تاریخ : پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

سرقت خودرو با قیچی آرایشی زنانه زیر ۱۰ ثانیه راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴ نگرانی خانواده‌ها از وضعیت بهداشتی عمومی شهر گام مهم دولت در استفاده از ظرفیت‌های آفریقا ثبت جهانی کاشی هفت رنگ اصفهان کاهش شدید تمایل خرید محصولات فولادی ایران ضرر ۳ میلیارد دلاری صادرات فولاد با وضعیت ارز موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان آسیب ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن ضرورت تبدیل متانول به بنزین در کشور مشارکت ۸۹ درصد دهک‌های اول تا سوم در طرح فجرانه ارائه خدمات مشاوره رایگان به رانندگان تاکسی ممنوعیت افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی زمان درست مصرف ماست در کودکان آخرین وضعیت قرارداد با چین برای توسعه حمل و نقل عمومی ضرورت آغاز مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما امکان همکاری شهرداری تهران با «طرح نور» جزئیات زمان بازگشت گل‌محمدی به فوتبال بازگشت قطارهای تندرو به خط ۵ مترو اعلام فروش سهام رسمی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ضرورت حمایت گسترده از صنایع‌دستی برای تحقق شعار سال قیمت انواع میوه در میادین میوه و تره بار افزایش پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت فرزندان مادران استرسی چهار برابر بیشتر در معرض چاقی تکمیل زنجیره ارزش مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی امضای تفاهم‌نامه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری اجرای مجدد دوچرخه‌سواری در سه‌شنبه‌ها برگزاری رویداد بزرگ دشت غذا در تهران افزایش ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت ماه کاهش دما شدید هوای تهران در روز پنجشنبه کاهش تقاضا عامل کاهش قیمت محصولات فولادی افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران رکود صنعت فولاد با قیمت‌های دستوری اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ در مجلس هزاران میلیارد تومان از اموال تهران درحال از بین رفتن

1

وابستگی به نفت خام چالش جدی اقتصاد ملی

  • کد خبر : 127340
  • 11 شهریور 1402 - 8:37
وابستگی به نفت خام چالش جدی اقتصاد ملی
کارشناس اقتصادی وابستگی به نفت خام را چالش جدی اقتصاد کشور دانست که به واسطه وابستگی به نفت خام (فاقد ارزش افزوده)همواره ضربه پذیر بوده و با افزایش قیمت جهانی نفت موجب رشد اقتصادی و با کاهش قیمت نفت موجب کاهش رشد اقتصادی بوده است.

به گزارش سرویس اقتصاد افق تهران؛ حمیدرضا امام قلی تبار, کارشناس اقتصادی در رابطه با مشکلات موجود در اقتصاد کشور اظهار داشت: اقتصاد ایران به عنوان یکی از کشورهای در حال توسعه در چند سال اخیر شرایط مساعدی را تجربه نکرده است. به گواه نهادهای معتبر و مورد تائید بین المللی با اینکه کشورمان به لحاظ دارا بودن امکانات بی نظیری همچون نفت و گاز ،معادن، دریا،جنگل،موقعیت جغرافیایی استراتژیک؛ جمعیت جوان و تحصیل کرده و ماهر و … یکی از کشورهای با ترازبالا در جهان شناخته می‌شود،  اما متأسفانه در شاخص های مهمی همچون رشد اقتصادی ،فرار مغزها، نرخ تورم، بیکاری ، ارزش پول ملی و…اصلاً در جایگاه قابل دفاعی قرار ندارد.

وی ادامه داد: زیرا  اقتصاد ایران به واسطه وابستگی به نفت خام (فاقد ارزش افزوده)همواره ضربه پذیر بوده است که با افزایش قیمت جهانی نفت موجب رشد اقتصادی و با کاهش قیمت نفت موجب کاهش رشد اقتصادی بوده است. علاوه برآن با شروع انقلاب اسلامی و تغییر سیاست به سمت استقلال کشورمان و عدم کرنش در برابر بیگانگان، تک محصولی بودن کشورمان به عنوان ابزاری در دست دشمنان با تحریم های ناجوانمردانه ای همراه بوده است که اقتصاد نه چندان توانمند کشورمان را با فشار مضاعف تری مواجه نموده است. اینکه چرا دشمنان کشورمان با اطمینان از آسیب پذیر بودن اقتصاد ایران دست به چنین رفتارهایی زده اند،  باید در فقدان زیر ساخت اقتصادی مناسب کشور جستجو نمود .

