تاریخ : پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

تداوم روند کاهش نرخ سود بین بانکی کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت تصمیم جدید دولت درباره اجرای طرح کالابرگ مجوز ساخت سازه جدید در بافت سنگلج تا ۱۲ متر ارتفاع جزئیات حذف سایت «تهران من» شهرداری تهران پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس ضرورت اجرای قانون مدیریت یکپارچه شهری رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در اوایل سال آینده تشکیل شورای بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی اعلام زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران الزام فولادی‌ها به فروش با ارز نیمایی ضرورت توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران فولادی‌ها در معرض ورشکستگی احضار نمایندگان دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی فشارخون بالا قاتل خاموش واکنش باشگاه استقلال به برکناری خطیر ضرورت توجه به سلامت کبد با بالا رفتن سن رگبار و رعد و برق از امروز در تهران سرقت خودرو با قیچی آرایشی زنانه زیر ۱۰ ثانیه راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴ نگرانی خانواده‌ها از وضعیت بهداشتی عمومی شهر گام مهم دولت در استفاده از ظرفیت‌های آفریقا ثبت جهانی کاشی هفت رنگ اصفهان کاهش شدید تمایل خرید محصولات فولادی ایران ضرر ۳ میلیارد دلاری صادرات فولاد با وضعیت ارز موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان آسیب ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن ضرورت تبدیل متانول به بنزین در کشور مشارکت ۸۹ درصد دهک‌های اول تا سوم در طرح فجرانه ارائه خدمات مشاوره رایگان به رانندگان تاکسی ممنوعیت افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی زمان درست مصرف ماست در کودکان آخرین وضعیت قرارداد با چین برای توسعه حمل و نقل عمومی ضرورت آغاز مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما

1

مقصد صادرات نانویی ایران

  • کد خبر : 120095
  • 20 خرداد 1402 - 11:14
مقصد صادرات نانویی ایران
عراق با 21 میلیون دلار بزرگ‌ترین مشتری محصولات نانویی ایران و پس از آن ترکیه با 12 میلیون دلار دومین مقصد صادرات ایران در زمینه محصولات و کالاهای فناوری نانو است

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ در حال حاضر بیش از هزار و ۲۰۰ محصول نانویی توسط ۳۲۵ شرکت دانش‌بنیان فعال در عرصه نانوفناوری تولید و روانه بازار می‌شوند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال ۱۴۰۰، با افزایش ۷ هزار میلیارد تومانی نسبت به سال قبل، به ۱۸ هزار میلیارد تومان رسید.

رشد تولید محصولات نانو طی این سال‌ها علاوه بر مصرف در داخل کشور منجر به صادرات به بیش از ۴۵ کشور دنیا شده است. آمارها نشان می‌دهد بیش از ۷ درصد بازار محصولات نانویی ایران را بازارهای خارجی تشکیل می‌دهند.

عراق، با ۲۱ میلیون دلار بزرگ‌ترین مشتری محصولات نانویی ایران و پس از آن ترکیه با ۱۲ میلیون دلار دومین مقصد صادرات ایران در زمینه محصولات و کالاهای فناوری نانو است. لبنان، گرجستان و افغانستان نیز به ترتیب در جایگاه‌های بعدی بازار خارجی تولیدات نانویی قرار دارند.

کشورهای هدف محصولات نانویی ایران
در بین مقاصد خارجی محصولات نانویی ایران، نام ایالات متحده آمریکا نیز به چشم می‌خورد. با وجود تحریم‌های این کشور علیه مردم ایران، واردات از ایران توسط این کشور، در نوع خود جالب توجه و حاکی از یک رفتار دوگانه است. این امر همچنین نشان می‌دهد که محصولات پیشرفته ایرانی علی‌رغم تحریم‌ها توانسته است جای خود را در بازار جهان پیدا کند.

ورود محصولات نانوفناوری ایران به آمریکا در شرایط تحریمی، اولین بار توسط سعید جلیلی، عضو شورای عالی امنیت ملی، بیان شد. وی در توییتی اعلام کرد: از نشانه‌های پیشرفت کشور و درماندگی دشمن این است که آمریکا از یک سو با تحریم‌های ثانویه، کشورهای دیگر را برای خرید نفت از ایران مجازات می‌‌کند و از سوی دیگر خود آمریکا برای خرید محصولات پیشرفته نانوتکنولوژی از ایران، تحریم‌های اولیه خود را نادیده و از طریق واسطه، آن‌ها را وارد می‌کند.

تحریم‌های نفتی آمریکا سال‌هاست که در موضوعات دیگر، از جمله زمینه‌های علمی، فناوری و حتی سلامت وارد شده است؛ از جمله اینکه طی سال‌های اخیر، در زمینه تأمین تجهیزات و فناوری‌های نفتی، تمام زنجیره‌های فروشنده تجهیزات به ایران از همه کشورهای جهان مورد تحریم قرار می‌گیرند. واردات محصولات نانویی به میزان بیش از ۱ میلیون دلار از ایران نشان می‌دهد که این کشور علی‌رغم تحت فشار قراردادن کشورهای دیگر برای کاهش مراودات با ایران، خود اقدام به تأمین محصولات مورد نیاز خود از ایران می‌کند.

پیش‌تر نیز یکی از تولیدکنندگان تجهیزات آزمایشگاهی در ایران از مونتاژ محصولات آزمایشگاهی تحت لیسانس ایران در انگلستان و صادرات آن به آمریکا خبر داده بود. شواهدی از این دست نشان می‌دهد محصولات ایران در زمینه نانوفناوری علاوه بر اینکه استانداردهای لازم برای حضور در بازار جهانی دارند، از بازار آمریکا نیز خواهان دارند و اگر مانع تحریم نبود، چه بسا بازار گسترده‌تری نیز در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی بود.

کالاهای نانویی ایران در حوزه‌های صنعتی مختلفی تولید می‌شود که بیشتر آن‌ها در حوزه‌های حمل و نقل، مواد اولیه و تجهیزات هستند. در بخش تجهیزات نانویی که سومین حوزه پر طرفدار در بین محصولات نانویی ایرانی است، قزاقستان، ایالات متحده آمریکا و روسیه، سه کشوری هستند که بیشترین متقاضی محصولات ایرانی هستند.

همچنین در بخش محصولات نانویی در زمینه الکترواپتیک، کشور عراق به عنوان مقصد اصلی صادرات محصولات نانوساخت ایرانی قرار دارد. در بخش نساجی، به ترتیب عراق، پاکستان و افغانستان قرار دارند و در بخش محصولات دارویی و مرتبط با سلامت، ترکیه و سوریه مقاصد اصلی صادراتی هستند و عراق در رتبه سوم قرار دارد.

توزیع سهم صادراتی محصولات نانویی به تفکیک صنعت و کشور هدف
از طرفی، ایران در مجموع تا پایان سال ۲۰۲۱، تعداد ۳۰۷ اختراع مرتبط با فناوری نانو در دفاتر ثبت پتنت آمریکا و اروپا منتشر کرده است. تعداد پتنت‌های نانویی ایران در اداره ثبت اختراعات آمریکا (USPTO) در سال ۲۰۲۱، ۲۱ پتنت بوده است. بر این اساس، رتبه ایران در پتنت‌های ثبت شده در USPTO در سال ۲۰۲۱ بیست و چهارم است و این تعداد اختراعات مرتبط با فناوری نانو، سهم حدود ۳۰ درصد از کل پتنت‌های ثبت شده ایران در ادارات ثبت پتنت آمریکا و اروپا را شامل می‌شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=120095
  • 18 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.