تاریخ : شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا چالش‌های بخش خصوصی فولاد ایران ضرورت رسیدگی به مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیاردی در پتروشیمی اعلام تورم نقطه به نقطه فروردین ماه روند صعودی اجاره در بازار مسکن تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران موافقت مجلس با تخصیص یارانه دارو و شیرخشک صنعت فولاد در معرض ورشکستگی شمش ایرانی یاری‌رسان کشورهای همسایه‌ تعطیلی تمام موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعلام برنامه دولت برای چگونگی تداوم طرح کالابرگ تا هفته آینده ضرورت تلاش برای حفظ رضایت شهروندان تهران کاهش کودکان کار در پایتخت کبد چرب شایع ترین علت پیوند کبد در ایران خبر مهم کنفدراسیون فوتبال آسیا به پرسپولیس و استقلال پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی استقرار گروه‌های پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم تداوم روند کاهش نرخ سود بین بانکی کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت تصمیم جدید دولت درباره اجرای طرح کالابرگ مجوز ساخت سازه جدید در بافت سنگلج تا ۱۲ متر ارتفاع جزئیات حذف سایت «تهران من» شهرداری تهران پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس ضرورت اجرای قانون مدیریت یکپارچه شهری رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در اوایل سال آینده تشکیل شورای بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی اعلام زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران الزام فولادی‌ها به فروش با ارز نیمایی ضرورت توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران فولادی‌ها در معرض ورشکستگی احضار نمایندگان دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی

3

احتمال افزایش قیمت آهن اسفنجی در شهریور ماه

  • کد خبر : 126765
  • 05 شهریور 1402 - 13:31
احتمال افزایش قیمت آهن اسفنجی در شهریور ماه
با توجه به کاهش تولید آهن اسفنجی در داخل و احتمال افزایشی شدن نرخ ارز، قیمت آهن اسفنجی در شهریور ماه روند افزایش را تجربه خواهد کرد.

به گزارش سرویس اقتصاد افق تهران؛ بازار آهن و فولاد در طول مرداد ماه همچنان در رکود و ضعف تقاضا به سر برد و همسو با نوسان نرخ دلار در کانال ۴۸ و ۴۹ تومان، آهن آلات نیز متاثر از این نوسانات با جزئیات ریزی همراه بود اما در مجموع می‌توان گفت نرخ اقلام مختلف این حوزه خصوصا در بخش مواد اولیه روند ثابتی داشت.

در این میان نرخ آهن اسفنجی نیز بلاتکلیف بین کانال ۱۱ و ۱۲ هزار تومان بود که بیشتر متاثر از قیمت دستوری آن به زیر ۱۲ هزار تومان در اوایل مرداد محکوم شد. به نظر می‌رسید برای مرداد رسیدن قیمت آهن اسفنجی علاوه بر سیاست پایین نگاه داشتن قیمت‌ها توسط دولت، به تبعیت از بازار جهانی نیز به زیر ۱۱ هزار تومان پایه و شمش به ۱۸ هزار تومان افت کند اما این اعداد قابل دسترس نشد چرا که در ماه‌های گذشته هزینه‌ها به واسطه قطعی گاز از یک طرف و برق از طرف دیگر افزایش یافت.

بیشترین حجم معاملاتی این محصول بر روز نرخ ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان در اواسط ماه با حجم قرار داد ۱۵۶ هزار و ۸۰۰ تن ثبت شده و کمترین حجم قرارداد به میزان ۵۰۰ تن روی نرخ‌های ۱۱ هزار و ۶۶۰ تومان و ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان ثبت شده است.

کل ارزش معاملات این محصول در مرداد ماه به میزان ۱۰۰ میلیارد و ۶۹۳ میلیون و ۶۳۶ هزار و ۹۰۰ تومان برای حجم قرارداد ۸۳۸ هزار و ۸۰۰ تن ثبت شده است.

بیشترین عرضه محصول آهن اسفنجی نیز به مقدار ۱۴۰ هزار تن توسط توسعه آهن و فولاد گل گهر در نرخ ۱۲ هزار و ۵۵۰ تومان صورت گرفت.

در بازار آزاد نیز این محصول با اختلاف نرخ حدود ۲ درصد بالاتر از نرخ معامله شده در بورس کالا معامله شده و بیشترین نرخ معاملات این محصول بین نرخ‌های ۱۲ هزار ۵۰۰ تومان تا ۱۲ هزار ۸۰۰ تومان برای مجتمع فولاد غدیر نیریز بوده است.

در مجموع روند تغییرات این محصول در ماهی که گذشت در کنار این عوامل ذکر شده در فوق، در پی خبر اخذ عوارض در اول ماه نیز تحت تاثیر قرار گرفت و تا حدود زیادی بر کاهش حجم تولید آن اثر گذاشت و به دنبال آن قیمت را بالا برده و وارد کانال ۱۲ هزار تومان کرد. هرچند در انتهای ماه خبر لغو اخذ عوارض صادراتی از این محصول و تعدادی دیگر توسط وزارت اقتصاد و دارایی به گمرک کشور تا اطلاع ثانوی ابلاغ شد.

همچنین آزاد شدن معاملات شمش برای بخش بازرگانی و گشایش فروش اعتباری در بورس کالا از جمله سیاست دولت برای خروج بازار از رکود بود تا مشکل عدم فروش را تسکین دهند.

برای ماه‌ پیش‌رو به نظر می‌رسد دولت سیاست روند کاهشی را با شدت ماه‌های قبل ادامه نمی‌دهد و بعد از این مرحله باید در انتظار افزایش نرخ ارز بود مساله‌ای که مرکز پژوهش‌های مجلس نیز روی آن تمرکز دارد. در کنار این عامل با فرونشست تنش برق و گشایش عرضه‌های اعتباری تولید شمش بالا خواهد رفت و همین امر باعث بالا رفتن قیمت آهن اسفنجی خواهد شد چرا که تقاضای آن را بالا می‌برد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=126765
  • 37 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.