تاریخ : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد تولید فولاد خام ایران در سه ماهه ۲۰۲۴ افزایش قیمت مسکن در تهران معرفی جاذبه‌‎های گردشگری تهران در دستور کار شهرداری تهران کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی واگن‌های چینی در تهران به زودی مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس قطع اینترنت برای برگزاری کنکور جزییات جدید از تغییر حقوق کارگران جمع آوری مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی تلاش تولیدکنندگان فولاد ایران برای کاهش تولید تحریم‌ها عامل کاهش مشتریان محصولات فولادی ایران افزایش ۲۰ درصدی مستمری بازنشستگان کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت سرنوشت لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نوشیدنی‌های مفید در میان وعده کودکان ممنوعیت ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج استقلال پرافتخارترین تیم ایران در آسیا مشکل استقلال با مالک جدید پرسپولیس آغاز به کار هیات امنای محلات تهران در روز شوراها انتقاد از عملکرد شهردار در بی‌توجهی به تکثر سلایق فرهنگی تهران پیش‌بینی وضعیت تورم در ایران شرکای تجاری معدنی در سال ۱۴۰۲ مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ رونق صادرات با حذف ارز نیمایی در صنعت فولاد حذف سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله بیماری‌های قلبی از شایع‌ترین علل مرگ‌ در دنیا افزایش کاذب قیمت مسکن در بازار افتتاح بلدیه تا روز تهران کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی اعلام قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت تغییر روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت سرنوشت نامعلوم عمارت مسعودیه تهران

1

راز طول عمر بیشتر آقایان نسبت به خانم‌ها

  • کد خبر : 97617
  • 18 مرداد 1401 - 12:29
راز طول عمر بیشتر آقایان نسبت به خانم‌ها
پژوهشگران می‌گویند اگرچه در کشور‌های توسعه‌یافته، احتمال زنده‌ماندن بیشتر مردان تا دهه ۱۹۷۰ میلادی کاهش یافته بود، اما این احتمال اکنون در همه جمعیت‌ها در حال افزایش است.

به گزارش سرویس سلامت افق تهران، بنابر نتایج این مطالعه که به تازگی منتشر شده است، مردان در طول دو قرن گذشته به طور کلی ۲۵ تا ۵۰ درصد بیشتر از زنان شانس زنده ماندن داشته‌اند؛ این تعداد شامل مردان ۱۹۹ کشور جهان واقع در تمامی قاره‌ها می‌شود.

مطالعه جدید این تفکر مرسوم را به چالش می‌کشد که مردان به آسانی به اندازه زنان عمر نمی‌کنند. این تصور عمدتا بر پایه مشاهدات متعددی از جمعیت‌های مختلف در سراسر جهان و در بازه‌های زمانی گوناگون شکل گرفته است.

محققان در پژوهش خود از فاکتور «امید به زندگی» به جای تعداد واقعی سال‌هایی که یک فرد زندگی می‌کند، برای مقایسه استفاده کرده‌اند. در واقع آنان برای اینکه ببینند شانس واقعی یک مرد برای زندگی طولانی‌تر از یک همسال زن چقدر است، این شانس را سنجیدند که فردی از جمعیتی با نرخ مرگ و میر بالا، چقدر بیشتر از فردی از جمعیتی با نرخ مرگ و میر پایین زندگی می‌کند.

در این پژوهش علاوه بر اطلاعات پایگاه داده‌های کشورها، از داده‌های چشم‌انداز رشد جمعیتی جهان که اطلاعات زندگی افراد از ۱۹۹ کشور جهان را بر اساس جنسیت در بازه‌های زمانی پنج ساله (از ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۹میلادی) نشان می‌دهد، بهره گرفته شده است. محققان پس از جداسازی زنان، شانس زندگی مردان را بر اساس سطح تحصیلات و وضعیت تأهل نیز مقایسه کردند.

نتایج نشان می‌دهد که از سال ۱۸۵۰ به این سو از هر چهار مرد، یک تا دو نفر بیشتر از میانگین عمر یک زن، عمر کرده‌اند. در برخی موارد رقم عمر بیشتر مردان نسبت به زنان، به بالای ۵۰ درصد نیز رسیده است و برای مثال در ایران طی سال‌های ۱۹۵۰-۱۹۶۴ یا اردن در سال های۱۹۶۰-۱۹۶۹میلادی چنین وضعیتی وجود داشته است.

پژوهشگران می‌گویند اگرچه در کشور‌های توسعه‌یافته، احتمال زنده ماندن بیشتر مردان تا دهه ۱۹۷۰ میلادی کاهش یافته بود، اما این احتمال اکنون در همه جمعیت‌ها در حال افزایش است. در کشور‌های با درآمد کم و متوسط نیز احتمال بیشتر زنده ماندن مردان نسبت به زنان بالاتر رفته است.

نویسندگان این مطالعه همچنین می‌گویند این مسئله به نرخ بالاتر مرگ و میر در میان دختران جوان و نوزادان در آن نقاط جهان نیز مربوط می‌شود.

بر اساس این تحقیق، یک مرد می‌تواند با انجام کار‌های خاصی، شانس خود را برای داشتن عمر طولانی‌تر افزایش دهد. از جمله اینکه محققان دریافتند مردانی که دارای مدرک دانشگاهی بودند، شانس خود را برای داشتن عمر بیشتر ۴۳ درصد افزایش داده‌اند، در حالی که این رقم برای مردانی که فقط دیپلم داشتند تنها ۳۹ درصد بوده است.

همچنین مردان متاهل ۳۹ درصد شانس زنده ماندن بیشتر از زنان را داشته‌اند، در حالی که این شانس برای مردان مجرد تنها ۳۷ درصد بوده است. محققان با توجه به این نتایج استدلال کرده‌اند که تأثیر شریک زندگی بر سلامتی مردان در روابط پایدار مثبت بوده و اصطلاح «همسر شاد، زندگی شاد» می‌تواند به نحوی درست باشد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=97617
  • 20 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.