تاریخ : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

خطر افزایش شیوع «آسم» با مصرف غذاهای فرآوری‌شده ارایه گزارش‌های مالی نمایانگر نظارت و شفافیت در شورا انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب الزام فولادسازان به اختصاص ۵ درصدی تولید به احداث نیروگاه خورشیدی مجلس دوازدهم بنیانگذار مجلس نوین در ایران صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در ابتدای ۲۰۲۴ ضرورت جرکت به سوی توسعه انرژی پاک هیدروژن ضرورت اتصال دوربین‌های ادارات در لایحه حجاب و عفاف به فراجا تعیین تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی پیش‌بینی قیمت مسکن در ماه‌های آینده تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر اعتماد به‌ نفس واکنش چمران به حصارکشی بوستان لاله تهران برنامه شهرداری تهران برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی ضرورت اجرای طرح پارک لاله در زمین‌های اطراف تهران اعلام زمان تمدید قرارداد بازیکنان استقلال رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات در شورای شهر اعلام نرخ شهریه مدارس غیردولتی تمدید فرصت مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور تا سه‌شنبه افزایش ابتلا به آسم در ایرانی‌ها جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ممنوعیت حضور بانوان در دیدار پرسپولیس رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا چالش‌های بخش خصوصی فولاد ایران ضرورت رسیدگی به مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور بیماری‌های کبدی از عوارض کاهش وزن سریع فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیاردی در پتروشیمی اعلام تورم نقطه به نقطه فروردین ماه روند صعودی اجاره در بازار مسکن تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران موافقت مجلس با تخصیص یارانه دارو و شیرخشک صنعت فولاد در معرض ورشکستگی شمش ایرانی یاری‌رسان کشورهای همسایه‌

2

تسریع در توسعه زیرساخت‌های منطقه اقتصادی لامِرد

  • کد خبر : 100792
  • 19 شهریور 1401 - 13:28
تسریع در توسعه زیرساخت‌های منطقه اقتصادی لامِرد
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامِرد گفت: توسعه زیرساخت‌های این منطقه ویژه صنایع انرژی بَر در یکسال اخیر شدت گرفته است.

به گزارش افق تهران، احداث منطقه ویژه اقتصادی لامرد، با هدف جلوگیری از خام فروشی گاز طبیعی، تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر، تکمیل زنجیره تولید پتروشیمی، آلومینیوم و فولاد از مواد اولیه تا محصولات نهایی و افزایش صادرات غیرنفتی از سال ۱۳۹۰ با مجوز هیئت دولت وقت آغاز شد.

منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بَر لامرد با گرایش صنعتی تجاری در شهرستان لامرد استان فارس، و در فاصله ۱ کیلومتری شمال شرق شهر لامرد قرار دارد و در زمینی به وسعت ۸۵۰۰ هکتار در حال توسعه است.

از ۱۲ سال قبل تاکنون فعالیت گسترده‌ای در راستای اهداف تعریف شده در این منطقه به انجام رسیده است، اما در دو سال اخیر به ویژه در یکسال اخیر و با تشکیل دولت جدید، توسعه زیرساخت‌های دو منطقه پارسیان و لامرد که مکمل هم هستند بی سابقه بوده است.
بر پایه طرح جامع پیشنهادی در افق نهایی منطقه ویژه اقتصادی لامرد استقرار صنایع تولید آلومینیوم (۹۰۰ هزار تن)، صنایع بالادست آلومینیوم شامل آلومینا، کک، ذوب (۳۰۰ هزار تن)، صنایع سیمان (۲ میلیون تن)، تولید نیرو (۴ هزار مگاوات)، منیزیم (۶۰ هزار تن)، پایین دست و میان‌دست پتروشیمی (۵ میلیون تن)، پایین‌دست فولاد (۲/۵ میلیون تن (دو و نیم میلیون تن))، پایین‌دست آلومینیوم (۶۰۰ هزار تن)، پایین‌دست سیمان (یک میلیون تن) با احداث زیرساخت‌های مربوطه در محدوده این کانون صنعتی پیش بینی شده است.

آقای احسان انصاری افزود: مهم‌ترین هدف از ساخت این نیروگاه تأمین و حفظ پایداری برق صنعت آلومینیوم جنوب به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های آلومینیوم کشور و سایر صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی لامرد است که با پیگیری‌های مضاعف ایمیدرو این مگا پروژه نیز از اواخر پارسال کلید خورده و با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حال ساخت است.
وی به فعالیت‌های زیرساختی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد ریال کار زیرساختی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد برای ۲ سال تعریف کردیم که ۵۰ هزار میلیارد ریال آن عملیاتی شده است.

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد به یکی از نمونه‌های این طرح‌ها اشاره کرد و افزود: یکی از طرح‌های ما در زمینه دفع سیلاب در منطقه ویژه اقتصادی لامرد بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.

آقای انصاری با اشاره به اهمیت تامین آب پایدار در مناطق صنایع انرژی بَر گفت: احداث زیر ساخت‌های لازم تامین آب پایدار در منطقه ویژه اقتصادی لامرد در یکسال اخیر برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس و به طور خاص شهر لامرد و پارسیان افزود: این طرح با ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در حال اجراست و برای رسیدن به شهر لامرد، بیش از ۵ هزار میلیارد تومان نیاز به سرمایه گذاری دارد.

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد، به نیاز ۵۵ میلیون متر مکعبی آب در منطقه ویژه لامرد در افق طرح ۱۴۲۰ اشاره کرد و گفت: این خط انتقال تا الان برای ۶۰ میلیون متر مکعب کار انجام می‌دهد.

آقای انصاری با بیان اینکه هزینه آب در مقابل ارزش افزوده ماده معدنی و صنعت، ناچیز است اضافه کرد: آلومینیوم به تنهایی نزدیک به ۲ میلیون متر مکعب در منطقه ویژه لامرد مصرف آب دارد که نباید از آب آشامیدن مردم تامین شود و صنایع موظف به تامین آب مصرفی خود هستند.

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اشاره به مشکلات تامین آب در این منطقه صنعتی افزود: در حال حاضر ما آب مورد نیازمان را از سد کوثر واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد با خط انتقالی به سمت بندرعباس و از خط عبوری به نام محرم، استحصال می‌کنیم که در واقع آب شرب مردم است.

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اشاره به ساخت نیروگاه ۹۱۳ مگاواتی غدیر پس از یک وقفه و تعطیلی گفت: بهره برداری از این نیروگاه، مکملی در تامین برق پایدار منطقه صنایع انرژی بَر لامرد خواهد بود.

آقای انصاری از طرح احداث آزاد راه ۴۵ تا ۵۰ کیلومتری خبر داد و گفت: این آزاد راه که از ملزومات منطقه است، منطقه لامرد را به بندر متصل می‌کند.

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اشاره به اشتغال مستقیم حدود ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در منطقه ویژه اقتصادی لامرد، افزود: ۹۵ درصد شاغلان در این منطقه اقتصادی بومی هستند و ما توانستیم اشتغال پایدار را در این منطقه ایجاد کنیم.

آقای انصاری ادامه داد: صنایع آلومینیوم جنوب یا سالکو در منطقه ویژه لامرد با ظرفیت اسمی سالانه ۳۰۰ هزار تُن تولید و ظرفیت نهایی یک میلیون تُن در فاز دو و سه فعال است همچنین نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی، صنایع پایین دست پتروشیمی در حال احداث و در زمینه سیمان با دو سرمایه گذار در حال رایزنی و فعالیت هستیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=100792
  • 35 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.