تاریخ : شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا چالش‌های بخش خصوصی فولاد ایران ضرورت رسیدگی به مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیاردی در پتروشیمی اعلام تورم نقطه به نقطه فروردین ماه روند صعودی اجاره در بازار مسکن تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران موافقت مجلس با تخصیص یارانه دارو و شیرخشک صنعت فولاد در معرض ورشکستگی شمش ایرانی یاری‌رسان کشورهای همسایه‌ تعطیلی تمام موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده ضرورت تلاش برای حفظ رضایت شهروندان تهران کاهش کودکان کار در پایتخت کبد چرب شایع ترین علت پیوند کبد در ایران خبر مهم کنفدراسیون فوتبال آسیا به پرسپولیس و استقلال پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی استقرار گروه‌های پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم تداوم روند کاهش نرخ سود بین بانکی کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت تصمیم جدید دولت درباره اجرای طرح کالابرگ مجوز ساخت سازه جدید در بافت سنگلج تا ۱۲ متر ارتفاع جزئیات حذف سایت «تهران من» شهرداری تهران پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس ضرورت اجرای قانون مدیریت یکپارچه شهری رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در اوایل سال آینده تشکیل شورای بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی اعلام زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران الزام فولادی‌ها به فروش با ارز نیمایی ضرورت توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران فولادی‌ها در معرض ورشکستگی احضار نمایندگان دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی

2

ضرورت تدوین بسته تشویقی جهت ترغیب مالکین به ایمن سازی

  • کد خبر : 139568
  • 17 بهمن 1402 - 11:47
ضرورت تدوین بسته تشویقی جهت ترغیب مالکین به ایمن سازی
رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران خواستار تدوین بسته تشویقی ویژه بازار تهران جهت ترغیب مالکین به ایمن سازی بازار تهران شد.

به گزارش سرویس شورای شهر افق تهران؛ احمد علوی، رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای شهر تهران در مورد وضعیت ایمنی بازار تهران با بیان اینکه بازار بزرگ تهران علاوه بر جایگاه ویژه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در شهر تهران، براساس نقشه‌های تاریخی بازار یکی از محلات حصارصفوی تهران است، گفت: درگذشته بخش‌های شمالی آن دارای فعالیت‌های تجاری و بخش جنوبی محل سکونت رجال و افراد به نام زمانه بوده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بازار تهران دارای ۲۰ راسته اصلی است و تقریباَ تعداد ۶۰۰ سرا و حدود ۷۰ کاروانسرای قدیمی دارد، اظهار کرد: اکثر سراهای تاریخی در جوار راسته‌های اصلی شکل گرفته بودند ولی مجتمع‌های تجاری که در سال‌های اخیر ساخته شده است در محدوده‌ای که قبلا مسکونی بوده قراگرفته اند.

علوی با اشاره به بازدیدهای دوره ایش از بازار تهران، بیان کرد: در حوزه شهرسازی و بافت تاریخی بازار، ضرورت بهسازی کالبدی استخوان بندی اصلی بازار بزرگ تهران و استفاده از ظرفیت های گردشگری بازار و توجه به هویت فرهنگی محله بازار و بناهای واجد ارزش  احساس می شود.

عضو شورای شهر تهران گفت: ضرورت تعریف بسته تشویقی جهت مرمت و احیای بناهای تاریخی، ضرورت حفاظت از عناصر شاخص معماری ایرانی در بازار تهران، استفاده از ظرفیت بازاریان در فرایند مرمت و بهسازی راسته ها و سراهای تاریخی، توجه به فرم ساختار بازار و پرهیز از تجمیع های نامتجانس و بزرگ مقیاس، استفاده از فضای زیرسطحی خیابان خیام جهت تأمین پارکینگ موتور و بارانداز ضروری است.

وی گفت: محدوده ۱۱۲ هکتاری بازار تهران شامل دو بخش مسکونی و تجاری است، بخش مسکونی که با بافت تجاری درهم تنیده بوده به مرور خالی از سکنه شده و با کاربری تجاری، تولیدی و انبار جایگزین شده است. آنچه به عنوان راسته‌های اصلی و تاریخی بازار تهران شناخته می شود نیز شامل ۲۵ هکتار از مساحت ۱۱۲ هکتاری بازار است.

علوی با بیان اینکه قدم اول در ساماندهی بازار تهران ارتقاء کیفیت کالبدی استخوان بندی اصلی بازار از طریق ساماندهی سقف، جداره و کف است، به گونه ای که این محدوده خوانا و متمایز شود، تأکید کرد: استفاده از ظرفیت بازاریان و کسب مشارکت آنان در فرایند مرمت و بهسازی در پیشبرد این هدف تأثیرگذار است و این اقدام توسط سازمان نوسازی و شهرداری منطقه ۱۲ آغاز شده است، لازم است با برنامه ریزی و زمان‌بندی در سریعترین زمان ممکن صورت گیرد.

وی در مورد چالش‌های مدیریت مسئله ایمن سازی حریق در بازار به مسئله قانون مالکیت سرقفلی در بازار اشاره کرد و گفت: ضعف بند ماده ۵۵ قوانین ایمنی کشور، پاسخگوی نیاز مدیریت حریق در بازار نیست و استفاده از اماکن با کاربری انبار در بازار در حالی است که اتاق اصناف هیچگونه مسئولیتی در مورد ماده ۱۷ و ماده ۳۷  قانون نظام صنفی نمی‌کنند و این در حالی است که استحکام سازه ها موضوع مهمی است که خسارت جانی را در پی خواهد داشت.

علوی یادآور شد: جمعیت بالای بازار و در جریان بازار که در پایان سال به ۴ میلیون نفر در روز می رسد، بسیار نگران کننده است. همچنین وجود ۶۰۰ ملک متروک به عنوان بناهای بی دفاع  باید تعیین تلکیف شوند؛ چراکه محل دپوی زباله و زندگی معتادین متجاهر شده است.

وی با اشاره غحرکت چرخ دستی ها که برای حرکت و اطفاء حریق معضل بسیار بزرگی است، گفت: شاهد اُفت فشار آب در زمان حریق و حادثه هستیم، هرچند که تعداد شیرها به تعداد کافی رسیده است؛ اما  لوله کشی آب قدیمی است و ارتقای سایز لوله‌ها امکان پذیر نیست.

عضو شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه نیازمند تدوین و تصویب برنامه اقدام مشترک بازار بزرگ تهران جهت ارتقای ایمنی و تاب آوری بازار هستیم گفت: رفع موانع و تخصیص اعتبار به دستگاه‌های داخلی شهرداری تهران جهت اجرای برنامه اقدام مشترک بازار ضروری است و باید با دستگاه‌های خدمات رسان و زیرساخت دولتی جهت اجرایی نمودن برنامه اقدام مشترک بازار و تخصیص اعتبار اقدام کنند. همچنین باید بسته تشویقی ویژه بازار تهران جهت ترغیب مالکین به ایمن سازی و مقاوم سازی سراها و حجره ها تدوین شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=139568
  • 110 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.