تاریخ : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳

اخبار لحظه

رشد تولید فولاد خام ایران در سه ماهه ۲۰۲۴ افزایش قیمت مسکن در تهران معرفی جاذبه‌‎های گردشگری تهران در دستور کار شهرداری تهران کمبود ویتامین B۱۲ سبب کاهش اشتها تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی واگن‌های چینی در تهران به زودی مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس قطع اینترنت برای برگزاری کنکور جزییات جدید از تغییر حقوق کارگران جمع آوری مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی تلاش تولیدکنندگان فولاد ایران برای کاهش تولید تحریم‌ها عامل کاهش مشتریان محصولات فولادی ایران افزایش ۲۰ درصدی مستمری بازنشستگان کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت سرنوشت لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نوشیدنی‌های مفید در میان وعده کودکان ممنوعیت ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج استقلال پرافتخارترین تیم ایران در آسیا مشکل استقلال با مالک جدید پرسپولیس آغاز به کار هیات امنای محلات تهران در روز شوراها انتقاد از عملکرد شهردار در بی‌توجهی به تکثر سلایق فرهنگی تهران پیش‌بینی وضعیت تورم در ایران شرکای تجاری معدنی در سال ۱۴۰۲ مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ رونق صادرات با حذف ارز نیمایی در صنعت فولاد حذف سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله بیماری‌های قلبی از شایع‌ترین علل مرگ‌ در دنیا افزایش کاذب قیمت مسکن در بازار افتتاح بلدیه تا روز تهران کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی اعلام قیمت کتاب‌های سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت تغییر روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت سرنوشت نامعلوم عمارت مسعودیه تهران

1

نزول بورس در هفته‌ای که گذشت

  • کد خبر : 97473
  • 13 مرداد 1401 - 12:45
نزول بورس در هفته‌ای که گذشت
کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: بورس برای هفتمین هفته متوالی در روندی نزولی به‌سر برد. اما پس از ریزش ۱۷ هزار واحدی در ابتدای دومین هفته مردادماه، شاهد بهبود روند معاملاتی در روزهای پایانی بودیم

به گزارش سرویس اقتصادی افق تهران، شاخص کل بورس در چهارشنبه اخیر روی عدد یک میلیون و ۴۴۳ هزار واحدی بود و این هفته به سطح یک میلیون ۴۳۷ هزار واحدی رسید و در نهایت افت ۱٫۳۵ درصدی را ثبت کرد.

علیرضا محمدی، کارشناس بازار سرمایه گفت: بورس برای هفتمین هفته متوالی در روندی نزولی به سر برد. اما پس از ریزش ۱۷ هزار واحدی نماگر اصلی بازار در ابتدای دومین هفته مرداد ماه، شاهد بهبود روند معاملاتی در روزهای پایانی بودیم. شاخص کل سطح مهم و حمایتی یک میلیون و ۴۴۰ هزار واحد را از است داده است. اما به نظر می‌رسد در صورت تداوم شرایط فعلی و افزایش ارزش معاملات؛ بتوانیم شاهد بهبود نسبی وضعیت بازار سهام باشیم.

وی ادامه داد: در این هفته شاخص کل با از دست دادن ارتفاع یک میلیون و ۴۴۰ هزار واحد تا نقطه یک میلیون و ۴۲۷ هزار واحد سقوط کرد. اما بهبود نسبی روند معاملات در روزهای پایانی هفته سبب بازگشت دماسنج بازار به ارتفاع یک میلیون و ۴۳۷ هزار واحد شد. در پایان این هفته بر خلاف نخستن روزهای آغازین مرداد ماه، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران فقط سه هزار و ۵۰۰ واحد افت معادل منفی ۰٫۲ درصدی را به ثبت رساند.

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: شاخص هم‌وزن البته شرایط متفاوتی داشته و با کاهش ارتفاع سه هزار واحدی معادل ۰٫۸ درصد افت کرده است. ابتدای هفته در ارتفاع ۳۸۷ هزار واحد بوده و تا ارتفاع ۳۷۹ هزار واحد نیز اصلاح کرد؛ اما در نهایت بهبود روند معاملات به ویژه در آخرین روز معاملاتی هفته سبب شد تا این نماگر در نقطه ۳۸۴ هزار واحد متوقف شد.

نسبت شاخص کل و هم وزن

محمدی در ادامه ظهار کرد: قصه پر غصه این روزهای بازار همچون پاییز و زمستان سال گذشته، افت معنادار ارزش معاملات است. طبق اطلاعات بولتن بورس تهران ارزش معاملات این بورس در ماه گذشته نسبت به خرداد ماه ۲۰ درصد کاهش داشت. یعنی از ۱٫۰۴۹٫۱۰۴ میلیارد ریال به ۸۳۹٫۴۵۱ میلیارد ریال رسید. در واقع ابهام در روند مولفه‌های کلان اقتصاد و همچنین تورم انتظاری شتابان در سایر بازارهای موازی به‌ویژه مسکن، ارزش معاملات در بازار سهام را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

ارزش معاملات بورس تهران

 

این کارشناس بازار سرمایه گفت: همزمان با افت معنادار ارزش معاملات بازار سهام، شاهد خروج پول حقیقی از چرخه معاملات هستیم. طبق اطلاعات موجود روند خروج پول حقیقی در دوازده هفته گذشته تداوم داشته و از ابتدای تابستان نیز شدت گرفت. در دو هفته ابتدایی مرداد ماه نیز حدود ۳ هزار میلیارد تومان پول اشخاص حقیقی از بازار سهام خارج شده است. علاوه بر این موضوع، افزایش سهم صندوق‌های سرمایه گذاری از ارزش معاملات روزانه نیز بیانگر بی میلی مفرط سهامداران به فعالیت در بازار سهام است.

وی توضیح داد: سهم ارزش معاملات صندوق‌های سرمایه گذاری از ارزش معاملات روزانه در فصل بهار به طور میانگین حدودا ۲۵ درصد بود. اما این نسبت از ابتدای ماه گذشته افزایش یافت و به حوالی ۳۵ درصد است. این موضوع نیز یکی دیگر از نشانه‌های افت ارزش معاملات بازار و یکی از دلایل فضای رکودی حاکم بر فضای سرمایه گذاری در بازار سهام است.

محمدی در نهایت گفت: به هرحال با توجه به پایان فصل مجامع و همچنین انتشار وضعیت عملکردی شرکت‌ها در فصل بهار (طبق اطلاعات موجود سود خالص شرکت‌ها در فصل بهار ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد بیش از ۴۵ درصدی به ۱۵۷ هزار میلیارد تومانی رسید.) به نظر می‌رسد قیمت‌های ارزنده و جذاب با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کلان در بازار سهام یافت می‌شود. اما عدم اطمینان بخشی به فعالان بازار سهام از جانب سیاستگذاران پولی و مالی، افت ارزش معاملات و در نهایت رکود در بازار سهام را در بر دارد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://ofoghtehran.ir/?p=97473
  • 58 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.