یافته های محققان نشان می دهد برخی افراد در مواجهه با غذاهای بسیار فرآوری شده، رفتاری مانند اعتیاد به موادمخدر را از خود نشان می دهند.
به گزارش سرویس سلامت افق تهران، یکی از مشکلات شایع و جدی در بسیاری از کشورهای جهان، چاقی و اضافه وزن است، مطالعات قبلی ثابت کرده بود که غذاهای بسیار فرآوری شده و یا غذاهایی که حاوی چربی زیاد و یا کربوهیدارت تصفیه شده ای مثل آرد یا شکر سفید هستند، میتواند موجب اعتیاد غذایی شوند.
مطالعات بالینی بر روی انسانها حاکی از این است که برخی افراد در برخورد با غذاهایی مثل پیتزا، شکلات و سیب زمینی سرخ کرده رفتاری مانند اعتیاد به موادمخدر را از خود نشان می دهند، با این وجود غذاهای غیرفرآوری شدهای مثل برنج قهوهای یا ماهی قزل آلا به بروز چنین رفتارهایی منجر نمیشوند.
بر اساس مطالعات محققان دانشگاه میشیگان اشخاصی که شاخص توده بدنی بالاتری دارند، با مشکلات زیادتری با مصرف غذاهای فرآوری شده مواجه میشوند، با این وجود شاید بتوان گفت که برخی افراد بیشتر مستعد اعتیاد به این گونه موادغذایی هستند.
این دانشمندان اعتقاد دارند که اگر غذاها به بروز رفتار اعتیادآمیز منجر شوند، باید تجدید نظر کلی در برخی سیاستهای مربوط به آنها و علی الخصوص تبلیغات و بازاریابی این غذاها در میان کودکان انجام داد.
محققان تاکید دارند که لازم است در آینده پژوهشهای بیشتری درخصوص تاثیرات ناشی از غذاهای فرآوری شده بر روی رفتار و نیز ساختار مغز انسان به عمل آورد.
انتهای پیام/