تاریخ : سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

قیمت انواع میوه در میادین میوه و تره بار افزایش پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت فرزندان مادران استرسی چهار برابر بیشتر در معرض چاقی تکمیل زنجیره ارزش مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی امضای تفاهم‌نامه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری اجرای مجدد دوچرخه‌سواری در سه‌شنبه‌ها افزایش ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت ماه کاهش دما شدید هوای تهران در روز پنجشنبه کاهش تقاضا عامل کاهش قیمت محصولات فولادی افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران رکود صنعت فولاد با قیمت‌های دستوری اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ در مجلس هزاران میلیارد تومان از اموال تهران درحال از بین رفتن مسافران سبب اختلال خط ۵ مترو ضرورت رسیدگی شهرداری تهران به وضعیت کارگرانش افق تمدنی ایران برای خودکفایی در تولید و صادرات برق موج افزایشقیمت‌ها در محصولات پتروشیمی ضرورت مشارکت مجتمع‌های پتروشیمی در جایزه تعالی صنعت پتروشیمی اشتغالزایی برای معتادان متجاهر بهبودیافته پله نوردی باعث افزایش طول عمر حمل و نقل عمومی از موضوعات مهم این دوره شورای شهر تهران جزئیات افزایش مستمری بازنشستگان رشد ۲۱ درصدی صنعت گردشگری ایران پیش‌بینی صادرات ۱۰ میلیارد دلاری فولاد در سال ۱۴۰۳ ارتباط مصرف غذاهای ناسالم با اختلالات حافظه وزش باد شدید و رگبار باران در تهران جزئیات اصلاح قانون کار و بیمه بیکاری کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران اعلام جزییات پیشنهاد دولت برای تغییر حقوق کارگران اصلاح طرح شفافیت قوای سه‌گانه ضرورت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از اول فروردین رشد ۵۰ درصدی بودجه گردشگری تهران در سال ۱۴۰۳ ۲۵۰۰ اتوبوس جدید در راه پایتخت تغییر نام جدید باشگاه استقلال تعیین داور بازی‌های حساس استقلال و پرسپولیس

4

صادرات فولاد، متاثر از نرخ نیمایی

  • کد خبر : 105872
  • 10 آذر 1401 - 8:54
صادرات فولاد، متاثر از نرخ نیمایی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد بیان کرد: کاهش اختلاف نرخ ارز نیمایی با بازار، منجر به افزایش درآمدهای صادراتی شرکت‌های فولادی خواهد شد.

سید رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد در خصوص چالش‌های زیر ساخت صنعت فولاد به خبرنگار اقتصادی افق تهران گفت: زنجیره ی فولاد شامل چندین حلقه است. هماهنگی حلقه های این زنجیره با هم، سخت بود. افزایش هزینه تولید، کمبود برق و آب، کمبود مواد اولیه معدنی و حمل و نقل را می‌توانیم از عمده چالش‌های صنعت فولاد نام ببریم.

وی ادامه داد: سطح تولید و نیاز در این صنعت تقریبا با هم برایر است اما در برخی از محصولات فولادی، تولید ۲ برابر نیاز بازار است و بر این اساس باید نیمی از مازاد تولید را صادر کنیم.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد خاطر نشان کرد: صنعت فولاد در داخل کشور، تحت تاثیر سیاست‌های تنظیم بازار است و دولت در تلاش است تا از این طریق قیمت فولاد نسبت به بازار جهانی متفاوت نباشد اما مشکلی که در این بخش با آن مواجه هستیم، تفاوت نرخ سنجش، نرخ نیمایی است که نسبت به بازار متشکل ارزی، حداقل ۲۰ درصد متفاوت است و در صادرات هم با توجه به شرایط تحریم‌ها و این مورد که تولید کنندگان در صادرات باید در فروش، تخفیفات بسیار ویژه را برای خریداران خارجی در نظر بگیرند، تولیدکنندگان از فروش، سودی نمی‌برند و در چنین وضعیتی است که به مرور بسیاری از تولید کنندگان از چرخه تولید خارج می‌شوند.

وی یادآور شد: کیفیت تولیدات صنعت فولاد ایران در مقایسه با سایر کشورها در سطح بین المللی از جایگاه خوبی برخوردار است و دهمین رتبه تولید فولاد در جهان به ایران اختصاص دارد و به همین دلیل نیز، محصولات فولادی قابلیت صادرات دارند.

این مدیر ارشد صنعت فولاد با اشاره به کمبود سنگ آهن به عنوان خوراک اصلی صنعت فولاد تصریح کرد: در این بخش نیاز به سرمایه گذاری برای اکتشاف داریم. اگر سرمایه گذاری ها برای اکتشاف درست و به موقع انجام و تامین شود، می‌توانیم امیدوار باشیم که در آینده هم سنگ آهن به عنوان خوراک این صنعت، مورد استفاده باشد.

وی عمده ترین مشکل معدن کاران را نبود سرمایه عنوان کرد و گفت: اساسا اکتشاف فرآیندی زمان بر است که بخش خصوصی هم توان برعهده گیری پرداخت این هزینه‌ها را ندارد، به همین دلیل باید پروژه‌های اکتشافی را میان مدت و در بازه ی زمانی ۴ تا ۵ سال برنامه ریزی کرد پس از طی این مدت، سرمایه به سرمایه گذار برگردد و سرمایه گذاری‌ها در این بخش کمی اصلاح شود.

وی افزود: تولید کنندگان برای تولید باید به سمت تولید محصولات آلیاژی پیش بروند، که ارزش افزوده بیشتری به همراه داشته باشد.

سلطانی در پایان در خصوص جانمایی صنایع فولاد کشور بیان کرد: صنایع فولادی و شرکت‌های این صنعت در آینده راهی ندارند جز اینکه در جنوب کشور و در نزدیکی منابع آبی ایجاد شوند تا بتوانیم با بهره گیری از منابع انرژی، برای این صنعت جرخه‌های انرژی را ایجاد کنیم.

انتهای پیام/

علی شریفی

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=105872
  • 72 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.