این کارشناس اقتصادی گفت: نکته ای که رهبر معظم انقلاب به کرات از آن به عنوان دغدغه اصلی خود و  نظام یادکرده اند, تنها راه دفاع از حق مسلم خود در برابربیگانگان ، بی اثر کردن ابزار تحریم آنان است که در مرحله اول نیازمند اصلاح نگاه دولتمردان به بیرون از مرزها و اتکا به توانمندی و پتانسیل داخل کشور و تزریق خودباوری به جوانان این مرزوبوم است.

امام قلی تبار ادامه داد: ایمان به توانمندی جوانان این مرزوبوم عامل پیشرفت بی منت و پله های ترقی کشور بوده است. پیشرفت در صنعت هسته ای،نظامی و موشکی بواسطه اعتقاد به جوانان نخبه ی این مرزو بوم میسر گردید که در این بخش ها به شکل فزاینده ای قدرت کشور را در چانه زنی های منطقه ای و بین المللی افزایش داده است.

وی گفت: در شرایطی که بیگانگان با تحریم همه جانبه، صادرات نفت خام و درآمد ارزی کشور را دچار اختلال کرده اند، اتکا به پتانسیل و ظرفیت های داخلی می‌تواند عامل اصلی برون رفت از این مشکلات باشد.

کارشناس اقتصادی گفت:  جایگزین کردن صادرات فرآورده های نفتی (بنزین و محصولات پتروشیمی)به جای نفت خام تحریم شده میتواند ارزش افزوده بیشتری را عاید کشور نماید. صادرات خدمات فنی و مهندسی نیزبه عنوان یکی ازراه های کسب درآمدهای ارزی کشور می باشد، همچنین صادرات محصولات کشاورزی ،صنایع دستی،گیاهان دارویی ،ایجاد بازارچه های مرزی جهت صادرات محصولات داخلی و غیره که همه ی موارد از پتانسیل های اثبات شده ی کشور است، می تواند کمک شایانی برای حل مشکل تأمین ارزی کشور باشد. با وجود اینکه تمام این فرایندها درحال حاضر در مرحله اجراست  اما به واسطه عدم استفاده ازهمه ظرفیت های موجودهنوز نتوانسته است، سهم بالایی از درآمد ارزی را افزایش دهد که می بایستی باتجدیدنظر نسبت به این موارد و مدیریت بهینه به اهداف خود دست یابد.

امام قلی تبار گفت:تأمین درآمد پایدار ارزی قطعاً قدرت چانه زنی کشور در مواجه با دشمنان را افزایش خواهد داد.این نکته را نباید از خاطر برد که در خلال سال های قبل از تحریم های اقتصادی و اجرای برنامه های این چنینی و عدم وابستگی به نفت می توانست به طور کامل ابزار تحریم دشمنان را بی اثر نماید.

وی بیان کرد:در هر صورت پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری حلقه مفقوده چالش های حال حاضر کشور در عدم استفاده از فرصت های از دست رفته گذشته توسط مسئولین مربوطه بوده است و تنها مسیر مطمئنی که می تواند کشور را در حل مشکلات کنونی کمک نماید، مذاکره با دشمنان برای رفع تحریم ها نیست، بلکه در اتکا به توان داخلی، استفاده از امکانات داخلی همچون جلوگیری از فرار مغزها،اعتماد به جوانان مومن و متخصص،حمایت با برنامه از تولید،اشتغال زایی وتامین درآمد پایدار از جهت تامین منابع ارزی و بودجه سالیانه می باشد.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: ادامه ی این مسیر روشن قطعاً میتواند کشور را از هر مشکلی برهاند زیرا شرایط حال حاضر هرگز بدتر از سالهای جنگ تحمیلی نیست که بدون صادرات نفت و خزانه خالی  صرفاً با مدیریت انقلابی و اعتماد به جوانان این مرزوبوم در مقابل شرق و غرب ایستادگی نموده است.اینکه ایران توانسته است  تحریم های بخش نظامی،تکنولوژی هسته ای،علوم فضایی و غیره را با مدیریت جهادی و اتکاء به توانایی جوانان این مرزوبوم از تهدید به فرصت تبدیل نماید قطعاً میتواند نقشه ی راه اساسی برای برون رفت از وضعیت موجود باشد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=127340
  • 24 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.