تاریخ : یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

معرفی برترین موزه‌ها در ۳۰ اردیبهشت‌ماه پیش‌بینی کاهش شدید دما در تهران رشد درآمد حوزه شهری نشان اعتماد مردم به دوره ششم مدیریت شهری ظهور رقیب جدید برای ایران در بازار میلگرد شوراها مددکار مدیران شهری مجلس یازدهم مؤسس مجلس نوین در کشور اشتغال مستقیم۱۴۳ هزار نفر در صنعت پتروشیمی اجرای مجدد طرح کالابرگ الکترونیکی در گروی تصمیم دولت افتتاح دسترسی بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه‌ شهید چمران توصیه‌هایی برای پیشگیری از افزایش فشار خون چالش ورود ماشین آلات معدنی جدید به معادن مجوز مجلس به شناورسازی تقویم آموزشی مدارس و دانشگاه ها تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان اخذ مجوز ۲ خط تراموا در تهران بخشنامه‌ای برای سرکوب صادرکننده به نفع واردکننده تداوم رکود در سیاست‌های ارزی صادرات فولاد تعطیلی شنبه‌ها باعث افزایش مراودات اقتصادی با جهان راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان وضعیت قرمز پرسپولیس در حساس‌ترین هفته‌های لیگ رای کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در مورد استقلال و پرسپولیس انتشار کارت امتحانات نهایی از امشب حضور واگن‌های چینی از بهمن ماه در تهران جزئیات معاملات مسکن شهر تهران در سال جدید مکاتبه با موزه کویت برای استرداد تابلوی مظفرالدین شاه ساخت ۴۹ کیلومتر مترو در ۳۲ ماه اخیر افزایش صادرات صنایع معدنی به مرز ۱۳.۷ میلیارد دلار افزایش عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به ۵.۲ همت تاثیر مصرف کافئین قبل از خواب بر سلامتی اعلام قیمت تمام شده اتوبوس‌های چینی از سوی شهردار تهران اصلاح جداول بودجه ۱۴۰۳ ضرورت تصویب تفریغ بودجه در شورای شهر نقاط قوت و ضعف شهرداری تهران در تفریغ بودجه ۱۴۰۱ تعطیلی شرکت‌های فولادی با تداوم روند فعلی فولاد ایران در بازارهای جهانی کاهش نرخ تورم سالانه به ۳۸.۸ درصد نفت باعث غفلت از معادن استان خوزستان موافقت مجلس با کاهش ساعت کاری کارمندان دولت

1

تاریخ انقضای پروژه خودکشی در ایران/ وقتی اتاق فرمان دستور کشته‌سازی می‌دهد

  • کد خبر : 103752
  • 10 آبان 1401 - 12:51
تاریخ انقضای پروژه خودکشی در ایران/ وقتی اتاق فرمان دستور کشته‌سازی می‌دهد
تا پیش از فوت مهسا امینی و اغتشاشاتی که به دنبال آن در کشور به وجود آمد، رسانه‌های ضد ایرانی عموماً مطالبی در خصوص خودکشی در ایران منتشر می‌کردند اما حالا به کشته‌سازی روی آورده‌اند.

به گزارش سرویس اجتماعی افق تهران؛ رسانه‌های ضد ایرانی  پیش از حوادث اخیر کشور، از مقوله خودکشی برای یاس و‌ناامیدی در جامعه استفاده می‌کردند. اما  امروز واژه جدیدی را جایگزین وارونه‌نمایی سیاست‌های رسانه‌ای خود قرار داد‌ه‌اند. واژه خودکشی باتوجه به اقتضائات سیاسی امروز ایران برای این رسانه‌ها دیگر  کاربردی ندارد و سناریو جدیدی را با نام کشته‌سازی جوانان در اخبار خود مطرح کرده‌اند.

