تاریخ : جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

تداوم روند کاهش نرخ سود بین بانکی کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت تصمیم جدید دولت درباره اجرای طرح کالابرگ مجوز ساخت سازه جدید در بافت سنگلج تا ۱۲ متر ارتفاع جزئیات حذف سایت «تهران من» شهرداری تهران پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس ضرورت اجرای قانون مدیریت یکپارچه شهری رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در اوایل سال آینده تشکیل شورای بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی اعلام زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران الزام فولادی‌ها به فروش با ارز نیمایی ضرورت توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران فولادی‌ها در معرض ورشکستگی احضار نمایندگان دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی فشارخون بالا قاتل خاموش واکنش باشگاه استقلال به برکناری خطیر ضرورت توجه به سلامت کبد با بالا رفتن سن رگبار و رعد و برق از امروز در تهران سرقت خودرو با قیچی آرایشی زنانه زیر ۱۰ ثانیه راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴ نگرانی خانواده‌ها از وضعیت بهداشتی عمومی شهر گام مهم دولت در استفاده از ظرفیت‌های آفریقا ثبت جهانی کاشی هفت رنگ اصفهان کاهش شدید تمایل خرید محصولات فولادی ایران ضرر ۳ میلیارد دلاری صادرات فولاد با وضعیت ارز موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان آسیب ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن ضرورت تبدیل متانول به بنزین در کشور مشارکت ۸۹ درصد دهک‌های اول تا سوم در طرح فجرانه ارائه خدمات مشاوره رایگان به رانندگان تاکسی ممنوعیت افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی زمان درست مصرف ماست در کودکان آخرین وضعیت قرارداد با چین برای توسعه حمل و نقل عمومی ضرورت آغاز مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما

1

پیش بینی بورس فردا شنبه ۲۸ آبان

  • کد خبر : 104882
  • 27 آبان 1401 - 10:55
پیش بینی بورس فردا شنبه ۲۸ آبان
هر چقدر هفته دوم و سوم آبان برای معامله‌گران هیجان انگیز و طلایی بود، هفته چهارم کم رونق بود. البته بسیاری از کارشناسان بر این موضوع تاکید کرده بودند که پس از دو هفته احتمالا بورس به یک توقف نیاز دارد.

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران؛ روز شنبه شاخص کل چهارمین هفته آبان را هم صعودی آغاز و رشد حدود ۱۲ هزار واحدی را ثبت کرد. شاخص هم وزن نیز با رشد بیش از ۴ هزار واحدی به کار خود پایان داد. با این وجود برخی از علایم هم نشان می‌داد که کم کم برخی از فروشندگان وارد عمل شدند. ارزش معاملات خرد هر چند نسبت به میانگین هفته گذشته کاهش پیدا کرد اما همچنان امیدوار کننده بود و در جریان معاملات روز شنبه حدود ۴هزار میلیارد تومان ثبت شد. همچنین در حالی در یک ساعت ابتدایی معاملات، حقیقی‌ها بیش از ۵۰ میلیارد تومان پول وارد بازار کرده بودند اما در نهایت خروج بیش از ۳۰ میلیارد تومان پول حقیقی ثبت شد.

روز یکشنبه شاخص کل پس از یازده روز رشد بی وقفه، بیش از ۶هزار و ۹۳۷واحد افت را تجربه کرد و نتوانست رکورد صعودی خود را به ۱۲ روز برساند. شاخص هم وزن هم پس از نوسان بین اعداد مثبت و منفی نهایتا ۸۰ واحد کاهش یافت.ارزش معاملات خرد هم نهایتا به حدود ۳هزار و ۳۸۵میلیارد تومان رسید  و حقیقی ها ۳۱۰ میلیارد تومان از بازار خارج کردند.

روز دوشنبه شاخص کل بورس با ۱۰ هزار و ۹۶۸ واحد کاهش به کار خود پایان داد. با این وجود نگاهی به روند تغییرات شاخص کل نشان می‌داد که عملا از میانه‌های بازار شاخص کل بدون تغییر باقی مانده است. شاخص هم وزن که در ۳۰ دقیقه ابتدایی در مدار مثبت بود، با افزایش عرضه پا در مسیر منفی گذاشت و نهایتا با ۳هزار و ۱۰ واحد افت به کار خود پایان داد. ارزش معاملات خرد نهایتا به ۳هزار و ۲۸۰میلیارد تومان رسید و حقیقی ها حدود ۶۸۰ میلیارد تومان از بازار خارج کردند که حدود ۲۱ درصد از ارزش معاملات است.
در پایان معاملات روز سه شنبه شاخص کل بورس توانست رشد ۲هزار و ۲۸۱ واحدی ثبت کند و شاخص هم وزن هم توانست حدود هزار واحد افزایش پیدا کند و این درحالی است که از نیمه معاملات هر دو نماگر قسمتی از رشد خود را پس گرفتند. ارزش معاملات خرد ولی نتوانست به بالای ۳هزار میلیارد تومان برسد و رقم ۲هزار و ۶۶۵ میلیارد تومان را ثبت کرد. حقیقی ها در مجموع ۲۷۹میلیارد تومان از بازار خارج کردند.

