تاریخ : یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

معرفی برترین موزه‌ها در ۳۰ اردیبهشت‌ماه پیش‌بینی کاهش شدید دما در تهران رشد درآمد حوزه شهری نشان اعتماد مردم به دوره ششم مدیریت شهری ظهور رقیب جدید برای ایران در بازار میلگرد شوراها مددکار مدیران شهری مجلس یازدهم مؤسس مجلس نوین در کشور اشتغال مستقیم۱۴۳ هزار نفر در صنعت پتروشیمی اجرای مجدد طرح کالابرگ الکترونیکی در گروی تصمیم دولت افتتاح دسترسی بزرگراه شهید همت غرب از بزرگراه‌ شهید چمران توصیه‌هایی برای پیشگیری از افزایش فشار خون چالش ورود ماشین آلات معدنی جدید به معادن مجوز مجلس به شناورسازی تقویم آموزشی مدارس و دانشگاه ها تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان اخذ مجوز ۲ خط تراموا در تهران بخشنامه‌ای برای سرکوب صادرکننده به نفع واردکننده تداوم رکود در سیاست‌های ارزی صادرات فولاد تعطیلی شنبه‌ها باعث افزایش مراودات اقتصادی با جهان راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان وضعیت قرمز پرسپولیس در حساس‌ترین هفته‌های لیگ رای کمیته صدور مجوز حرفه‌ای در مورد استقلال و پرسپولیس انتشار کارت امتحانات نهایی از امشب حضور واگن‌های چینی از بهمن ماه در تهران جزئیات معاملات مسکن شهر تهران در سال جدید مکاتبه با موزه کویت برای استرداد تابلوی مظفرالدین شاه ساخت ۴۹ کیلومتر مترو در ۳۲ ماه اخیر افزایش صادرات صنایع معدنی به مرز ۱۳.۷ میلیارد دلار افزایش عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به ۵.۲ همت تاثیر مصرف کافئین قبل از خواب بر سلامتی اعلام قیمت تمام شده اتوبوس‌های چینی از سوی شهردار تهران اصلاح جداول بودجه ۱۴۰۳ ضرورت تصویب تفریغ بودجه در شورای شهر نقاط قوت و ضعف شهرداری تهران در تفریغ بودجه ۱۴۰۱ تعطیلی شرکت‌های فولادی با تداوم روند فعلی فولاد ایران در بازارهای جهانی کاهش نرخ تورم سالانه به ۳۸.۸ درصد نفت باعث غفلت از معادن استان خوزستان موافقت مجلس با کاهش ساعت کاری کارمندان دولت

2

تسریع در توسعه زیرساخت‌های منطقه اقتصادی لامِرد

  • کد خبر : 100792
  • 19 شهریور 1401 - 13:28
تسریع در توسعه زیرساخت‌های منطقه اقتصادی لامِرد
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامِرد گفت: توسعه زیرساخت‌های این منطقه ویژه صنایع انرژی بَر در یکسال اخیر شدت گرفته است.

به گزارش افق تهران، احداث منطقه ویژه اقتصادی لامرد، با هدف جلوگیری از خام فروشی گاز طبیعی، تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر، تکمیل زنجیره تولید پتروشیمی، آلومینیوم و فولاد از مواد اولیه تا محصولات نهایی و افزایش صادرات غیرنفتی از سال ۱۳۹۰ با مجوز هیئت دولت وقت آغاز شد.

منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بَر لامرد با گرایش صنعتی تجاری در شهرستان لامرد استان فارس، و در فاصله ۱ کیلومتری شمال شرق شهر لامرد قرار دارد و در زمینی به وسعت ۸۵۰۰ هکتار در حال توسعه است.

