تاریخ : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

جلب اعتماد مردم در مدیریت شهری مقدمه رشد شهر جزئیات طرح تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی اعلام اسامی فرآورده‌های سلامت فاقد مجوز از سوی سازمان غذا و دارو تخصیص اعتبار برای مرمت دومین بنای خشتی ایران بهینه‌سازی مصرف انرژی از راهبردهای مهم صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ افزایش تولید در صنعت فولاد در گرو تأمین انرژی تصویب ایجاد شعبه رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران حذف گشت ارشاد در لایحه عفاف و حجاب معیارهای افزایش شهریه مدارس غیردولتی پیش‌بینی قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳ تغییر فرمول تعیین حقوق کارگران زیان ۳ میلیارد دلاری صنعت فولاد خام‌فروشی عامل اصلی کاهش ارزش صادرات فولاد زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان ضرورت تدوین لایحه ارائه خدمات رفاهی به تهرانی‌ها جزئیات ساخت‌وساز در محدوده باغ گیاه‌شناسی محرومیت قطعی ستاره‌های استقلال و پرسپولیس تصمیم نکونام برای بازیکن استقلال وضعیت نگران کننده تورم در سال ۱۴۰۳ فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا برگزاری نمایشگاه استانی آثار کمتردیده شده موزه ملی ایران قیمت آپارتمان در شرق تهران ضرورت شفاف‌سازی شهریه مدارس غیردولتی موافقت نمایندگان با لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست ایران راهکارهای پیشگیری از ابتلا سندرم ناخن زرد افزایش تولید فولاد خام ایران ضرورت تک نرخی شدن ارز برای پیشرفت فولاد کشور ساخت بزرگراهی جدید در تهران تخلف افزایش کرایه‌های تاکسی بیش از ۴۵ درصد عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه جزئیات طرح ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها عزم دولت سیزدهم برای حل مشکل مسکن تعطیلی تمرینات استقلال پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال رشد تولید فولاد خام ایران در سه ماهه ۲۰۲۴

2

آشنایی با بیماری قلبی در بانوان

  • کد خبر : 119509
  • 17 خرداد 1402 - 9:08
آشنایی با بیماری قلبی در بانوان
بیماری قلبی یکی از علت‌های اصلی مرگ‌ومیر در خانم‌ها شناخته می‌شود اما با وجود پیشرفت‌های علم پزشکی بیشتر بانوان از خطرات بیماری قلبی آگاه نبوده و این کمبود آگاهی می‌تواند باعث تاخیر در درمان می‌شود.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران؛ سال‌هاست که در تمام دنیا بیماری قلبی یکی از علت‌های اصلی مرگ‌ومیر در خانم‌ها شناخته می‌شود؛ اما باوجود پیشرفت‌های گسترده در تکنولوژی پزشکی، همچنان خیلی از خانم‌ها از ریسک فاکتورهای بیماری قلبی آگاه نیستند و حتی نمی‌دانند از چه زمانی باید غربالگری را شروع کنند. این کمبود آگاهی می‌تواند منجر به تأخیر در تشخیص و درمان شود و در نهایت مشکلات و عواقب جدی برای سلامتی ایجاد نماید. در نتیجه تمام خانم‌ها باید در مورد ریسک فاکتورهای بیماری قلبی اطلاعات کافی داشته باشند و بدانند از چه زمانی لازم است تست غربالگری این بیماری را شروع کنند.

این باور اشتباه وجود دارد که بیماری قلبی بیشتر در میان آقایان شایع است تا در میان خانم‌ها. اما واقعیت این است که وقوع بیماری‌های قلبی به اندازهٔ ناچیزی در خانم‌ها کمتر شایع می‌باشد و همچنان یکی از علت‌های اصلی مرگ‌ومیر در خانم‌ها در تمام دنیاست.

بیماری قلبی چیست؟

بیماری قلبی یک عبارت چتری برای انواع عوارضی است که بر قلب اثر می‌گذارند. بیماری عروق کرونری که به نام بیماری‌ قلبی و عروقی نیز شناخته می‌شود، شایع‌ترین نوع بیماری‌های قلبی است و زمانی روی می‌دهد که رگ‌های تأمین‌کنندهٔ خون به سمت قلب، به‌خاطر تجمع پلاک مسدود یا باریک می‌شوند و درد در قفسه سینه، حمله قلبی و دیگر علائم هشداردهنده را ایجاد می‌کنند.

