تاریخ : جمعه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

معرفی برترین موزه‌ها در ۳۰ اردیبهشت‌ماه پیش‌بینی کاهش شدید دما در تهران رشد درآمد حوزه شهری نشان اعتماد مردم به دوره ششم مدیریت شهری ظهور رقیب جدید برای ایران در بازار میلگرد شوراها مددکار مدیران شهری مجلس یازدهم مؤسس مجلس نوین در کشور اشتغال مستقیم۱۴۳ هزار نفر در صنعت پتروشیمی اجرای مجدد طرح کالابرگ الکترونیکی در گروی تصمیم دولت افتتاح دسترسی بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه‌ شهید چمران توصیه‌هایی برای پیشگیری از افزایش فشار خون چالش ورود ماشین آلات معدنی جدید به معادن مجوز مجلس به شناورسازی تقویم آموزشی مدارس و دانشگاه ها تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان اخذ مجوز ۲ خط تراموا در تهران بخشنامه‌ای برای سرکوب صادرکننده به نفع واردکننده تداوم رکود در سیاست‌های ارزی صادرات فولاد تعطیلی شنبه‌ها باعث افزایش مراودات اقتصادی با جهان راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان وضعیت قرمز پرسپولیس در حساس‌ترین هفته‌های لیگ رای کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در مورد استقلال و پرسپولیس انتشار کارت امتحانات نهایی از امشب حضور واگن‌های چینی از بهمن ماه در تهران جزئیات معاملات مسکن شهر تهران در سال جدید مکاتبه با موزه کویت برای استرداد تابلوی مظفرالدین شاه ساخت ۴۹ کیلومتر مترو در ۳۲ ماه اخیر افزایش صادرات صنایع معدنی به مرز ۱۳.۷ میلیارد دلار افزایش عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به ۵.۲ همت تاثیر مصرف کافئین قبل از خواب بر سلامتی اعلام قیمت تمام شده اتوبوس‌های چینی از سوی شهردار تهران اصلاح جداول بودجه ۱۴۰۳ ضرورت تصویب تفریغ بودجه در شورای شهر نقاط قوت و ضعف شهرداری تهران در تفریغ بودجه ۱۴۰۱ تعطیلی شرکت‌های فولادی با تداوم روند فعلی فولاد ایران در بازارهای جهانی کاهش نرخ تورم سالانه به ۳۸.۸ درصد نفت باعث غفلت از معادن استان خوزستان موافقت مجلس با کاهش ساعت کاری کارمندان دولت

5

واکنش کویت به فعالیت ایران در میدان آرش

  • کد خبر : 122435
  • 13 تیر 1402 - 14:19
واکنش کویت به فعالیت ایران در میدان آرش
اختلافات میان کویت و عربستان سعودی با ایران بر سر میدان گازی آرش (الدوره) و برنامه‌های حفاری ایران بیشتر شده و کویت ادعاها و برنامه‌های ایران را رد کرده است.

به گزارش سرویس سیاسی افق تهران؛ اختلاف کویت و عربستان سعودی با ایران بر سر میادین نفتی آرش پیشینه طولانی دارد، اما اختلافات اخیر ایران را به بهبود روابط با دو کشور سوق داده است.

مناقشات میان کویت و عربستان سعودی با ایران بر سر میدان گازی آرش (الدوره) و برنامه‌های حفاری ایران بیشتر شده و کویت ادعاها و برنامه‌های ایران را رد کرده است.

مناقشات بر سر میدان آرش
مناقشه میان ایران و کویت، به دلیل انتقاد از ایران پیرامون طرح‌های حفاری‌اش در یکی از میادین گازی فراساحلی که عربستان سعودی نیز درآن سهیم است، تشدید شد.

