تاریخ : جمعه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

معرفی برترین موزه‌ها در ۳۰ اردیبهشت‌ماه پیش‌بینی کاهش شدید دما در تهران رشد درآمد حوزه شهری نشان اعتماد مردم به دوره ششم مدیریت شهری ظهور رقیب جدید برای ایران در بازار میلگرد شوراها مددکار مدیران شهری مجلس یازدهم مؤسس مجلس نوین در کشور اشتغال مستقیم۱۴۳ هزار نفر در صنعت پتروشیمی اجرای مجدد طرح کالابرگ الکترونیکی در گروی تصمیم دولت افتتاح دسترسی بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه‌ شهید چمران توصیه‌هایی برای پیشگیری از افزایش فشار خون چالش ورود ماشین آلات معدنی جدید به معادن مجوز مجلس به شناورسازی تقویم آموزشی مدارس و دانشگاه ها تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان اخذ مجوز ۲ خط تراموا در تهران بخشنامه‌ای برای سرکوب صادرکننده به نفع واردکننده تداوم رکود در سیاست‌های ارزی صادرات فولاد تعطیلی شنبه‌ها باعث افزایش مراودات اقتصادی با جهان راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان وضعیت قرمز پرسپولیس در حساس‌ترین هفته‌های لیگ رای کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در مورد استقلال و پرسپولیس انتشار کارت امتحانات نهایی از امشب حضور واگن‌های چینی از بهمن ماه در تهران جزئیات معاملات مسکن شهر تهران در سال جدید مکاتبه با موزه کویت برای استرداد تابلوی مظفرالدین شاه ساخت ۴۹ کیلومتر مترو در ۳۲ ماه اخیر افزایش صادرات صنایع معدنی به مرز ۱۳.۷ میلیارد دلار افزایش عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به ۵.۲ همت تاثیر مصرف کافئین قبل از خواب بر سلامتی اعلام قیمت تمام شده اتوبوس‌های چینی از سوی شهردار تهران اصلاح جداول بودجه ۱۴۰۳ ضرورت تصویب تفریغ بودجه در شورای شهر نقاط قوت و ضعف شهرداری تهران در تفریغ بودجه ۱۴۰۱ تعطیلی شرکت‌های فولادی با تداوم روند فعلی فولاد ایران در بازارهای جهانی کاهش نرخ تورم سالانه به ۳۸.۸ درصد نفت باعث غفلت از معادن استان خوزستان موافقت مجلس با کاهش ساعت کاری کارمندان دولت

0

سخنرانی عضو هیات مدیره شرکت‌های “گهرزمین” و “ملی مس ایران” در سومین کنفرانس تخصصی استیل پرایس

  • کد خبر : 112796
  • 10 اسفند 1401 - 12:48
سخنرانی عضو هیات مدیره شرکت‌های “گهرزمین” و “ملی مس ایران” در سومین کنفرانس تخصصی استیل پرایس
سومین کنفرانس تخصصی استیل پرایس روز گذشته با حضور عضو هیات مدیره شرکت‌های "گهرزمین" و "صنایع ملی مس ایران" در هتل المپیک تهران برگزار شد.

به گزارش افق تهران؛ احد علیخانی عضو هیات مدیره شرکت سنگ آهن گهرزمین و عضو هیات مدیره شرکت صنایع ملی مس ایران در سخنرانی خود در بخش اصلی سومین کنفرانس تخصصی استیل پرایس که با موضوع “اکتشافات ذخائر معدنی؛ فرصت‌ها و چالش‌ها” همراه بود، با اشاره به قابلیت‌های  معدنی ایران و قرارگیری ایران در کمربند فلزی تتیس گفت: ۷ درصد منابع معدنی دنیا در ایران قرار گرفته است این در‌حالی است که فقط یک درصد خشکی جهان و یک درصد جمعیت جهان را داریم و خداوند هفت برابر بیشتر نعمت خود را شامل سرزمین ایران نموده است ولی متاسفانه سهم معدن در تولید ناخالص داخلی زیر یک درصد است.

وی با تاکید به این نکته که تمامی معادن فعلی، دارای سابقه اکتشافی و استخراجی باستانی بوده‌اند و امروزه با تکنیک‌ها و روش‌های نوین اکتشاف می‌توان معادن کاملا پوشیده و فاقد رخنمون را اکتشاف کرد”. علیخانی در سخنرانی خود  بر این مهم تاکید داشت که “اکتشافات و استخراج فراسرزمینی نیز باید با هدف افزایش سهم معدن در تولید ناخالص ملی در دستور کار شرکت‌های معدنی قرار گیرد”.

وی در پایان سخنان خود، پیشنهاداتی نیز برای بهبود وضعیت اکتشافی کشور به شرح ذیل ارائه داشت:

۱- نهادهای حاکمیتی و سیاستگذاری برای تصمیم‌سازی‌های خود در زمینه‌های راهبردی، بایستی از مراکز علمی که تجربه ‌دانش لازم را دارند استفاده نگهرمایند و حتی‌المقدور از تصمیم‌گیری‌های سریع و کوتاه مدت و‌ بدون مطالعه اجتناب کنند.

۲- برنامه اکتشافی کشور در چهارچوب شناخت و ارائه راهبرد در زمینه فرصت‌ها و ‌تهدیدهای موجود در سه فاز کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، بایستی تدوین شود.

– تدوین این برنامه‌ها، همانطور که در دیگر کشورها هم انجام می‌شود، بایستی با بهره‌مندی از مشاوره و راهنمایی مراکز علمی و یا مشاورین با تجربه تهیه شود.

– برنامه فوق‌الذکر باید واقع‌بینانه و منطبق با شرایط طبیعی، جغرافیای، سیاسی، اقتصادی و با ملاحظه زیرساخت‌های فرهنگی_ اجتماعی هر منطقه از کشور عزیزمان ایران باشد.

– در برنامه مذکور نقش نهادهای حاکمیتی، مشخص باشد. در صورت لزوم، پیشنهادات مربوط به بهبود وضعیت همکاری نهادهای ذیربط معین باشد.

– بستر‌سازی قوانین از طریق نهادهای قانونگذاری همراه با تدوین آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های لازم برای تسهیل و‌ تسریع اجرا شود.

۳- هم‌اکنون مشاهدات نشان می‌دهند که کشورهای معدنی موفق از قبیل استرالیا و‌ کانادا دارای سازمان‌ها و نهادهای علمی- معدنی‌ای هستند که  تمرکز فعالیت آن‌ها بر شناسایی روش‌های نوین اکتشافی در جهان‌ و توسعه کاربرد این روش‌هاست. کمک به راه‌اندازی موسساتی از قبیل نهادهای فوق‌الذکر در کشورمات مشروط به این است که صرفا گرته‌برداری نباشد و‌‌ با در نظر گرفتن شرایط علمی، فنی و فرهنگی کشور انجام گردد. در این شرایط است که ایران نیز از فعالیت این نوع مراکز علمی برای توسعه اکتشافات در برنامه‌های میان‌مدت و ‌بلند‌مدت منتفع خواهد شد.

۴_ برنامه‌ریزی برای به روز نمودن فناوری‌های سخت‌افزاری (از قبیل تجهیزات حفاری عمیق، تجهیزات و دستگاه‌های برداشت آنالیز پیشرفته) لازم برای اجرای پروژه‌های اکتشافی از دیگر پیشنهادات است.

۵_ بازنگری روش‌های اجرایی فعالیت‌های اکتشافی از طریق جایگزین نمودن پنل‌های اجرایی جدید نیز لازم است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=112796
  • 24 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.