از ۱۲ سال قبل تاکنون فعالیت گسترده‌ای در راستای اهداف تعریف شده در این منطقه به انجام رسیده است، اما در دو سال اخیر به ویژه در یکسال اخیر و با تشکیل دولت جدید، توسعه زیرساخت‌های دو منطقه پارسیان و لامرد که مکمل هم هستند بی سابقه بوده است.
بر پایه طرح جامع پیشنهادی در افق نهایی منطقه ویژه اقتصادی لامرد استقرار صنایع تولید آلومینیوم (۹۰۰ هزار تن)، صنایع بالادست آلومینیوم شامل آلومینا، کک، ذوب (۳۰۰ هزار تن)، صنایع سیمان (۲ میلیون تن)، تولید نیرو (۴ هزار مگاوات)، منیزیم (۶۰ هزار تن)، پایین دست و میان‌دست پتروشیمی (۵ میلیون تن)، پایین‌دست فولاد (۲/۵ میلیون تن (دو و نیم میلیون تن))، پایین‌دست آلومینیوم (۶۰۰ هزار تن)، پایین‌دست سیمان (یک میلیون تن) با احداث زیرساخت‌های مربوطه در محدوده این کانون صنعتی پیش بینی شده است.

آقای احسان انصاری افزود: مهم‌ترین هدف از ساخت این نیروگاه تأمین و حفظ پایداری برق صنعت آلومینیوم جنوب به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های آلومینیوم کشور و سایر صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی لامرد است که با پیگیری‌های مضاعف ایمیدرو این مگا پروژه نیز از اواخر پارسال کلید خورده و با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حال ساخت است.
وی به فعالیت‌های زیرساختی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد ریال کار زیرساختی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد برای ۲ سال تعریف کردیم که ۵۰ هزار میلیارد ریال آن عملیاتی شده است.

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد به یکی از نمونه‌های این طرح‌ها اشاره کرد و افزود: یکی از طرح‌های ما در زمینه دفع سیلاب در منطقه ویژه اقتصادی لامرد بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.

آقای انصاری با اشاره به اهمیت تامین آب پایدار در مناطق صنایع انرژی بَر گفت: احداث زیر ساخت‌های لازم تامین آب پایدار در منطقه ویژه اقتصادی لامرد در یکسال اخیر برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس و به طور خاص شهر لامرد و پارسیان افزود: این طرح با ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در حال اجراست و برای رسیدن به شهر لامرد، بیش از ۵ هزار میلیارد تومان نیاز به سرمایه گذاری دارد.

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد، به نیاز ۵۵ میلیون متر مکعبی آب در منطقه ویژه لامرد در افق طرح ۱۴۲۰ اشاره کرد و گفت: این خط انتقال تا الان برای ۶۰ میلیون متر مکعب کار انجام می‌دهد.

آقای انصاری با بیان اینکه هزینه آب در مقابل ارزش افزوده ماده معدنی و صنعت، ناچیز است اضافه کرد: آلومینیوم به تنهایی نزدیک به ۲ میلیون متر مکعب در منطقه ویژه لامرد مصرف آب دارد که نباید از آب آشامیدن مردم تامین شود و صنایع موظف به تامین آب مصرفی خود هستند.

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اشاره به مشکلات تامین آب در این منطقه صنعتی افزود: در حال حاضر ما آب مورد نیازمان را از سد کوثر واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد با خط انتقالی به سمت بندرعباس و از خط عبوری به نام محرم، استحصال می‌کنیم که در واقع آب شرب مردم است.

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اشاره به ساخت نیروگاه ۹۱۳ مگاواتی غدیر پس از یک وقفه و تعطیلی گفت: بهره برداری از این نیروگاه، مکملی در تامین برق پایدار منطقه صنایع انرژی بَر لامرد خواهد بود.

آقای انصاری از طرح احداث آزاد راه ۴۵ تا ۵۰ کیلومتری خبر داد و گفت: این آزاد راه که از ملزومات منطقه است، منطقه لامرد را به بندر متصل می‌کند.

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اشاره به اشتغال مستقیم حدود ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در منطقه ویژه اقتصادی لامرد، افزود: ۹۵ درصد شاغلان در این منطقه اقتصادی بومی هستند و ما توانستیم اشتغال پایدار را در این منطقه ایجاد کنیم.

آقای انصاری ادامه داد: صنایع آلومینیوم جنوب یا سالکو در منطقه ویژه لامرد با ظرفیت اسمی سالانه ۳۰۰ هزار تُن تولید و ظرفیت نهایی یک میلیون تُن در فاز دو و سه فعال است همچنین نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی، صنایع پایین دست پتروشیمی در حال احداث و در زمینه سیمان با دو سرمایه گذار در حال رایزنی و فعالیت هستیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=100792
  • 37 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.