تاریخ : جمعه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

معرفی برترین موزه‌ها در ۳۰ اردیبهشت‌ماه پیش‌بینی کاهش شدید دما در تهران رشد درآمد حوزه شهری نشان اعتماد مردم به دوره ششم مدیریت شهری ظهور رقیب جدید برای ایران در بازار میلگرد شوراها مددکار مدیران شهری مجلس یازدهم مؤسس مجلس نوین در کشور اشتغال مستقیم۱۴۳ هزار نفر در صنعت پتروشیمی اجرای مجدد طرح کالابرگ الکترونیکی در گروی تصمیم دولت افتتاح دسترسی بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه‌ شهید چمران توصیه‌هایی برای پیشگیری از افزایش فشار خون چالش ورود ماشین آلات معدنی جدید به معادن مجوز مجلس به شناورسازی تقویم آموزشی مدارس و دانشگاه ها تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان اخذ مجوز ۲ خط تراموا در تهران بخشنامه‌ای برای سرکوب صادرکننده به نفع واردکننده تداوم رکود در سیاست‌های ارزی صادرات فولاد تعطیلی شنبه‌ها باعث افزایش مراودات اقتصادی با جهان راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان وضعیت قرمز پرسپولیس در حساس‌ترین هفته‌های لیگ رای کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در مورد استقلال و پرسپولیس انتشار کارت امتحانات نهایی از امشب حضور واگن‌های چینی از بهمن ماه در تهران جزئیات معاملات مسکن شهر تهران در سال جدید مکاتبه با موزه کویت برای استرداد تابلوی مظفرالدین شاه ساخت ۴۹ کیلومتر مترو در ۳۲ ماه اخیر افزایش صادرات صنایع معدنی به مرز ۱۳.۷ میلیارد دلار افزایش عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به ۵.۲ همت تاثیر مصرف کافئین قبل از خواب بر سلامتی اعلام قیمت تمام شده اتوبوس‌های چینی از سوی شهردار تهران اصلاح جداول بودجه ۱۴۰۳ ضرورت تصویب تفریغ بودجه در شورای شهر نقاط قوت و ضعف شهرداری تهران در تفریغ بودجه ۱۴۰۱ تعطیلی شرکت‌های فولادی با تداوم روند فعلی فولاد ایران در بازارهای جهانی کاهش نرخ تورم سالانه به ۳۸.۸ درصد نفت باعث غفلت از معادن استان خوزستان موافقت مجلس با کاهش ساعت کاری کارمندان دولت

0

تبدیل‌شدن به قطب گازی منطقه

  • کد خبر : 120408
  • 22 خرداد 1402 - 17:01
تبدیل‌شدن به قطب گازی منطقه
فعال اقتصادی بیان کرد: واردات و صادرات به‌موقع منابع گازی می‌تواند در حوزه مصرف انرژی داخلی ایجاد تعادل کند و با دیپلماسی انرژی ایران در منطقه به یک قطب گازی تبدیل شود.

به گزارش سرویس صنعت افق تهران؛ ساسان شاه‌ویسی فعال اقتصادی با بیان اینکه تعامل سازنده‌ای که بر اهداف سند چشم‌انداز اثر ‌می‌گذارد ارتباط‌گیری است، اظهار داشت: این راهبرد صرف‌نظر از اینکه یک رویکرد سیاسی در حوزه روابط و ارتقای استعداد منطقه‌ای است، می‌تواند در جهت‌های دیگر نیازهای راهبردی ما را رفع کند.

وی ادامه داد: ایران یک کشور بزرگ دارنده انرژی است، اما به‌دلیل توزیع نامتوازن سرمایه‌گذاری و در عین حال عبور از نقاط کور کلیدی، استفاده از منابع انرژی به‌گونه‌ای است که در بعضی اوقات گاز در مناطق شمالی و شمال شرقی دچار کمبود می‌شود.

این اقتصاددان تصریح کرد: وجود دیپلماسی انرژی در کنار سایر قابلیت‌های دیپلماسی توانایی استفاده از ظرفیت‌های بالقوه‌ در کشورهای همسایه را امکان‌پذیر می‌کند. اینکه ما بتوانیم به همه کشورها نفت و گاز صادر کنیم مسئله مهمی است، اما اگر برای رفع نقص‌های راهبردی از کشورهای دیگر نفت و گاز وارد کنیم، ‌می‌توانیم منابع خود را ذخیره و در شرایط مناسب این ذخایر را صادر کنیم. به عبارت دیگر نوعی تبادل و تعادل در مصارف انرژی داشته باشیم.

شاه‌ویسی یاداور شد: دیپلماسی انرژی سبب ایجاد روابط اقتصادی و سیاسی بین ما و دیگر کشورها می‌شود و می‌تواند در کوتاه‌مدت نیازهای ما را برطرف کند. ایران با واردات گاز می‌تواند مکمل نیازهای ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک کشور ترکمنستان در منطقه باشد.

وی خاطرنشان کرد: صرف ‌نظر از روابط کشورها در شرایط موجود، ارتباط‌ با کشورهای منطقه از جمله ترکمنستان می‌تواند یک هم‌ظرفیتی در اتصالات مشترک مانند انرژی و نیازهای‌ طرفین به‌وجود آورد. ذخایر گازی کشورهایی مانند ترکمنستان و ایران ثبات ‌سیاسی، ‌اقتصادی و ‌کنش‌ رفتاری را در منطقه ایجاد می‌کند و به‌نوعی با شروع صادرات به سایر کشورها از طریق ایران یک شرایط برد – برد برای هر دو کشور به‌وجود می‌آید. از سوی دیگر، ترکمنستان یکی از کشورهای مؤثر در حوزه اقتصاد ‌انرژی سازمان کشورهای همکاری اقتصادی (اکو) است و بستر و استعدادی برای استفاده از ظرفیت‌های انرژی در آینده ایجاد می‌کند.

این اقتصاددان تصریح کرد: ایجاد توافق‌های راهبردی با کشور ترکمنستان در حوزه گازی می‌تواند کارکردهای مؤثری را در پویایی کریدورهای تجاری از جمله کریدور تجاری گازی به‌وجود آورد.

شاه‌ویسی با اشاره به اینکه روابط ایران با ترکمنستان صرفاً انرژیک است، اما اگر قابلیت درستی را تعریف کنیم این روابط می‌تواند چندوجهی و اثرگذار باشد، ادامه داد: توان بالای مهندسی در حوزه نفت و گاز، هم‌جواری با کشورهای بزرگ مصرف‌کننده، دارا بودن توان مصرفی بالا در مناطق مختلف کشور، امکان سوآپ و معاوضه گاز و دسترسی به آب‌های آزاد برای صادرات و انتقال این قابلیت را برای ترکمنستان ایجاد می‌کند تا بتواند صادرات گاز خود را افزایش دهد.

وی یاداور شد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، ایران محورهای اساسی را در حوزه‌ انرژی برای دستیابی به یک کریدور صادراتی مشخص کرده است تا بتواند به یک هاب در منطقه تبدیل شود.

این اقتصاددان اذعان کرد: قابلیت تولید و توزیع گاز در منطقه جزء دسترسی‌هایی به‌شمار می‌رود که در این دوره دیپلماسی فعال کشور با اولویت همکاری با همسایگان به‌وجود آمده است. در این میان جریان‌سازی برای جذب سرمایه‌گذار در حوزه اکتشاف و بهره‌برداری از میدان‌های نفت و گاز جدید می‌تواند زمینه مناسبی برای توسعه همکاری‌ها با همسایگان در بخش نفت و گاز به‌وجود آورد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=120408
  • 25 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.