از ابتدای انقلاب اسلامی تا به امروز رسانه‌های ضد ایرانی از هیچ تلاشی برای وارونه نشان دادن شرایط حاکم بر جامعه دریغ نکردند. این رسانه‌ها برای فریب افکارعمومی از تنکینک‌های تحریف اطلاعات، شایعه‌پراکنی و دروغ‌گویی استفاده می‌کنند، تا از این طریق  نظم و آرامش موجود در کشور را برهم بزنند. رسانه‌های ضد ایرانی در سال‌های اخیر با متمرکز شدن روی آسیب‌های اجتماعی مختلف موجی از نگرانی و پریشانی را برای جامعه ایرانی به همراه آوردند. در واقع باتوجه به اقتصائات سیاسی روز و‌ مخاطب‌پذیری موضوع، یک آسیب اجتماعی را انتخاب و با ساختن روایت‌های منفی در جامعه با مقوله‌های مختلف از جمله خودکشی و کشته‌سازی بستر اغتشاشات فکری را در جامعه ایجاد کردند. پروژه خودکشی با هدف، ایجاد یاس و‌ناامیدی  اجراء و نهایتا  موجب تشویش اذهان عمومی شد. رسانه‌های ضد ایرانی پس از بهره‌برداری از پروژه خودکشی،  سناریو جدیدی را با نام کشته سازی جوانان آغاز کردند، که در نهایت منجر به حوادث اخیر کشور  و شهادت نیروهای امنیتی گردید.

پروژه خودکشی در رسانه‌های ضد ایرانی
خودکشی به عنوان یک آسیب اجتماعی در سرتاسر دنیا رخ می‌دهد، بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، هرسال حدود ۸۰۰ هزار نفر براثر خودکشی در سراسر دنیا فوت می‌کنند. اما رسانه‌های ضد ایرانی از دو سال پیش به پروژه خودکشی‌  نوجوانان و جوان ایرانی در اخبار خود بال و پر دادند. این رسانه‌ها آمار سالانه خودکشی جوانان ایرانی را دو برابر میانگین جهانی اعلام کردند. در واقع با آب‌وتاب دادن به یک آسیب اجتماعی سعی داشتن ناامیدی را به جامعه منتقل کنند و موجب تشویش اذهان عمومی شوند. لازم به ذکر است، رتبه ایران در خودکشی تا سال ۲۰۱۸ در بین کشورها ۱۵۵ است. طبق آمارهای (who) در سال ۲۰۱۹، ۷۷ درصد از خودکشی‌ها در کشورهای با درآمد کم و متوسط رخ دادند.

بر اساس برآورد اداره آمار نظارت بر سلامت جهانی (SDG) که  سازمان بهداشت جهانی آن را منتشر می‌کند، نرخ خودکشی در ایران طبق این جدول است.

دستورالعمل (who) مبنا درستی برای اخبار خودکشی در داخل و یا خارج کشور محسوب می‌شود، اما رسانه‌های ضد ایرانی خودکشی‌های اتفاق افتاده در ایران را  به فقر و مشکلات معیشتی ربط می‌دادند. این در حالیست که بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی ایران تا سال ۲۰۱۸ در بین کشورها رتبه ۱۵۵ را به خود اختصاص داده و اینکه ۷۷درصد از خودکشی‌ها به فقر مربوط می‌شود. باتوجه به رتبه ۱۵۵، فقر سهم کوچکی از خودکشی را در داخل کشور در برمی‌گیرد.

مقایسه آمار خودکشی از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷ (۱۳۶۹ تا ۱۳۹۶ خورشیدی) در پنج کشور ایران، افغانستان، ترکیه، سوریه، یمن، پاکستان (از کاهش آمار خودکشی در ایران حکایت دارد)