خانم‌ها بیشتر احتمال دارد اولین حادثه قلبی خود را در سنین بالاتری نسبت به آقایان تجربه کنند و معمولاً نرخ مرگ‌ومیر بالاتر و پیش‌آگاهی نادرست‌تری به دلیل تأخیر در تشخیص دارند

پلاک از کلسترول و چربی و دیگر موادی تشکیل می‌شود که می‌توانند به‌مرورزمان در عروق انباشته شوند. در شرایطی خاص، پلاک می‌تواند ثابت شده و رگی را که مسئول خون‌رسانی به قلب است مسدود کند. این اتفاق به قلب آسیب زده و حتی منجر به مرگ می‌شود.

دانشمندان باور دارند التهاب نیز یکی از فاکتورهای مهم در بیماری‌های قلبی و عروقی و حملات قلبی است. مکانیسم اثر التهاب بر قلب به این صورت است که التهاب موجب بزرگ‌تر شدن پلاک شده و باعث می‌شود این پلاک از جای خود کنده شده و لخته خونی تشکیل شود که رگ‌های تأمین‌کنندهٔ خون برای قلب را مسدود می‌کند.

عوامل خطر و ریسک فاکتورهای بیماری‌های قلبی

. سن: با افزایش سن در خانم‌ها، ریسک یا خطر ابتلا به بیماری قلبی افزایش می‌یابد.
. سابقهٔ خانوادگی: اگر در خانوادهٔ یک خانم، بیماری قلبی وجود داشته باشد احتمال ابتلای او نیز به این بیماری بیشتر است.
. سیگارکشیدن: سیگارکشیدن با آسیب‌زدن به رگ‌ها و افزایش فشارخون، ریسک بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.
. فشارخون بالا: فشارخون بالا به قلب و رگ‌ها فشار می‌آورد و ریسک بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.
. کلسترول بالا: بالابودن سطح کلسترول خون می‌تواند منجر به تجمع چربی در رگ‌ها شده و ریسک بیماری قلبی را بالا ببرد.
. دیابت: خانم‌هایی که دیابت دارند بیشتر ممکن است دچار بیماری قلبی شوند.
. چاقی و اضافه‌وزن: چاق بودن یا اضافه‌وزن داشتن می‌تواند احتمال بیماری قلبی را بیشتر کند.
. نداشتن تحرک بدنی و ورزش‌نکردن: بی‌تحرکی و یکجانشینی ریسک بیماری قلبی را بیشتر می‌کند.

در مورد بیماری قلبی بیشتر افراد تصور می‌کنند مردان و زنان یک علامت دارند که معمولاً هم احساس درد و فشار در قفسه سینه است. اما همیشه هم این‌طور نیست. علائم بیماری قلبی در زنان با علائم این بیماری در مردان تا حدودی متفاوت بوده و در واقع مبهم‌تر است.

علائم کلاسیک بیماری قلبی:

. احساس درد و ناراحتی در قفسه سینه
. تنگی نفس
. درد و ناراحتی در بازوها، گردن، پشت و آرواره
. خستگی
. احساس سبکی در سر یا از حال رفتن

اما خیلی از خانم‌ها علائم کلاسیک بیماری قلبی را تجربه نمی‌کنند. خانم‌ها بیشتر ممکن است دچار علائم مبهم‌تری شوند؛ مثلاً احساس ناراحتی و بی‌قراری عمومی، احساس سنگینی و درد و فشار و گرفتگی و یا سوزش و بی‌حسی یا فشردگی در سینه، شکم یا پشت و همچنین سوءهاضمه. همین باعث می‌شود تشخیص یک حمله قلبی یا یک بیماری قلبی در زنان سخت و چالش‌برانگیز باشد.

یک سختی دیگر در تشخیص حمله قلبی در خانم‌ها این است که معمولاً خانم‌ها در سال‌های بالاتری از زندگی خود دچار این عارضه می‌شوند که می‌تواند باعث شود علائم آن با علائم دیگر عوارض مرتبط با سن مانند آرتریت یا پوکی‌استخوان اشتباه گرفته شوند. خانم‌ها بیشتر احتمال دارد اولین حادثه قلبی خود را در سنین بالاتری نسبت به آقایان تجربه کنند و معمولاً نرخ مرگ‌ومیر بالاتر و پیش‌آگاهی نادرست‌تری به دلیل تأخیر در تشخیص دارند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=119509
  • 30 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.