرایط پیش‌بینی‌‌‌‌‌‌ می‌شود در اوایل سال ‌آینده بازار منفی شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=141974
  • 63 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.