سعد البراک ، وزیر نفت کویت گفت که حفاری برنامه‌ریزی شده ایران در میادین گازی آرش را نخواهد پذیرفت. به گزارش خبرگزاری رسمی کویت، وی تصریح کرد: ما به طور قاطع فعالیت‌های ایران در اطراف میدان گازی فراساحلی الدوره را رد می‌کنیم. وی ادعا کرد که این میدان ثروت طبیعی کویت و عربستان است و تا زمان ترسیم مرزهای دریایی، هیچ طرف ثالثی در آن حقی ندارد از ادعاها و نیات ایران پیرامون میدان الدره که با ساده ترین قواعد روابط بین الملل منافات دارد، غافلگیر شدیم.

وزیر خارجه کویت اضافه کرده است: کویت و عربستان به عنوان یک طرف واحد مذاکره، کاملا با هم توافق دارند و ایران باید قبل از اینکه هرگونه حقی در میدان الدره داشته باشد، ابتدا به ترسیم مرزهای دریایی متعهد باشد.

لازم به ذکر است که ایران و عربستان سعودی در این مورد اظهار نظری نکرده‌اند.

میدان گازی الدوره ایران آن را میدان آرش می.نامد در سواحل کویت در خلیج فارس واقع شده است. عربستان سعودی و کویت این میدان را منطقه بی‌طرف مینامند، درحالی که ایران مدعی بخش شمالی آن است.

گذشته اختلافات
این اختلافات به دهه ۱۹۶۰ برمی‌گردد، زمانی که ایران و کویت امتیازات فراساحلی مشترکی را پس از کشف بدست آوردند. به گفته مؤسسه خاورمیانه، عربستان سعودی مذاکرات توسعه میدان را در دهه ۲۰۰۰ آغاز کرد، اما این مذاکرات در سال ۲۰۱۳ در بحبوحه اختلاف نظر در مورد اشتراک تولید گاز و خطوط لوله متوقف شد. سال گذشته، عربستان سعودی و کویت توافقنامه ای برای توسعه این میدان امضا کردند. ایران در آن زمان این توافق را «غیرقانونی» خواند .

محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در آخرین نشست خود گفت: که آمادگی کامل برای آغاز حفاری در میدان وجود دارد. این صحبت‌ها باعث انتشار بیانیه کویت در ادامه شد.

روزنامه کویتی الجریده روز دوشنبه گزارش داد که پس از اینکه کویت و عربستان سعودی موضع خود را مبنی بر عدم ادعای ایران در زمینه میدانی در جریان مذاکرات درباره این موضوع اعلام کردند، ایران تصمیم به آغاز طرح های حفاری در دره گرفت.

دوستی دشمنان دیرینه
ایران و کویت در ماه مارس درباره مرزهای دریایی خود مذاکره کردند. چین نیز برای بهبود روابط میان عربستان سعودی و ایران میانجی‌گری کرد.

این اختلاف نشانه تنش‌های بالقوه بین ایران و دو کشور خلیج فارس است. روابط ایران با عربستان سعودی پس از توافق رسمی دو کشور برای از سرگیری روابط، به طرز چشمگیری بهبود یافته است. ماه گذشته، ایران برای اولین بار از زمان قطع روابط در سال ۲۰۱۶، سفارت خود را در عربستان سعودی بازگشایی کرد.

عربستان سعودی و ایران در آن سال پس از اعدام روحانی برجسته شیعه نمر النمر توسط این پادشاهی، روابط خود را قطع کردند . کویت نیز در آن زمان روابط خود را با ایران قطع کرد.

کویت در سال ۲۰۲۲ روابط خود را با ایران از سر گرفته و اکنون روابط در حال بهبود است. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در ماه ژوئن در چارچوب یک سفر دیپلماتیک خلیج فارس به کویت سفر کرد.برخلاف عربستان سعودی، کویت از نظر تاریخی در مناقشات خلیج فارس بی طرف مانده است.

به گفته مؤسسه خاورمیانه، الدوره برای کویت به دلیل کمبود گاز طبیعی در کشور حائز اهمیت است.

عربستان سعودی روز دوشنبه اعلام کرد کاهش تولید نفت خود را تا یک ماه دیگر تمدید می کند. این تصمیم در آستانه نشست روز چهارشنبه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در وین اتخاذ شد. عربستان سعودی، کویت و ایران همگی اعضای اوپک هستند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=122435
  • 71 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.