شیوع افکار منفی و اقدام به خودکشی
رسانه‌های ضد ایرانی برای پروژه خودکشی تلاش کردند بذر نا امیدی را در دل جامعه به‌ویژه جوانان بکارند. برای پیاده‌سازی این پروژه طبقات مختلف جامعه اعم از کارگری ، دانش‌‌آموزی و غیره مورد هدف قرار داده‌اند. برای مثال جامعه کارگری از جمله هدف‌های اصلی برای مانور رسانه‌های ضد ایرانی محسوب می‌شود، چراکه طبق گفته علی حسین رعیتی‌فرد «معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی» پانزده میلیون نفر از جمعیت ۸۵ میلیون نفری ایران جزء جامعه کارگری هستند و این جامعه با این تعداد جمعیت سوژه مناسبی برای رسانه‌های ضد ایرانی جهت رصد و پیاده‌سازی پروژه‌هایی به مانند خودکشی محسوب می‌شود. در سال‌های اخیر  اخبار زیادی در این رسانه‌ها درباره خودکشی کارگران در شهرهای مختلف به دلیل مشکلات اقتصادی ویا عدم دریافت چندماهه حقوق کار شده است.

بررسی وضعیت خودکشی
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت ایران در آخرین آمار رسمی ارائه‌شده مربوط به خودکشی در ایران، به ۳۱خرداد ۱۳۹۹ برمی‌گردد. به گفته مسعود قادی‌پاشا، معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور،  ۵ هزار  و ۱۴۳ نفر بر اثر خودکشی در سال ۹۸ فوت کردند. احساس تمایل به خودکشی یکی از مشکلات روانشناختی، که دلایل مختلفی از جمله افسردگی، عدم ثبات احساسات، مسائل روحی و روانی به مانند اسکیزوفرنی و اختلالات دوقطبی، مواد مخدر و یا الکل و غیره را شامل می‌شود. فوت یک نفر به‌دلیل خودکشی ناراحت کننده است و نظام تصمیم‌گیری در این حوزه باید برای به صفر رساندن این عدد تدابیر لازم را در نظر بگیرند.

اما در تمام جهان این اتفاق ناهنجار رخ می‌دهد، برای مثال انجمن روانشناسی آمریکا از نرخ خودکشی آمریکایی‌ها که در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده ابراز نگرانی کرده است. این در حالی‌که رسانه‌های ضد ایرانی آسیب اجتماعی که یک مشکل روانشناختی محسوب می‌شود را به موضوعات سیاسی و اقتصادی ج.ا.ا ربط می‌دهند.

سناریوی کشته‌ سازی

رسانه‌های ضد ایرانی پس از پروژه خودکشی، سناریوی جدیدی را در اخبار خود اجراء کردند. در واقع بعد از فوت مهسا امینی اعتراضاتی در سطح خیابان‌ها شکل گرفت، که همین امر سبب شد تا رسانه‌ها عملیات رسانه‌ای کشته سازی را جایگزین خودکشی قرار بدهند. در دو ماه گذشته هر دختر یا پسری به هر دلیلی فوت می‌شد، این رسانه‌ها فرد فوت شده را در لیست کشته‌شدگان قرار می‌دادند، حتی برخی اوقات پیش از اعلام نظر پزشک قانونی یا مطلع بودن خانواده از فوت فرزند خود، حکم را به کشته شدن فرد مورد نظر صادر می‌کرد.

رسانه‌های ضد ایرانی پیش از حوادث اخیر کشور،آمار و ارقام مختلفی از خودکشی در ایران منتشر می‌کردند، همانطور که در متن فوق به آن اشاره شد طبق گزارش سالانه سازمان بهداشت جهانی نرخ خودکشی جهان ، ایران در رتبه ۱۵۵ قرار دارد. حالا باتوجه به  اقتضائات سیاسی امروز ایران، ادبیات خودکشی به کشته‌سازی تبدیل شده است.

افرادی از جمله نیکا شاکرمی، سارینا اسماعیل زاده و یا اخیرا سرآشپز اراکی مهرشاد شهیدی و غیره به سوژه‌های اصلی این رسانه‌ها در سناریو کشته‌سازی بدل شده‌اند.

دلایل فوت این افراد معلوم و از رسانه‌های رسمی اعلام شده است. اما چرا رسانه‌های ضد ایرانی همچنان برای کشته شدن این افراد پافشاری می‌کنند؟

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=103752
  • 25 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.