تاریخ : یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

افزایش ظرفیت تولید متانول کشور به بیش از ۱۴ میلیون تن ۳ میلیارد دلار درآمد ارزی کشور از محل صادرات مشتقات نفتی اعلام شرایط دریافت وام ۳۰۰ میلیونی برای مستاجران جزئیات ساخت خط ۹ متروی تهران برنامه شهرداری تهران برای استفاده از دوچرخه‌ جزئیات اجرای بخش‌نامه کاهش عوارض صادرات محصولات زنجیره فولاد افزایش خطر سکته مغزی با عصبانیت آمادگی ۵ سرمایه‌گذار برای تولید بنزین از متانول اعمال موانع و محدودیت‌های تولید فولاد ایران دومین تولیدکننده بزرگ سوخت‌های مایع موافقت مجلس با کلیات طرح اصلاح احکام مالیاتی جزئیات تصویب لایحه کاهش ساعت کار ادارات دهان اولین عضو نشان‌دهنده ابتلا به آلزایمر ضرورت برگزاری جلسه هم‌اندیشی درخصوص قرارداد چین انتقاد عضو شورای شهر از شهرداری تهران ضرورت ارتباط مستقیم نمایندگان مجلس با اعضای شورای شهر تهران جزئیات مرمت آرامگاه کوروش شکایت مجدد باشگاه استقلال از ۲ پرسپولیسی اعلام شرایط برگزاری امتحانات نهایی ترکیب احتمالی استقلال برای مصاف با فولاد خوزستان ظهور بیماری‌های ویروسی و عفونی بعد از مصرف توت فرنگی افزایش تدریجی ایستگاه‌های شارژ تاکسی‌های برقی در پایتخت قرارداد شهرداری با چین از بهترین قراردادهای تاریخ کشور آخرین قیمت آپارتمان‌های ۴۰ متری در مناطق مختلف پایتخت جزئیات برداشت ماهانه مالیات از حقوق کارمندان انتظار بی‌جواب تولیدکنندگان از وزیر صمت افزایش ۶ برابری هزینه برق فولادسازان افزایش صادرات معدن و صنایع معدنی به مرز ۱۳.۷ میلیارد دلار بررسی مجدد طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت بهره‌برداری از ۱۵ طرح پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۳ توصیه‌های برای کاهش علایم حساسیت فصلی افتتاح ۴ بازار جدید تره‌بار در تهران ضرورت توسعه زیرساخت‌های برقی‌سازی حمل و نقل همگانی پایتخت تاکید شهردار تهران بر لزوم اتصال پایانه جدید شرق به شبکه مترو برگزاری نمایشگاه گل محلات به زودی اعلام مبلغ پاداش استقلالی‌ها تا قهرمانی

3

ناهمخوانی حقوق کارگران با تورم ۴۵ درصدی

  • کد خبر : 136888
  • 13 دی 1402 - 9:34
ناهمخوانی حقوق کارگران با تورم ۴۵ درصدی
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بیان کرد: دولت در حالی از افزایش 25 درصدی حقوق کارگران دم میزند که تورم بالای چهل درصد است و این ناهنخوانی حقوق و تورم کمر کارگر را می‌شکند.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار تورم نقطه به نقطه در آذر ماه امسال به بیش از ۴۰ درصد رسیده و به نظر نمی‌رسد در سه ماه پایانی امسال نیز تغییر محسوسی در روند افزایش قیمت‌ها ایجاد شود. در این شرایط دو دیدگاه متضاد در خصوص افزایش حقوق وجود دارد؛ برخی بر این باورند که افزایش محدود حقوق یکی از راهکارهای کنترل تورم است.

از سوی دیگر، گروهی معتقدند که ریشه افزایش تورم نه افزایش دستمزد بلکه سیاست‌های اشتباه اقتصادی است.

حسن صادقی درباره حقوق بازنشستگان اظهار داشت: در حالی قرار گذاشته اند حقوق بازنشستگان را ۲۵ درصد زیاد کنند که تورم بالای ۴۰ درصد است. یعنی آقایان نمی‌دانند با این تصمیم چه شرایطی را به اقتصاد خانواده‌های بازنشستگان تحمیل می‌کنند؟ البته اگر قرار بر بی توجهی به قانون و شاخص‌های اقتصادی باشد که هر کاری می‌توانند انجام بدهند. اما اگر ملاک اجرای قانون باشد، قانون می‌گوید، تعیین حقوق باید بر اساس تورم اعلامی بانک مرکزی باشد که بانک مرکزی هم میزان تورم نقطه به نقطه را ۴۵.۷ اعلام کرده است.

افزایش ۲۵ درصدی حقوق یعنی سرکوب دستمزد

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در ادامه گفت: در واقع شاخص تورم در سبد هزینه مصرفی روزانه به حدی است که افزایش ۲۵ درصدی حقوق‌ها به سرکوب مزد منجر می‌شود. آیا می‌خواهیم با سرکوب مزد تورم را مهار کنیم؟ واقعا می‌خواهند با فقیر کردن مردم گرانی‌ها را مهار کنند؟! کنترل تورم به تصمیم منطقی نیاز دارد. اما تصمیم فعلی به معنی این است که ماشه نارنجک را بکشیم و نارنجک را در دست مان نگه داریم. معلوم است که دست خسته شده و با یک انفجار بلا نازل می‌شود. در واقع باید گفت، این کار دولت مصداق بارز خودزنی است.

او افزود: اینکه ما مزد را سرکوب کنیم تا مهار تورم محقق شود، قطعا هزینه ساز است. آیا با میزان افزایش حقوق‌ها تورم مهار شده است؟ پاسخ «نه» است. در سال ۹۳ تورم ۲۷ درصد و افزایش مزد ۱۵ درصد بود. خب! اگر این مزد نقش داشت، باید تورم هم کنترل می‌شد که همه دیدند، نشد. در واقع وقتی شاخص‌های علمی را کنار می‌گذاریم و رویکرد دستوری و امنیتی را دنبال می‌کنیم، به طبقه‌ای که انتظار آرامش اقتصادی دارند، ظلم می‌کنیم.

عامل تورم، سیاست‌های دولت است نه افزایش حقوق

این فعال کارگری تصریح کرد: عامل تورم باید در سیاست‌های دولت جستجو شود، نه اینکه سراغ کسانی بروند که هیچ نقشی در گرانی‌ها ندارند. تورم حاصل سیاست‌ها اشتباه، بی انضباطی مالی دولت است و عامل اصلی و منشاء و ریشه همه بدبختی‌های جامعه هم چیزی جز تحریم نیست. در واقع اگر دولت قیمت دلار را افزایش می‌دهد، علتی جز تحریم ندارد. اگر بازار پیدا و پنهان ارز ایجاد می‌کند، مسبب اش تحریم است. اگر دولت سیاست‌های انقباضی پیش می‌گیرد، ریشه اش در تحریم است. اما دولتی ها، چون از نام بردن دلائل تحریم هراسانند، سراغ کسانی می‌رود که در به هم ریختگی شرایط به هیچ وجه سهمی ندارند.

صادقی در پایان گفت: دولت تحت هیچ شرایطی نباید دست مزد را عامل افزایش تورم بداند. یعنی اینکه ما بیاییم، مالیات بر ارزش افزوده ایجاد کنیم و مالیات بر حقوق بگیریم و در طرف دیگر قضیه پول چاپ کنیم و موجب تورم بشویم و کارگر را مسبب گرانی‌ها بدانیم، قطعا می‌تواند هزینه‌های گزافی را به اقتصاد و البته معیشت مردم تحمیل کند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=136888
  • 73 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.