به گفته متخصص بهداشت عمومی، خوردن غذای چرب و شیرین مثل کله پاچه و زولبیا بامیه، موجب افزایش گرسنگی را در طول روزه داری خواهد شد.
به گزارش سرویس سلامت افق تهران، متخصص بهداشت عمومی و مسئول روابط عمومی پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به روزه داران توصیه کرد که در وعده سحر از خوردن غذای چرب و شیرین مثل کله پاچه و زولبیا بامیه و خودداری کنند.
این مواد غذایی موجبات تشدید تشنگی در طول روز می شوند، برخلاف باور عده ای مواد غذایی شیرین و چرب به دلیل ایجاد پدیده ای تحت عنوان دامپینگ، موجب افزایش گرسنگی را در طول روزه داری خواهد شد.
وی افزود: نوشیدن مقادیر زیاد آب در وعده سحر کمکی به رفع تشنگی در طول روز نمی کند و همچنین می تواند منجر به مشکلات گوارشی برای افراد شود.
هاشمی تصریح کرد: وعده سحری یکی از وعده های اصلی غذایی در ماه رمضان است که به هیچ عنوان نباید از آن چشم پوشی کرد شد، از نظر ارزش غذایی می توان آن را مانند وعده ناهار در نظر گرفت.
متخصص بهداشت عمومی خاطر نشان کرد: مصرف سبزیجات، کاهو، سالاد و میوه جات در وعده سحر به حفظ تعادل آب بدن به ویژه در روزهای بلند تابستان کمک می کند، بهترین گزینه برای افطار نیز می تواند خوراکی مختصری مانند نان و پنیر به همراه یک شیرینی با کربوهیدرات پیچیده مانند خرما یا سوپ سبک به همراه یک نوشیدنی گرم یا ولرم باشد.
هاشمی در ادامه بیان کرد: نوشیدن آب زیاد یا مصرف مواد قندی ساده نظیر زولبیا بامیه به مقدار زیاد در این وعده موجب بروز سوء هاضمه و نیز افت مجدد قندخون به دنبال افزایش سریع آن شده و منجر به افت فشار خون، ضعف، تعریق و حالت ناخوشایندمی شود.
وی در پایان تصریح کرد: بهتر است افطاری و شام در ۲ وعده جداگانه و با فاصله نیم ساعته مصرف شود، پرخوری در وعده شام نیز علاوه بر سوء هاضمه می تواند باعث افزایش وزن پس از ماه رمضان شود، مصرف میوه ها نیز برای تامین نیازهای تغذیه ای به عنوان وعده پس از شام توصیه می شود، همچنین فاصله شام تا سحر زمان مناسبی برای جایگزینی آب از دست رفته بدن در طول روز است.
انتهای پیام/