روز چهارشنبه شاخص کل هر چند در ابتدای معاملات روند کاهشی در پیش گرفته بود اما در نهایت معاملات را با افزایش حدود ۳هزار و ۱۵۰ واحدی به پایان برد و در ارتفاع یک میلیون و ۴۱۳ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز با افزایش یک هزار و ۷۰۰ واحدی توانست تا میانه‌های سطح ۴۰۱ هزار واحدی بالا بیاید. ارزش معاملات خرد برای دومین روز پیاپی به زیر سطح ۳هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرد و با افت حدود ۶ درصدی به سطح ۲هزار و ۴۹۲ میلیارد تومانی رسید و حقیقی‌ها بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان از بازار خارج کردند.

در روز پایانی هفته معاملاتی بورس چهارشنبه ۲۵ آبان، سهامداران آغاز منفی بازار را شاهد بودند. نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در ادامه روز با افزایش تقاضا مواجه شد و با رشد ۳ هزار و ۱۴۹ واحد در ارتفاع یک میلیون و ۴۱۳ هزار و ۵۷۳ واحد ایستاد. شاخص هم‌وزن نیز که نمایان‌گر وضعیت همسان شرکت‌های بازار سرمایه است در مسیری مشابه ضمن رشد هزار و ۶۹۷ واحدی به محدوده ۴۰۱ هزار و ۴۶۶ واحد رسید.

نکته مهم بازار امروز تداوم خروج پول حقیقی در بازار بود. در جریان دادوستدهای امروز بازار ۲۰۱ میلیارد پول حقیقی از سهام خارج شد. ارزش معاملات نیز با کاهش نسبت به دیروز افت کرد و عدد ۲ هزار و ۴۷۳ میلیارد را ثبت کرد.

لایحه بودجه چگونه بر بورس اثر می‌گذارد؟

لایحه بودجه هر ساله در نیمه دوم سال به مجلس ارائه می‌شود؛ در همین راستا کارشناسان و اهالی بازار نیز به بررسی آن برای دستیابی به یک چشم‌انداز سرمایه‌گذاری در بورس برای سال آتی می‌پردازند.

با توجه به شرایط فعلی بازار سرمایه و رشد خوب هفته دوم و سوم آبان ماه، که شاخص کل بورس موفق به رشد حدود ۱۸۵ هزار واحدی شده و پس از ریزش سال ۹۹ حالا از حیث میزان رشد هفتگی هم در هفته سوم آبان‌ماه رکورددار شده است، سهامداران کمی به بازار امیدوار شده‌اند و انتظار حمایت دولت از بورس در لایحه بودجه را دارند.

تحلیل در نیمه دوم سال تخصصی‌تر می‌شود و برای پیش‌بینی آینده بورس بررسی فاکتورهای بیشتری لازمه راه است. یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر مسیر احتمالی نماگرهای بازار سرمایه لایحه بودجه است. بودجه سالانه علاوه بر پیش‌بینی هزینه‌ها و درآمدها و همچنین طرح‌های دولت در سال آینده مواردی نظیر برخی تعرفه‌های اعمالی روی کالاهای وارداتی و صادراتی، نرخ مالیات بر کسب‌و‌کارها و بودجه بخش‌های مختلف را نیز تعیین می‌کند.

موارد ذکر شده که هر ساله در لایحه بودجه کشور قید می‌شود تاثیر مستقیمی بر میزان سودآوری شرکت‌های پذیرفته شده در سازمان بورس و اوراق بهادار می‌گذارد. این تاثیرات می‌تواند آغازکننده روندهای نزولی و صعودی در بازار سرمایه باشد.

به طور مثال هر ساله در بودجه قیمت فروش نفت به پالایشگاه‌ها اعلام می‌شود که معمولا این قیمت برابر با ۹۵ درصد قیمت فوب خلیج فارس است. کاهش این قیمت در بودجه به طور مشخص تاثیر مثبتی بر میزان سودآوری شرکت‌های پالایشی خواهد داشت.

مثالی دیگر از این دست، تعیین نرخ فروش خوراک شرکت‌های پتروشیمی‌ به خصوص نرخ خوراک گاز طبیعی، در لایحه بودجه است که البته خود به نرخ ارز در بازار آزاد گره خورده است. اما در هر صورت سودآوری یا بعضا ضرردهی شرکت‌ها در گرو تعیین این نرخ است.

شرکت‌هایی که در بخش استخراج کانه‌های فلزی فعالیت می‌کنند مثال دیگری از این دست موارد هستند. این شرکت‌ها به دلیل انتفاع از حق بهره‌برداری از منابع طبیعی موظف هستند هر سال قسمتی از فروش خود را به خزانه دولت واگذار کنند. به تبع آن با تغییر این میزان در لایحه بودجه قطعا می‌توان شاهد افزایش یا کاهش میزان سودآوری این شرکت‌ها بود.

کارشناسان عقیده دارند اگر اراده دولت بر حمایت از بازار سرمایه باشد، این حمایت در لایحه بودجه سال آینده قابل لمس خواهد بود. در غیر این صورت و ادامه سیاست‌گذاری‌های اشتباه گذشته می‌توان گفت چشم‌انداز مناسبی پیش روی بازار سرمایه نخواهد بود.

نرخ بهره بین بانکی

هفته گذشته نرخ بهره بانکی با کاهش ۰.۰۲ درصدی تقریبا بدون تغییر ماند. اهالی بازار انتظار دارند با اعلام نرخ بهره بین بانکی در آخر هفته جاری تاثیر آن بر معاملات هفته آتی را شاهد باشند. هرچند که بانک مرکزی صحبت از لزوم کاهش این نرخ دارد باید دید در عمل چه اتفاقی رخ خواهد داد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=104882
  • 42 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.